فریدونشهر

طرز تهیه مرصع پلو

کدخبر: 46027
۱۳۹۵/۰۱/۲۹ در ساعت ۰۶:۰۰

به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار [1]، تاریخچه مرصع پلو به دوره صفوی برمی گردد؛ در این دوران آشپزی ایرانی پیشرفت های شگرفی کرد و بسیاری از غذاهای مجلسی ایرانی مانند مرصع پلو متولد شدند. از آنجا که تزئین این غذا به اندازه کیفیت اجزای تشکیل دهنده اش اهمیت دارد و روی برنج با انواع مغزها و میوه های رنگارنگ پوشیده می شود، می توان آن را از نظر زیبایی به فرش ایرانی تشبیه کرد. به دلیل زرشک و خلال پرتقال یا نارنج، از جمله غذاهایی است که مردم استان های فارس و خراسان آن را بیش از سایر استان های ایران می پزند و به آن علاقه دارند. البته در استان خراسان به این غذا رنگینک پلو می گویند بنابرا [1]ین اگر روزی مهمانی از این ۲ استان داشتید، بهتر است یکی از غذاهایی که برای پذیرایی انتخاب می کنید، مرصع پلو باشد. گاهی این غذا با شیرین پلو اشتباه گرفته می شود و نکته های ریزی هنگام طبخ آن از قلم می افتد.

مواد لازم:

  • 4 پیمانه برنج خیس خورده
  • 1 کیلوگرم مرغ
  • کشمش 1 پیمانه/ زرشک 1 پیمانه/ خلال بادام 1 پیمانه/ خلال پسته 1 پیمانه/ خلال هویج 1 پیمانه/ مربای پوست پرتقال یا نارنج  پیمانه
  • پیاز1 عدد
  • زعفران به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

1. برنج را می شوریم و آبکش میکنیم و میگذاریم تا دم بکشد . مرغ را با پیاز و زردچوبه و نمک و فلفل و زعفران فراوان و آب کم میگذاریم تا بپزد .

2.کشمش را با کره سرخ می کنیم . زرشک را که از قبل خیس کرده ایم با کره و کمی شکر تفت میدهیم و 4/1 پیمانه ( بسته به میزان زرشک ) آب بهش اضافه میکنیم و میگذاریم تا کمی جا بیفتد و در آخر زعفران را اضافه میکنیم .

3. خلال بادام و خلال پسته را که از قبل خیسانده ایم جداگانه با کره خوب تفت میدهیم . خلال هویج را با کره و کمی شکر تفت میدهیم . خلال پوست پرتقال یا نارنج را که از قبل خیس کرده ایم و چند بار جوشانده ایم وآب آن را عوض کرده ایم تا تلخی آن گرفته شود را با شکر و کره تفت میدهیم . کلیه مواد ر [1]ا به صورت جداگانه آماده کرده و کنار میگذاریم .

4. در این مرحله برنج را که آب کش کرده ایم دم میکنیم و زمانی که آماده شد یک لیوان از آن را با زعفران مخلوط کرده و خط خط و تکه تکه مواد را روی برنج تزیین می کنیم . میتوانیم مرغ را کنار غذا یا لا به لای برنج سرومی کنیم یا اینکه میتوانیم مرغ را ریش ریش کرده و کمی با زعفران مخلوط کنیم و دور برنج بدهیم.

بولتن

[2] [3]

[1] پونه زار: http://www.pounezar.ir/

[2] : https://www.addtoany.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fpounezar.ir%2F46027%2F46027&linkname=%D8%B7%D8%B1%D8%B2%20%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87%20%D9%85%D8%B1%D8%B5%D8%B9%20%D9%BE%D9%84%D9%88

[3] : https://www.addtoany.com/add_to/email?linkurl=http%3A%2F%2Fpounezar.ir%2F46027%2F46027&linkname=%D8%B7%D8%B1%D8%B2%20%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87%20%D9%85%D8%B1%D8%B5%D8%B9%20%D9%BE%D9%84%D9%88