فریدونشهر

نان‌های سنتی به شکل صنعتی تولید شود/ مردم داخل نان باگت را دور نریزند

کدخبر: 25140
۱۳۹۴/۰۱/۲۱ در ساعت ۲۳:۵۵

به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار،‌ مجید حاجی‌فرجی در مورد نان‌های باگت و نحوه استفاده از آن گفت: مردم متأسفانه در بعضی موارد دچار اشتباه شده و داخل نان باگت را به تصور اینکه نان خمیر است خارج می‌کنند که این یک تصور اشتباه است.

وی ادامه داد: به هیچ وجه نباید داخل نان باگت را دور ریخت، چرا که بخش اصلی نان را داخل آن تشکیل داده و مردم مطمئن باشند که مصرف این بخش نه تنها ضرری نداشته بلکه برای بدن نیز مفید است.

رئیس انستیتوی تغذیه ایران در ادامه به موضوع نان‌های حجیم اشاره کرد و گفت: خوبی نان‌های حجیم این است که از انواع غلات می‌توان برای پخت آنها بهره برد و همچنین برای پخت لازم نیست تا سبوس نان را جدا کرد.

وی با اشاره به اینکه نان‌های حجیم، رژیم نیز تولید می‌شوند، گفت: ذائقه مردم ما هنوز بعد از سال‌های سال که نان صنعتی وارد کشور شده است تغییر نکرده و مردم همچنان نان سنتی را ترجیح می‌دهند.

حاجی‌فرجی خاطرنشان کرد: مردم ما قرنهاست که نان سنتی را مصرف می‌کنند و اکنون نیز آن را به نان صنعتی ترجیح می‌دهند، چنانچه آمارها نشان می‌دهد 93 تا 95 درصد مردم نان سنتی استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: اما واقعیت این است که امروزه با افزایش جمعیت و مشکلاتی که وجود دارد، ظرفیت نانوایی‌های سنتی پاسخگوی نیاز مردمی که قوت غالبشان نان است را پاسخ نمی‌دهد.

رئیس انستیتوی تغذیه ایران با اشاره به اینکه امکان کنترل و نظارت بر نانوایی‌های سنتی کم است، گفت: نان‌های صنعتی توسط ناظرهای مختلف کنترل شده و اگر مشکلی در آنها وجود داشته باشد به سرعت مرتفع می‌شود، اما امکان نظارت بر بهداشت و همینطور کیفیت نان‌های سنتی بسیار پایین‌تر است.

وی در پاسخ به این سؤال که مردم باید از نان‌های صنعتی استفاده کنند یا سنتی، گفت: توصیه ما حمایت از صنعت و صنعتی کردن نان‌های سنتی است.

حاجی‌فرجی ادامه داد: ما باید به ذائقه مردم احترام بگذاریم و در عین حال به سمت صنعتی شدن گام برداریم و به این منظور باید نان‌های سنتی را به شکل صنعتی تولید کنیم، چرا که هم امکانات آن وجود دارد و هم صنعتگران ظرفیت چنین اقدامی را دارند.

وی با تأکید بر اینکه کنترل و نظارت در صورت صنعتی شدن نان‌های سنتی بیشتر می‌شود، گفت: اگر چنین اقدامی صورت گیرد، ما در غنی‌سازی نان نیز موفق خواهیم بود و به راحتی می‌توانیم نان‌های خود را با انواع ریزمغذی‌ها غنی کنیم.

[1] [2]

[1] : https://www.addtoany.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fpounezar.ir%2F25140%2F%25d9%2586%25d8%25a7%25d9%2586%25e2%2580%258c%25d9%2587%25d8%25a7%25db%258c-%25d8%25b3%25d9%2586%25d8%25aa%25db%258c-%25d8%25a8%25d9%2587-%25d8%25b4%25da%25a9%25d9%2584-%25d8%25b5%25d9%2586%25d8%25b9%25d8%25aa%25db%258c-%25d8%25aa%25d9%2588%25d9%2584%25db%258c%25d8%25af-%25d8%25b4%25d9%2588%25d8%25af-%25d9%2585%25d8%25b1&linkname=%D9%86%D8%A7%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%B3%D9%86%D8%AA%DB%8C%20%D8%A8%D9%87%20%D8%B4%DA%A9%D9%84%20%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C%20%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF%20%D8%B4%D9%88%D8%AF%2F%20%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85%20%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D9%84%20%D9%86%D8%A7%D9%86%20%D8%A8%D8%A7%DA%AF%D8%AA%20%D8%B1%D8%A7%20%D8%AF%D9%88%D8%B1%20%D9%86%D8%B1%DB%8C%D8%B2%D9%86%D8%AF

[2] : https://www.addtoany.com/add_to/email?linkurl=http%3A%2F%2Fpounezar.ir%2F25140%2F%25d9%2586%25d8%25a7%25d9%2586%25e2%2580%258c%25d9%2587%25d8%25a7%25db%258c-%25d8%25b3%25d9%2586%25d8%25aa%25db%258c-%25d8%25a8%25d9%2587-%25d8%25b4%25da%25a9%25d9%2584-%25d8%25b5%25d9%2586%25d8%25b9%25d8%25aa%25db%258c-%25d8%25aa%25d9%2588%25d9%2584%25db%258c%25d8%25af-%25d8%25b4%25d9%2588%25d8%25af-%25d9%2585%25d8%25b1&linkname=%D9%86%D8%A7%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%B3%D9%86%D8%AA%DB%8C%20%D8%A8%D9%87%20%D8%B4%DA%A9%D9%84%20%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C%20%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF%20%D8%B4%D9%88%D8%AF%2F%20%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85%20%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D9%84%20%D9%86%D8%A7%D9%86%20%D8%A8%D8%A7%DA%AF%D8%AA%20%D8%B1%D8%A7%20%D8%AF%D9%88%D8%B1%20%D9%86%D8%B1%DB%8C%D8%B2%D9%86%D8%AF