logo

امروز سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴

Tuesday, 8 April , 2025

علیخانی:احمدی‌نژاد مشتاق مذاکره‌ با آمریکابود/گروه‌ پارلمانی‌ ایران-آمریکا رابط بین‌ ملت‌هاست

محمد علیخانی از طراحان طرح تشکیل گروه دوستی-پارلمانی ایران و آمریکا در مجلس هفتم می‌گوید که تشکیل این گروه به معنای رابطه بین دولت ها نیست بلکه رابطه بین ملت هاست.

تاریخ انتشار: 14:37 - شنبه 1392/07/27
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
علیخانی:احمدی‌نژاد مشتاق مذاکره‌ با آمریکابود/گروه‌ پارلمانی‌ ایران-آمریکا رابط بین‌ ملت‌هاست

به گزارش پونه زار به نقل از خبرآنلاین ، محمد علیخانی نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی درخصوص طرح تشکیل گروه دوستی – پارلمانی ایران و آمریکا که در مجلس هفتم مطرح شده بود، گفت: این طرح در مجلس هفتم به همت نزدیک به 15 نفر از نمایندگان تهیه شد و برخلاف آنچه گفته می‌شود طراحان و امضاکنندگان اصلاح‌طلب بودند برخی دوستان اصولگرا مانند آقای نبی رودکی نیز از امضا کنندگان این طرح بودند.

برخی دوستان اصلاح‌طلب مجلس هفتم ما را متهم به خیانت کردند

وی تصریح کرد: جالب است که این طرح در آن مجلس سربه نیست شد، یعنی یکی از دوستان مجلسی به بهانه امضا طرح را از ما گرفت و بعد هم معلوم نشد که طرح چه شد. متاسفانه طرح با واکنش تندی در مجلس روبرو شد و حتی خاطرم هست برخی از دوستان اصلاح طلب ما هم از مخالفان این طرح بودند و حتی آقای تابش واکنش تندی نشان داد و بحث خیانت را ایشان مطرح کرد در حالیکه از نیت خیرخواهانه ما اطلاع داشتند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هفتم با بیان اینکه هدف از تهیه این طرح روابط بین دولت‌های ایران و آمریکا نبود، افزود: در طرح رابطه گروه دوستی-پارلمانی ایران و آمریکا ما به دنبال رابطه بین دو ملت بودیم نه روابط بین دولت‌ها. توجیه ما هم این بود که گروه‌های دوستی- پارلمانی ربطی به دولت‌ها ندارد چون پارلمان نهادی مردمی است. از سوی دیگر اگر این ارتباط برقرار می‌شد شاید کمی از آن فشارهایی که در دوران ریاست جمهوری بوش به ایران وارد شده بود کمتر یا بی اثر می‌شد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اینکه فضای سال 86 برای طرح این موضوع مناسب نبود، تاکید کرد: در همان زمان ما می‌دانستیم که فضای مناسبی برای این طرح نیست ولی بهرحال برخی دوستان شجاعت به خرج دادند و طرح را امضا کردند تا در مجلس مطرح شود هرچند با برچسب ها و اتهاماتی هم روبرو شدند که برخی از دوستان هم طیف سیاسی ما هم آنها را عنوان کرده بودند.

علیخانی گفت: فضای امروز کشور اما با فضای آن سال متفاوت است و جامعه تحت تاثیر رایی که مردم به رییس جمهور جدید داده‌اند و مطالباتی که دارند به سمت و سویی جدید رفته است. خواسته امروز مردم دوری از تنش و کاهش مشکلاتی است که طی سال های اخیر به کشور تحمیل شده است، تا در یک فضای عقلانی و در قالب مذاکره مشکلات رفع شود.

نماینده سابق مجلس با تاکید براینکه در فضای غبارآلود و پرتنش هیچوقت نمی‌شود مذاکرات عقلانی را انتظار داشت، تصریح کرد: موانع بر سر روابط بین ملت و دولت دو کشور با توجه به دولتی که روی کار آمده بسیار کمتر از فضای آن روزهای مجلس هفتم است. حتی جامعه نیز این را پذیرفته است که دولت‌ها باید وارد فضای جدید از روابط بدون تنش شوند.

دیپلماسی پارلمانی و مذاکره بین دولت‌های ایران و آمریکا به موازات هم انجام شود

علیخانی در پاسخ به این سوال که روابط بین دولت‌ها باید پیش زمینه روابط دیپلماسی پارلمانی ایران و آمریکا باشد یا به موازات هم پیش بروند؟گفت: روابط بین دولت‌ها و پارلمان دو کشور می‌توانند به موازات هم پیش بروند و نیازی به پیش زمینه نیست.

وی با تاکید براینکه روابط بین دو کشور در یک مذاکره و یک شبه و یا با یک تلفن حل نمی‌شود، افزود: طی سالیان زیادی دیوار بی اعتمادی بین دو کشور شکل گرفته است که ناشی از دشمنی‌های آمریکا در جنگ تحمیلی و دیگر موارد بوده است. قطعا این فضای بی اعتمادی به راحتی برطرف نخواهد شد اما شرایط و زمینه آن امروز فراهم است و تشکیل گروه دوستی – پارلمانی همزمان با مذاکرات بین دولت‌ها اقدامی درست و موثر در این مسیر است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هفتم ادامه داد: از سوی دیگر همانطور که تاکید کردم روابط پارلمانی روابط بین ملت‌ها است و مجلس ما هم که مجلس دولتی نیست که بخواهیم بگوییم با تشکیل این گروه دوستی رابطه بین دو دولت کلید خواهد خورد. ما همواره گفته‌ایم با ملت آمریکا مشکلی نداریم بنابراین تشکیل این گروه دوستی منافاتی با سیاست های نظام ندارد.

علیخانی که رویکرد رییس جمهور در سفر به نیویورک را رویکردی مثبت و تاثیرگذار در فضای بین‌المللی می داند، تاکید می کند: در روابط بین‌الملل یک اصل وجود دارد آنهم اینکه ما هیچوقت نه دوست دائمی داریم نه دشمن دائمی. ما باید همه چیز را بر مبنای منافع‌ملی کشور تعریف کنیم. ببینیم منافع ملی کشور در چه مسیر و برمنبای کدام حرکت تامین می‌شود. بالاخره نظام چارچوبی دارد و می‌توان با حفظ همان چارچوب‌ها، منویات رهبری و اصول و با یک ادبیات متناسب با فضای جامعه بین الملل و دور از تنش و ابهام با جهان رابطه برقرار کنیم. کاری که این دولت می‌کند. این خواست مردم است چون مردم ما دنبال تنش و ایجاد مشکل نیستند.

اختلاف بین ایران و آمریکا به نفع اسرائیل است

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه اختلاف و تنش امروز تنها به نفع اسرائیل است، تصریح کرد:چه کسی از بهبود روابط ما با غرب و آمریکا عصبانی می‌شود؟ چه کشوری بیشترین سود را می‌برد؟ اسرائیل. این نشان می‌دهد که حرکت آغاز شده حرکت صحیحی است و منافع ملی کشور را تامین خواهد کرد.

علیخانی در پاسخ به این سوال که پرونده هسته‌ای در بازه زمان 6 ماه تا یک سال قابلیت حل و فصل شدن را دارد؟  می‌گوید: در هر دو طرف مذاکره کننده موانعی وجود دارد اما معتقدم که اگر اراده دو طرف بر حل پرونده هسته‌ای باشد در همین فاصله زمانی نیز قطعا می شود این موضوع را حل کرد. از سوی دیگر این مهم است که طرف مقابل واقعا تحت تاثیر سیاست‌های اسرائیل و لابی‌های آنها نباشد و تنها بهبود رابطه با ایران و حل پرونده هسته ای را ملاک نظر خود داشته باشد.

کسانی که تریبون دارند عجولانه نسبت عملکرد دولت در سیاست خارجی قضاوت نکنند

علیخانی اظهار کرد: در داخل کشور ما هم موانعی وجود دارد، اینکه برخی افرادی که تریبون هم در اختیار دارند عجولانه نسبت به مذاکرات و روند آغاز شده موضع گیری می‌کنند در حالیکه نباید عجله کرد و باید همانطور که مردم به این دولت و رییس جمهور اعتماد کردند سیاسیون نیز به دولت و تیم مذاکره کننده هسته ای اعتماد داشته باشند و با خوش بینی به مسائل نگاه کنند. و تا جایی که دولت در مسیر تامین منافع ملی حرکت می کند باید از آنها حمایت کرد.

وی با بیان اینکه تیم فعلی وزارت خارجه از انسجام و تخصص خوبی در این حوزه برخوردار است، تاکید کرد: مذاکرات و سیاست خارجی کار حرفه‌ای و تخصصی است، خوشبختانه اکثریت آنهایی که به سیاست خارجی اشراف دارند اذعان می‌کنند که تیم فعلی وزارتخارجه تیم قوی و منسجمی است و توانایی دارد که با حفظ و تامین منافع ملی کار را جلو ببرند و نتیجه آن شود که دو طرف از آن رضایت داشته باشند.

رهبری اشراف کامل بر سیاست خارجی دارند و اجازه انحراف را نمی‌دهند

نماینده سابق مجلس با بیان اینکه رهبری نظام اشراف کامل بر امور سیاست خارجی کشور دارند، خاطرنشان کرد: قطعا اگر انحرافی در عملکرد این تیم باشد رهبری در راس نظام هستند و اجازه انحراف را نخواهند داد. بدون نظر ایشان کاری جلو نخواهد رفت و معتقدم تندروهایی که گوشه و کنار نشستند چوب لای چرخ دولت می‌گذارند در حالیکه قطعا رییس جمهور و وزیر امورخارجه از چارچوب نظام خارج نمی‌شوند.

علیخانی همچنین  با اشاره به سیاست خارجی دولت احمدی نژاد، گفت: معتقدم که دولت آقای احمدی نژاد برخلاف شعارهایش اگر میدان می‌داشت خیلی اشتیاق برای مذاکره با آمریکا داشت و این را هر کارشناسی تایید می‌کند. دولت آقای احمدی نژاد را نباید با شعارهایش سنجید آنها اگر میدان داشتند به سمت مذاکره می رفتند.

روابط دوستی پارلمانی بین کشورها تعهد سیاسی برای دولت‌ها ایجاد نمی‌کند

وی با تاکید براینکه روابط پارلمانی با کشورها تعهد سیاسی برای دولت‌ها ایجاد نمی‌کند، افزود: این رابطه پارلمانی با کشورهای دیگر تا الان چه مشکلی داشته است؟ گروه‌های دوستی به کشورهای مختلف سفر می‌کنند، بازدیدهایی دارند، برنامه‌های فرهنگی سیاسی و … را دنبال می‌کنند. مذاکرات سیاسی که تعهدی برای دو کشور ایجاد کند از سوی این گروه ها دنبال نمی‌شود. لذا تشکیل این گروه دوستی پارلمانی بین ایران و آمریکا تعهدی ایجاد نمی‌کند و تنها تسهیل کننده روابط بین دو کشور و حل مسائل موجود است.


برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در فریدونشهر منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد