به گزارش سایت خبری تحلیلی پونه زار، فرهنگ کتابخوانی در فریدونشهر مانند اغلب مناطق کشور عزیزمان ایران، واژه آشنایی است. در گذشته و در زمانی که هنوز عصر دیجیتال آغاز نشده بود و پای رایانه و اینترنت و تلفن همراه و فضای مجازی به فریدونشهر باز نشده بود، کتابخوانی جزء جذابترین دلمشغولیهای نوجوانان این شهر بود.
کتابخانه عمومی فریدونشهر در مرکز این شهر قرار داشت و به یاد دارم که گاهی برای گرفتن کتابی خاص از کتابدار مشهور و باسابقه شهر، یعنی آقای نکوخو، باید بارها به کتابخانه مراجعه میکردیم.
فرسودگی ساختمان قدیمی تنها کتابخانه عمومی شهر سبب شد تا این محل تخلیه و مادامی که فکری برای نوسازی آن شود، کتابخانه عمومی به ساختمانی عاریتی از شهرداری منتقل شود، سالن کوچک حدوداً 100 مترمربعی که هم باید ساختار اداری اداره کتابخانههای عمومی شهرستان در آن جای میگرفت، همه سالن مطالعه و هم قفسههای کتاب.
در شهر کتابدوستی مانند فریدونشهر با مردمی که اهل مطالعه بودند، چنین کتابخانهای شایسته نبود اما چارهای هم نبود. این مسأله توان و ظرفیت کتابخوانی فریدونشهر را پایین آورد تا جایی که بسیاری از کسانی که به دنبال محلی برای مطالعه بودند به ویژه مطالعه کتب درسی و کنکور الان مجبور هستند به محلهایی نظیر ساختمان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه کنند.
تا این که طرح احداث ساختمان جدید کتابخانه عمومی فریدونشهر آماده و عملیات احداث آن آغاز ولی به دلایل مختلف از جمله کمبود بودجه و اعتبارات و عدم انجام تعهدات توسط پیمانکاران چندین مرتبه متوقف شد.
اکنون اما کتابخانه مرکزی فریدونشهر که بیش از یک دهه از زمان شروع به ساخت آن میگذرد طی سه سال گذشته روند خوبی را طی کرده و در حال حاضر حدود ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
غلامرضا جعفری در این رابطه به خبرنگار پونه زار گفت: تاکنون بیش از ۲۲ میلیارد تومان برای تکمیل این پروژه از محلهای مختلف از جمله منابع ملی، استانی و شهرستانی، سفرهای ریاست جمهوری در دوره شهید رئیسی و اعتبارات نمایندگان در مجلس شورای اسلامی، اعتبار أخذ کردیم و هماکنون برای تکمیل نهایی و تجهیز آن به 7 میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز داریم.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان فریدونشهر افزود: هفته گذشته استاندار اصفهان طی سفر به شهرستان فریدونشهر قول مساعد جهت تأمین اعتبار مورد نیاز باقی مانده برای افتتاح این پروژه را داد که در صورت تخصیص این اعتبار، این پروژه در اواخر تابستان سال جاری افتتاح خواهد شد.
وی که در سال 1401 به عنوان رئیس برگزیده ادارات کتابخانههای عمومی کشور نیز انتخاب شده است، تصریح کرد: این پروژه با ۱۵۰۰ مترمربع زیربنا یکی بزرگترین پروژههای کتابخانهای در سطح استان است که بخشهای کتب مرجع، نشریات ادواری، مخزن اصلی، کتب کمک درسی، بخش تخصصی کودک و نوجوان، سالنهای مطالعه آقایان و بانوان، سالن اجتماعات و آمفی تئاتر، تالارهای علم و خلاقیت، سالنهای آموزشی مبتنی بر وب و بخش اداری را میتوان از مهمترین قسمتهای این کتابخانه برشمرد.
جعفری خاطرنشان کرد: با افتتاح این پروژه در کنار پروژه کتابخانه شهید سلیمانی محله وحدتآباد که در سال ۱۴۰۰ با زیربنای ۶۰۰ مترمربع به بهرهبرداری رسید سرانه فضای کتابخانهای شهرستان به حد استاندارد هشت مترمربع به ازای هر ۱۰۰ نفر خواهد رسید و بدین ترتیب اولین شهرستان موفق استان به لحاظ أخذ این شاخص خواهیم شد.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان فریدونشهر از تلاش و پیگیری فرماندار شهرستان فریدونشهر، نماینده مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی و مدیرکل کتابخانههای استان برای جذب اعتبارات لازم جهت تکمیل این پروژه سخن گفت و اظهار کرد: در صورت تخصیص کامل بودجه لحاظ شده برای این کتابخانه توسط سازمان برنامه و بودجه استان اصفهان، مردم فریدونشهر طعم خوش خدمت را با افتتاح ساختمان جدید کتابخانه عمومی فریدونشهر خواهند چشید.
کتابخوانی که بارها و بارها توسط رهبر انقلاب و تقریباً همه اندیشمندان جهان توصیه شده است، آگاهی عمیق نسبت به حقایق جهان را در اختیار خواننده قرار خواهد داد و مسیر رشد جامعه را هموارتر و حرکت جامعه به سمت پیشرفت را سریعتر خواهد کرد.
احداث و بهرهبرداری از ساختمان کتابخانه عمومی فریدونشهر که میتواند به یکی از مهمترین مراکز فرهنگی این شهر تبدیل شود، یکی از مطالبات مهم مردمی است. تا جایی که در ماه گذشته کارزار اینترنتی درخواست تکمیل سریع ساختمان کتابخانه عمومی فریدونشهر در مدت کوتاهی موفق به جمعآوری 500 امضا برای این منظور شد.
در این کارزار آمده بود «از طرف مردم شریف و مشتاق دانش شهر فریدونشهر سخن میگویم؛ از کودکان کنجکاوی که به دنبال گنجینههای علم هستند، از دانشآموزان پرتلاش که شبها و روزها در پی نور دانشاند، و از دانشجویان آیندهساز که امیدهای ما را به دوش میکشند.
کتابخانه شهر ما، که باید مأمن و پناهگاه اندیشهها و تلاشها باشد، در حال حاضر خود نیز نیازمند توجه و حمایت شماست. این مکان حیاتی که باید مأوایی برای مطالعه و آرامش علمی باشد، امروز فاقد امکانات کافی است. فضای استیجاری و محدود، نبود سالن مطالعه مجهز و آلودگی صوتی، چالشهایی هستند که مسیر جوانان و آیندهسازان ما را دشوار کردهاند.»
جالب این که با همین امکانات محدودِ کتابخانه عمومی فریدونشهر، اسفندماه سال 1402 در مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، شهرستان فریدونشهر با مشارکت بیش از هزار نفر در بخشهای متنوع پویش، هنرهای دیجیتال و تجسمی، داستاننویسی، شعر، طراحی و نقاشی و چهارگزینهای به عنوان برترین شهرستان استان مورد تقدیر قرار گرفت.
کسب مقامهای متعدد استانی و کشوری توسط مردم فریدونشهر در حوزه کتابخوانی و استقبال این مردم از جشنوارهها و مسابقات کتابخوانی و برنامههای فرهنگی با محوریت کتاب، نشاندهنده علاقه مردم این شهرستان به کتابخوانی و رسوخ کتابخوانی در فرهنگ مردم فریدونشهر است. این مسأله ضرورت همت و اراده بیشتر مسئولان استان در تخصیص اعتبارات لازم برای تکمیل هر چه زودتر کتابخانه عمومی فریدونشهر را گوشزد میکند.
انتهای خبر/