به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار، محمدعلی اسفنانی دیروز در جمع مردم فریدونشهر حضور یافت و سخنان خود را این طور آغاز کرد: در پیشگاه حضرت حق عهد کردهایم که هر کاری در توان ما باشد برای مردم کوتاهی نکنیم.
وی از شروع سمتش در مجلس شورای اسلامی گفت: چون دور اوّل نمایندگیمان بود سخت بود که در برابر نمایندگانی که دو یا چند دوره در مجلس حضور داشتند بتوانیم در سطحی قرار بگیریم که مورد توجّه واقع بشویم امّا لطف خدا و دعای مردم باعث این شد که در اوّلین حضورمان در مجلس سمتها و پستهایی به ما تعلق پیدا کند که در طول دورههای گذشته حتی در استان اصفهان هیچ یک از نمایندگان چنین سمتهایی را به دست نیاوردهاند.
اسفنانی همچنین در مورد بودجههای عمرانی در آغاز کار گفت: ما در سالی کارمان را شروع کردیم که بدترین سالهای انقلاب از حیث بودجههای عمرانی بود.
اسفنانی از انتخاب کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس بنا بر رشتهی تخصصی خود صحبت کرد و از اهمیت این کمیسیون اینطور گفت که در بیش از 65 تا 70 درصد تمام طرحها و لوایحی که در مجلس تصویب میشود، کمیسیون قضایی یا کمیسیون اصلی است یا فرعی. همچنین اهمیّت مصوبههای این کمیسیون را اوّلاَ در اهمیّت قوانین تصویب شده و ثانیاَ در کثرت و طویل بودن قوانین بیان داشت.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس مهمترین قوانین تصویب شده در دوره نمایندگی خود را این چنین برشمرد: قانون مجازات اسلامی، آیین دادرسی کیفری، آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح، آیین دادرسی اشخاص حقوقی، آیین دادرسی جرایم رایانهای، قانون حمایت خانواده، قانون نحوه اجرای معافیتهای مالی، قانون سازمان بازرسی کل کشور و قانون همکاریهای بین المللی.
نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت به حضور فعّال خود در مجلس اشاره کرد و گفت کمتر هفتهای بوده که در طول این دو سال و نیم در صحن علنی فعالیتی نداشته باشد.
اسفنانی از تلاشش برای تغییر نگاه به شهرستان از یک نگاه غیرواقعی، غیرمنطقی و غیر منصفانه به یک نگاه منطقی، معقول و برابر با سایر شهرستانها سخن به میان آورد.
وی از اشتغال به عنوان مهمترین دغدغهی خود یاد کرد و از تلاشهای خود در این مورد شامل پیدا کردن سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در این منطقه، نامه نگاریها و حمایتها برای طرحهای اشتغال زایی در شهرستان و حتی حضور فیزیکی در رابطه با این طرحها در منطقه، تلاش برای ارتباط با فولادسازان فریدنی در تهران جهت سرمایه گذاری در این منطقه، تلاش برای گرفتن وام برای احداث کارخانهی نان صنعتی، تلاش برای جذب سرمایه گذار شیشه جهت احداث خط تولید در فریدونشهر، تلاش برای شروع به کار کارخانه پنیر و تلاش برای احداث خط تولید تن ماهی سخن گفت. در این مورد از تلاش برای رفع موانع احداث این خطوط تولیدی تا حد وزارتخانه سخن به میان آورد.
محمدعلی اسفنانی به خروج سالیانه 1،500،000،000 مترمکعب آب از فریدونشهر و حق آبهی مردم با توجه به عوارض این موضوع که همانا خشک شدن 53 مزرعه در فریدونشهر است اشاره کرد و ضمن اعلام تأخیر 13 سالهی شرکت آب منطقهای استان اصفهان از دادن حقّ مردم، از پیگیری این موضوع تا وزارتخانه خبر داد.
وی از شدّت محرومیت روستاها سخن به میان آورد و از تلاشهایی که برای احداث راه و مسجد برای این مناطق شده سخن گفت.
وکیل مردم فریدونشهر در خانه ملّت از انتقادات یاد کرد و اظهار داشت که انتظار نداریم که کسی از ما تشکر کند لکن نقد غیرمنصفانه هم دلسردی میآورد.
همچنین اسفنانی در مورد فاضلاب گفت شروع تحقیقات در مورد این موضوع از سال 1372 آغاز شده است ولی تاکنون پیشرفتی در این زمینه مشاهده نشده است چرا که تاکنون طرح فاضلاب فریدونشهر ردیف اعتبار ملی در بودجه نداشته است ولی اکنون با پیگیریهای انجام شده ردیف اعتبار ملی برای این پروژه به مقدار 155،000،000،000 ریال تعیین شده است. ضمناَ فاضلاب شهر برف انبار هم در حال پیگیری است.
وی در مورد موضوع آب پروژههای انجام شده یا در حال اجرا در طول دورهی نمایندگی خود توسط اداره آبفای فریدونشهر را چنین برشمرد: اصلاح خط انتقال آب چشمه لنگان تا ایستگاه شماره 2، اجرای عملیات آبرسانی در مسکن مهر فریدونشهر، اصلاح و توسعه شبکه توزیع آب، اصلاح و بازسازی ایستگاههای شماره 1 و 2 ، آبرسانی به منبع وحدت آباد، آبرسانی به شهر برف انبار و شهرک صنعتی و شهرک زاگرس، نصب دستگاه تصفیه آب برف انبار جهت ارتقای کیفی آب شرب، اجرای 70% شبکه جمع آوری فاضلاب وحدت آباد و … .
اسفنانی عنوان داشت که پس از 6 ماه از شروع کارمان متوجّه شدیم آب بیشتر مناطق حوزه انتخابیه آلوده به نیترات است. وی از کوتاهی مسئولان پیش از این برای پیگیری این موضوع خبر داد و گفت بلافاصله بعد از اطلاع از موضوع با وزیر نامهنگاری انجام شد و این خطر برطرف گردید.
وی از برقرار کردن ارتباط مستقیم بین مسئولان و وزرا برای اوّلین بار سخن به میان آورد.
نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت از مشکل نبود پزشک در روستاها یاد کرد و اظهار داشت باید حق بدهیم به پزشکی که در تهران بزرگ شده و آنجا پزشکی خوانده است حالا نتواند با این سختی اقامت در روستا ماندگار شود. به همین خاطر از پیگیری 7 سهمیه پزشکی برای شهرستان محروم فریدونشهر خارج از قبولیهای متعارف کنکور برای رفع این مشکل خبر داد تا فرزندان همین شهرستان با این سهمیه در رشتهی پزشکی تحصیل کنند و متعهد شوند در خود شهرستان به خدمت مشغول شوند. البته وی از اعتراض دیگر شهرستانها به این موضوع و حذف این سهمیه خبر داد و گفت پیگیری در مورد برقراری دوباره این سهمیه در حال نتیجه بخشی می باشد. همچنین در مورد جذب پزشک متخصص برای این منطقه گفت مصوبهای را گذراندیم که کسانی که در منطقه محروم خدمت میکنند بدون آزمون در رشتهی مورد علاقهی تخصصی خود به تحصیل مشغول شوند با این شرط که دو سوم دوران خدمتشان را در همین منطقهی محروم بگذرانند.
اسفنانی در بحث حضور در منطقه گفت در آیین نامه داخلی مجلس قید شده که نماینده باید هر سه هفته کاری، یک هفته در حوزه انتخابیه حضور پیدا کند. به جرأت می توانم بگویم که تمام پنجشنبه ها و جمعه ها و تعطیلات طول این دو سال و نیم را در حوزهی انتخابیه آمدهام مگر این که در مأموریت بوده باشم. وی از ایجاد 5 دفتر برای ارتباط با مردم خبر داد.
وی در مورد اطلاع رسانی دربارهی حوزه انتخابیه به هزاران صفحهای اشاره کرد که بعد از جستجوی کلمهی «اسفنانی» در اینترنت باز میشود.
نماینده مردم در خانه ملت با اشاره به اصل 15 قانون اساسی که طبق آن صدا وسیما موظّف است در شهرهایی که گویش خاصی دارند برنامه به همان گویش پخش کند از پیگیری این موضوع در رابطه با 50،000نفر ترک زبان، 31،000نفر گرجی زبان و 15،000نفر بختیاری در حوزهی انتخابیه خود خبر داد. وی ادامه داد با پیگیری حضور زنده مسئولان شهر در صدا وسیما مقرر شد تا برنامهی نگاه پنج در یک وقت مناسب پخش شده و در آن از مسئولان شهر دعوت شود تا به سؤالات مردم پاسخ دهند.
اسفنانی به اخذ اعتبارات برای خشکسالی فریدونشهر در دوران نمایندگی خود هم اشاره کرد و در مورد مطالبات فرهنگیان هم گفت که از طریق وزارتخانه در حال پیگیری است.
وی ضمن اشاره به این که عضو گروه دوستی چندین کشور است، به سفر خود به کشور گرجستان اشاره کرد و گفت این سفر بنا به اصرار وزیر خارجه، معاونت آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه و دیگران صورت گرفت و علیرغم این که در سفر به کشورهای دیگر حداکثر 2 جلسه برگزار میشد در این سفر بیش از 12 جلسه بین مسئولان ایرانی و گرجی برگزار شد.