چاپ خبــر

۳۵/۶ میلیون ایرانی در معرض تنش آبی

در سال جاری که نیمی از بارش های سال قبل را نداریم، بدون شک تشدید تنش آبی تنها با مدیریت مصرف قابل کنترل است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری پونه زار به نقل از تسنیم: اخیراً رضا اردکانیان وزیر نیرو در جلسه هم اندیشی مدیران ارشد دولت در خصوص وضعیت تنش آبی در سال 97 گفت: “با توجه به وضعیت بارشها در تابستان سال جاری پیش بینی می شود 334 شهر با جمعیت حدود 35 میلیون نفر در معرض تنش آبی قرار بگیرند.”

در تابستان سال 96 که تأمین آب شرب به‌پشتوانه بارش‌های سال آبی 96-95 انجام شد، 289 شهر کشور با تنش آبی مواجه بودند. در حالی که بارش های سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهشی 43 درصدی داشته، بر اساس این گفته وزیر نیرو، تعداد شهرهای با تنش آبی در سال جاری رشدی 16 درصدی نسبت به تابستان سال قبل دارد.

شاهین پاکروح معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز در این خصوص گفت: “سال گذشته 289 شهر کشور دچار تنش آبی شده بودند؛ با اجرای پروژه‌های مختلف در تلاشیم تا امسال تنش آبی را در شهرهای مختلف کشور به حداقل برسانیم. سال گذشته در ساعتی از شبانه روز به ویژه بین ساعت 14 تا 16 و بسته به نوع اقلیم و درجه حرارت مناطق مختلف میزان تولید ما کمتر از میزان مصرف مردم بوده است که بخشی از این کمبود را با مدیریت فشار در شبکه و ذخیره آب در سدها مدیریت می‌کردیم.”

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تاکید کرد: “طبیعتا امسال هم با توجه به کاهش جدی نزولات آسمانی موضوع مهم مدیریت مصرف و تقاضا در دستور کار قرار خواهد گرفت و در این بین تجهیزات کاهنده مصرف را در اختیار مردم به ویژه مشترکان منازل و اماکن عمومی که مصرف آن‌ها بیش از حد مجاز و غیرمتعارف است قرار خواهیم داد.”

پاکروح خاطرنشان کرد: “مردم با مصرف درست منابع آبی می‌توانند به ما کمک کنند تا تنش آبی را به حداقل برسانیم. امیدواریم مشترکان با تعامل مناسبی که در قالب مدیریت تقاضا با مجموعه وزارت نیرو خواهند داشت بتوانیم این تنش را مدیریت کنیم.”

در سال 96 که میزان بارش های سال آبی 96-95 که حدود دو برابر بارش های سال آبی جاری بود، پشتوانه تأمین آب تابستان بود، به اذعان معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، در برخی نقاط کشور تولید آب کمتر از میزان مصرف آب بود. در سال جاری که نیمی از بارش های سال قبل را نداریم، بدون شک تشدید تنش آبی تنها با مدیریت مصرف قابل کنترل است.

 

Go to TOP