ناگفته های یکی از غواصان بازمانده عملیات کربلای 4
به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از ایرنا، همزمان با تشییع پیکر 175 غواص گردان یونس لشگر امام حسین در عملیات کربلای 4 به شهادت رسیدند و قرار است مراسم تشییع پیکر مطهر آنان تا ساعاتی دیگر برگزار شود با محمد علیاسفنانی نماینده فریدن که در این عملیات حضور داشت گفت و گو کردیم.
محمد علی اسفنانی که در عملیات کربلای 4 هجده سال داشته متولد 1347 است و پیش از آن که سمت نمایندگی مجلس را بر عهده بگیرد قاضی دادگستری و مدرس دانشگاه بوده؛ وی دارای مدرک دکترای حقوق تخصصی است.
اسفنانی که یکی از جانبازان هشت سال دفاع مقدس است در عملیات کربلای 4 بعنوان مامور آموزشی غواصان حضور داشته است. وی در این عملیات به افتخار جانبازی نائل شده است. اسفنانی در عملیات هایی همچون کربلا 3، نصر4 و والفجر 8 و … حضور داشته است.
محمدعلی اسفنانی که هم اکنون سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس است درباره عملیات کربلای 4 که در سال 65 رخ داد می گوید: در این عملیات 5 گروهان که شامل 500 غواص بودند از گردان یونس لشگر امام حسین (ع) حضور داشتند.
وی افزود: پیش از آغاز عملیات ، غواصان ما آموزش های زیادی دیدند و به دلیل اینکه عملیات در زمستان رخ داد آموزش های غواصان ما بسیار سخت و در سرمای سوزان زمستان بود. در شب عملیات نیروها به شلمچه نهر عرایز رفتند.شب علمیات ارتباط معنوی که در میان غواصان دیدم در کمتر عملیاتی دیده بودم. صبح عملیات در دو ستون به سمت جزایر ام الرصاص و جزیره بلجانیه حرکت کردیم.
اسفنانی با تاکید بر اینکه غواصان نمی توانستند از کپسول اکسیژن استفاده کنند ادامه داد: از این رو غواصان به صورت شناور بر روی آب با ارتفاع بیست سانت در عمق آب فرو می رفتند و طناب هایی در آب دست داشتند تا مسیر را گم نکنند.
وی گفت: به دلیل اینکه ما باید از منطقه حساس عبور می کردیم ابتدا یک گروه تحت عنوان پیشتاز از سوی ما به سمت جزایر حرکت کردند تا مطلع شوند که آیا عراقی ها از حضور ما مطلع شدند یا خیر.
وی اضافه کرد: من جزو غواصانی بودم که به سمت جزیره بلجانیه حرکت کردم، شرایط بسیارسختی بود، در سمت چپ، راست و جلوی ما عراقی ها بودند و در پشت سرمان دریا قرار داشت که امکان برگشت ما را مشکل می کرد.
اسفنانی افزود: در همین زمان به یکباره منطقه کاملا روشن شد و هواپیماهای عراقی بر روی آب منور ریختند بطوریکه منطقه مثل روز روشن شد و عراقی ها ستون های ما را دیدند و آن زمان با تمام تجهیزاتی که داشتند ما را به گلوله بستند و رگباری از گلوله ها به ستون ما آمد.
وی افزود: در آن زمان بسیاری از غواص ها شهید شدند زیرا بسیاری از گلوله ها به سر آنان می خورد. ما هیچ راهی نداشتیم، نه می توانستیم از اسلحه استفاده کنیم و نه راه برگشت داشتیم . بسیاری از بچه ها مظلومانه در این فضا شهید شدند.
وی گفت: در آن زمان به دلیل آنکه عملیات لو نرود بسیاری تیر خوردند و مجبور بودند صدایشان در نیاید، اینگونه بود که بسیاری مظلومانه شهید شدند.
اسفنانی ادامه داد: با اینکه در آن زمان بسیاری از افراد شهید شدند ولی ما راه خود را ادامه دادیم تا عملیات به نتیجه برسد. به بلجانیه رسیدیم و دژ اول ، دوم و سوم را گرفتیم، بیشتر از آن چیزی که قصد بود انجام دهیم در آن عملیات انجام دادیم.
وی ادامه داد: پس از آنکه به سمت پتروشیمی بصره رفتیم من در نصف شب توسط یکی از تیرهای مستقیم عراقی ها از ناحیه سر مجروح شدم و با صورت به زمین خوردم. در آن زمان با یکی از افرادی که بعدا شهید شد به نام آقای دقاقزاده در کناری حضور پیدا کردیم و او به من توضیح داد که ما تنها هستیم و باید به عقب برگردیم، در حین مسیر آقای حجازی فرمانده گروهان را دیدیم که گفت باید مجروحان را به عقب بازگردانیم.
اسفنانی اضافه کرد: ما در آنجا جان پناهی درست کردیم و سپس به عقب بازگشتیم که در طول مسیر مجبور بودیم بدلیل آنکه سیم خاردارهای زیادی وجود داشت به صورت سینه خیز بازگردیم.
این غواص بازمانده از کربلای 4 افزود: در آنجا بود که متوجه شدیم بسیاری از بچه های غواص در بخش های مختلف گروهان اسیر شدند.
وی گفت: در این عملیات بسیاری از نیروهایی که بعد از غواص ها با قایق آمده بودند نیز کشته و اسیر شدند.اکثر کسانی که غواص بودند در آن عملیات به صورت دسته جمعی و یا تک تک شهید شدند. ما بعدها عکس هایی را که عراقی ها در روزنامه هایشان منتشر می کردند را دیدیم که اسرای غواص ما را دست بسته تیر باران می کردند.
وی اضافه کرد: عراقی ها تعداد کمی از اسرا را برای وجهه بین المللی با خودشان بردند که بعدها شنیدیم با این اسرا به شکل بدی رفتار کردند. آن ها را سوار اتومبیل کرده و در بصره می چرخانند و مردم به آن ها سنگ می زدند.
اسفنانی ادامه داد: در آن عملیات از 500 نفر غواص شاید تنها 200 نفر بازگشتند.
وی درباره 175غواصی که قرار است امروز تشییع شوند گفت: هنوز تایید نشده که این شهدا زنده به گور شده اند. ممکن است این افراد قبل از غرق شدن، شهید شده باشند که این موضوع با برخی آزمایشات پزشکی قانونی امکان اثبات شدن دارد.
از شهیدان سیدسعید انوری، احمدرضا طاهری، عزتالله لچینانی، علیمحمد رحیمی و محمود لچینانی که از غواصان عملیات کربلای 4 هستند گزارش تهیه کنید.
ناگفته های این شهیدان بزرگوار در این برحه ی زمانه خطاب به برخی مسئولان لشگری و کشوریست که می گویند حتی ما با دستهای بسته زیر بار ذلت و ظلم ظالم نرفتیم تا مردم عزیز ایرانمان سرفراز و جوانانمان سربلند زندگی کنند . ایا این همه گذارش اختلاس . دزدی از بیت المال . پارتی بازی . افزایش اعتیاد . نابهنجاریها ووو ..که صورت میگیرد روح شهدان عزیزمان را به چه حالی در می اورد .ایا از اه این عزیزان و خانوادهایشان بیم ندارند . ایا انانی که با نام این عزیزان جولان میدهند از فردای قیامت و خشم الهی ابایی ندارند . ایا فقط پشت تابوت این عزیزان راه رفتن بار گناهانمان کم میشود . نه فردای قیامتی است و جواب و حساب کتابی . برای شادی روح همه شهدا صلوات.
یه نکته نگارشی به جای وی گفت وی ادامه داد وی اضافه کرد در هر خط که ادمو خسته میکنه یه باره صحبتهاشونو تو پرانتز میذاشتین