به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از صاحب نیوز؛ انقلاب اسلامی ایران مجموعه کاملی از ارکان یک تمدن نوین است. یک وجه این انقلاب «هنر» بوده که ابزاری بسیار خوب برای انتقال مفاهیم است و در قالبهای مختلفی میتواند وجود داشته باشد از شعر و تئاتر گرفته تا فیلم و متون ادبی زیبا.
این ابزار اتفاقاً توسط دشمنان اسلام نیز کشف شده است و از آن برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند. مثلاً با ساخت ویدیوها و فیلمهای سینمایی با جلوههای متعدد زیباشناسی که در آن قهرمان فیلم دارای شخصیتی است که خود ایشان میخواهند، این قهرمان را در دل بینندگان خود مینشانند.
آن چه در مورد محبوبیت مرد عنکبوتی، سوپر من، رَمبو، هالک، جومونگ و از این قبیل در جامعه میبینیم از این سری هستند. اینها نوع آشکار استفاده از هنر برای محبوبسازی شخصیتی مشخص است.
از نمونههای ایرانی استفاده از چنین هنری که اتفاقاً بر اساس حقیقت نیز شکل گرفتهاند میتواند به فیلمهای مختارنامه و یوسف پیامبر اشاره کرد.
یا مثلاً دشمنان انقلاب اسلامی با کنار هم قرار دادن عکس رنگی از محمدرضا شاه پهلوی با کت و شلوار و کراوات که با هنر عکاسی به زیبایی گرفته شده است در کنار عکس سیاه و سفید یک روحانی که در یک حالت غیرآماده برای عکاسی بوده و از وی عکس گرفته شده است، ابراز میدارند که چه دادیم و چه گرفتیم و البته که چنین چیزی برای مخاطب جالب به نظر میرسد بدون این که توجه کند به بیلیاقتیهای بینهایت شاه و خساراتی که برای ایران به بار آورد و متقابلاً ثمراتی که انقلاب برای ما به همراه داشت.
چنین کارهای هنرمندانهای چون موجب دوست داشتن سوژه پرداخته شده میشود، بر روی مخاطب اثرگذار واقع خواهد شد.
در نوع دیگر هنر، سازنده اثر اهداف خود را به روش پنهانتری دنبال میکند. مثلاً دشمنان ما با ساخت متون ادبی طنز یا همان جوک برای اقوام مختلف، تفرقهافکنی بین اقوام را در کشور دنبال کردند و یا با ساخت متونی که از زیبایی برخوردار بود یک مفهوم بیربط را نشر دادند مانند این که مثلاً برای ترویج برهنگی زنان در متنی نوشته شده بود «یک راز به شما بگویم، زنان سینه دارند.»
چنین متونی با مغالطه مفاهیم و کلمات، سعی در القای هدفمند برخی مفاهیم میکنند. مانند مثال اخیر که برهنگی را توجیه میخواهد کند. در حالی که اگر از شریعت و مذهب هم بگذریم، منطق و عقل هر انسانی میداند با نمایش حجم این قسمت از بدن زنان، موجب برانگیختن شهوت مردان میشود، و مردان به آن زن بیشتر از آن که به چشم یک انسان بنگرند به چشم یک ابزار جنسی خواهند نگریست.
اینها نمونههایی از استفاده دشمنان از هنر است. هنر صرفاً این نیست که مثلاً یک جمله رهبر انقلاب با خط خوشنویسی نوشته شود. زیبا است اما خیلی شاید اثرگذار نباشد اما نمونههایی که ذکر شد، شیوه اثرگذار استفاده از هنر است.
سالروز شهادت شهید مرتضی آوینی، این هنرمند مستندسازی که بعد از 40 سال هنوز آثارش جذاب و ماندگار است، برای این به نام روز هنر انقلاب اسلامی نامیده شد که آثر این هنرمند شهید علاوه بر برخوداری از روح انقلاب اسلامی و مطابق بودن با اسلام ناب محمدی، اثربخش بود. لذا دو شاخصه اثربخشی و اسلامی بودن را میشود شاخصههای هنر انقلاب اسلامی نام برد.
نامگذاری روزی به این عنوان، برای توجه دادن به ضرورت پرداختن به هنر برای انتقال مفاهیم انقلاب اسلامی بوده است. هنر زبان انتقال خوبی برای مفاهیم است.
این که چرا باید از زبان هنر برای انتقال مفاهیم استفاده کرد به سیستم پذیرش انسانها برمیگردد. انسانها چیزی را میپذیرند که ابتدا دلشان نسبت به ان چیز احساس خوبی پیدا کند. یا آن چیز را گویندهای مطرح کند که او را دوست دارند یا آن چیز به شکل دوست داشتنی مطرح شود و یا آن چیز دوست داشتنی باشد.
مثلاً فردی در زندگی شخصی بسیار حائز اهمیت و دوستداشتنی است مثلاً برای قشر انقلابی رهبر انقلاب و سخنرانان مذهبی این چنین هستند و یا برای اقشار دیگر افراد دیگری هستند که چنین ویژگیهایی را داشته باشند مانند سلبریتیها. چنین افرادی وقتی سخنی را به زبان میآورند شنونده عموماً بدون توجه به میزان صحت آن مطلب، آن را به خاطر دوست داشتن گوینده خواهد پذیرفت.
در شیوه دوم، گاهی یک مطلبی ممکن است توسط هر فردی بیان شود اما زیبا ارائه میشود. این زیبایی که برمیگردد به همان موضوع هنر و ارائه هنرمندانه، سبب پذیرش آن مطلب میشود باز هم صرف نظر از این که چقدر این مطلب صحت داشته باشد.
در شیوه سوم هم که برای آن نمونههای زیادی میتوان گفت مثلاً کسی به شما سیبزمینی سرخکرده تعارف کرده و میگوید خوردن سیبزمینی سرخکرده برای سلامتی مفید است. خوشمزگی سیبزمینی سرخکرده باعث میشود بلافاصله دست برده و آن را گرفته و میل کنید و ممکن است دیگر نپرسید این حرف را چه کسی زده است.
خلاصه شیوه ارائه هنرمندانه یک مطلب بسیار در پذیرش ان مهم است و به کارگیری این اصل در دفاع از حق و حقیقت و در صدور حقایق انقلاب اسلامی ضروری است و باید به آن توجه کافی شود. این توجه هم در انتقال مطالب مهم و کلان انقلاب و هم در انتقال مطالب جزئی انقلاب باید در اولویت قرار بگیرد.
انتهای خبر/