
در فریدونشهر هنگام وصف طبیعت باید تخیلی چون شاعران داشت.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری فریدونشهر خبرنگار ایرنا در مطلبی به ضعم خود شاعرانه به وصف دیدار خود از طبیعت فریدونشهر پرداخته است :
هوا گرگ و میش است که به چشمه لنگان می رسم، از ماشین که پیاده می شوم نسیم خنک صورتم را می نوازد و چشم اندازی بسیار زیبا پیش چشم بینندگانش می آراید، ناخودآگاه چند دقیقه ای مسحور زیبایی غروب خورشید در پس کوه های سر به فلک کشیده که دامان به علفزارها سپرده اند می شوم.
چشمه لنگان در دهستانی به همین نام و در روستای سیبک در فاصله ۱۷کیلومتری جنوب غرب فریدونشهر از توابع استان اصفهان قرار دارد.
آب این چشمه از زیر تخته سنگهای بزرگ با فشار زیاد خارج می شود که قسمتی از آن با استفاده از سه ایستگاه پمپاژ و با یک خط لوله ۱۴ کیلومتری آب آشامیدنی فریدونشهر و روستاهای مجاور آن را تأمین می کند.
این چشمه و محدوده اطراف آن یکی از بهترین محل های تفریحی این شهرستان است.
کوه های سر به فلک کشیده دور تا دور فریدونشهر را احاطه کرده و در دامنه های این کوه ها تا آنجا که چشم کار می کند طبیعت خوان خود را گسترده است.
هوا بسیار مطبوع و دلنشین است و این طبیعت رام نشدنی گویا انسان را به دامان خود دعوت می کند.
دور از سر و صدا و آلودگی هوای شهر اصفهان، در این مکان صدای خروش آب، آواز پرندگان ، نسیم خنک و غروبی بی نظیر روح گردشگران را زنده و بانشاط می کند.
پس از گشت و گذار دراین منطقه، رهسپار چشمه سراب واقع در دامنه کوه های شمالی شهر فریدونشهر می شویم.
برای رسیدن به این چشمه باید کمی پیاده روی کرد و تنها تا قسمتی از مسیر را می توان با ماشین رفت.
هوا خنک است باورم نمی شود که در تابستان اینگونه لرز به تنم بنشیند اما این سرما انگار خوشی را به زیر پوست صورتمان می ریزد.
اینجا شاید از معدود جاذبه های طبیعی گردشگری فریدونشهر است که کمی ساماندهی شده و پارکینگ، وسایل بازی کودکان، اغذیه فروشی، نیمکت هایی برای نشستن و نور پردازی مناسبی برای اقامت مسافران دارد.
راهی آبشار پونه زار در دهستان چشمه لنگان روستای دربند در فاصله ۲۵ کیلومتری غرب شهرستان فریدونشهر می شوم.
این آبشار دارای چندین سرچشمه (چشمه سار) خنک و گوارا است و بدلیل رویش پونه در آبراهه های آن به آبشار پونه زار معروف است.
ارتفاع آبشار حدود ۳۰ متر است و در محل های ریزش آب خزه های سرسبز دائمی تشکیل شده است، در پایین دست آبشار چندین واحد پرورش ماهی قراردارد و در اطراف آن هم درختان زرشک وحشی روییده است.
برای رسیدن به چشمه های آبشار باید مسیر سرازیری را طی کرد و از صخره های کوچک و بزرگ گشت که لازمه آن داشتن بدنی آماده و کفش های مناسب است.
همچنین پلاک خودروهای متوقف در کنار جاده در جوار کوه نشان می داد که مردم زیادی از اقصی نقاط کشور برای دیدن این آبشار آمده اند.
با مشقت فراوان پایین می رویم تا پاهایمان را در آب های سرد این چشمه فرو کنیم و از طبیعت زیبای آن لذت ببریم.
مقصد بعدی ما چشمه بابا احمد واقع در دهستان چشمه لنگان روستای سرداب علیا در فاصله ۱۸ کیلومتری مرکز شهرستان فریدونشهر بود.
آب چشمه به شدت سرد است و به گفته مردمان بومی این محل آب این چشمه از آب های معدنی نیز گوارارتر است
قدم زدن در روستاهای اطراف این کوچه باغ ها و تماشای کودکانی که آزادانه در علفزارها می دوند واکسیژن خالص تنفس می کنند به سان رویا می ماند.
در هنگام قدم زدن در کوچه های این روستا با عشایر زاده ای از ایل بختیاری همراه می شوم،چشمانش چون گوی در زمینه پوست آفتاب سوخته اش می درخشد از او می خواهم که جایی را برای خرید لبنیات عشایری به من نشان دهد و این است که بدون حرفی اضافی مرا تا چادری که همسرش در آن است هدایت می کند.
پس از خرید، در دامنه یک تپه می نشینم و به انسان های خاکی و آزاده این سرزمین، به رنگ رنگ پیراهن دختران عشایر،به مردان غیور بر اسب نشسته که با سرعت دراین دشت می تازند به رنگ قرمز لاله های واژگون می اندیشم.
فرصتم تمام است می دانم که باید بازگردم اما با خود می اندیشم،در شهرهای بزرگ باید آسمان را از پس ساختمان های بلند و در مه غلیظی از دود دید.
ما دلمان که می گیرد عکس های زیبایی از طبیعت را در فضای مجازی پیدا می کنیم و پس زمینه رایانه ها و موبایل هایمان می گذاریم.
سفر به فریدونشهر فرصتی بود تا دل تنهایی هایمان را در طبیعت بکر و دست نخورده این دیار تازه کنیم و طبیعت را نه در چهار چوب قاب عکس ها و پوستر ها بلکه با تمام حواس خود لمس کنیم