logo

امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

Monday, 12 May , 2025

20 درصد مصرف آبزیان اصفهان در استان تولید می ‌شود

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان گفت: در حدود ۹۰ تا ۸۰ درصد ماهی استان از جنوب و شمال کشور تامین می شود و حدود ۱۰ الی ۲۰ درصد مصرف استان پرورش داخل استان است.

تاریخ انتشار: 18:01 - سه شنبه 1403/01/7
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
20 درصد مصرف آبزیان اصفهان در استان تولید می ‌شود

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری پونه زار، محمدرضا عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار الماس خبر اظهارکرد: ضمن تبریک نوروز ۱۴۰۳ به هموطنان، شیلات استان اصفهان با توجه به اهدافی که داشته است در بحث های اقتصادی، درآمد زایی، اشتغال، امنیت غذایی، سلامت جامعه، اولویت هایی در سطح استان انواع تولیدات آبزیان شامل ماهی های زینتی، خوراکی و غیره را در برنامه دارد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان افزود: ماهی های خوراکی پرورشی شامل ماهی قزل‌آلا، ماهیان کپور و خاویاری و… است، این ماهی ها در تمامی شهرستان های استان تولید می شود، پیش بینی شده سال جاری حدود ده هزار تن تولید این نوع ماهی های خوراکی را داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در مورد پرورش ماهی های خوراکی هیچ آبی مصرف نمی شود، به طور کلی ماهی های خوراکی را می توان در آب های جاری و آب هایی که برای کشاورزی مصرف می شود پرورش داد و در تولید آنها از استخر های دومنظوره نیز کمک گرفت.
محمد رضا عباسی افزود: جهت بالا بردن بهره وری آب، علاوه بر استفاده از آب برای کشاورزی، برای پرورش ماهی نیز استفاده می شود و این به سود خود کشاورزان است چرا که هم پولی بابت مصرف آب نمی دهند و هم ماهی پرورش داده اند.

*سرانه مصرف آبزیان بیشتر از ۱۱ کیلوگرم است

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه با دسترسی بیشتر به ماهی، مصرف آن بیشتر شده است، بیان داشت: در سال های گذشته سرانه مصرف کمتر از ۲ کیلوگرم بوده است در حال حاضر سرانه برای مصرف هر نفر در طول سال بیشتر از ۱۱ کیلو گرم است.
عباسی تصریح کرد: با تلاش های چند ساله شیلات در مورد آموزش ها، فرهنگ سازی، جشنواره ها و بازارچه های آبزیان که در سطح اصفهان به وجود آمده است، مردم شناخت بهتری نسبت به ارزش های غذایی ماهی پیدا کردند و سرانه مصرف بالاتر رفته است.
وی عنوان کرد: علاوه بر ماهی های پرورشی داخل استان، ماهی های جنوبی و شمالی نیز در بازار موجود است که تقریبا می توان گفت بیش از ۳۰ الی ۳۵ گونه ماهی در بازار عرضه می شود که تنوع آن نسبت به تمامی گوشت ها بیشتر است و همچنین ارزش های غذایی ماهی نسبت به سایر گوشت ها به لحاظ داشت امگا ۳ و موادمعدنی و پروتئین ها برای مصرف بسیار بهتر است.

*۱۰ تا ۲۰ درصد مصرف اصفهان در خود استان تولید می شود

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان با عنوان اینکه ۱۰ الی ۲۰ درصد مصرف استان پرورش داخل استان هستند، بیان کرد: در حدود ۹۰ تا ۸۰ درصد ماهی استان از جنوب و شمال کشور تامین می شود، ماهیان چه داخل استخر پرورش یابند و چه در آب جاری آبزی پروری می گویند ولی بیشتر پرورش ماهی در داخل استخر ها است.
محمد رضا عباسی گفت: از نظر بهداشتی و مصرفی نظارت هایی داریم تا تقلبی در ماهی ها نشود و از نظر شرعی و دیگر مسائل نظارت و کنترل می کنیم، بخاطر عرضه و تقاضا و بالا رفتن هزینه های تولید و هزینه های جابه جایی تاثیر مستقیم در افزایش قیمت دارند.
وی با اشاره به اینکه تقاضا کم نیست ولی توان و قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده، افزود: از طرفی دیگر تنوع بین عرضه آن ها زیاد است چرا که برخی ماهی ها بسیار لاغر و کم وزن هستند و وزنشان کمتر از میزان مناسب هستند ولی ارزش غذایی آن همان اندازه ماهی بزرگ است و فرقی ندارد و کسی که قدرت خریدش کمتر است می تواند ماهی ارزان تری را انتخاب کند.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان در ادامه اذعان کرد: با فرهنگ سازی که انجام شده مردم آشنایی بیشتری پیدا کرده اند و البته با افزایش تمامی هزینه ها مانند بالا رفتن قیمت گاز و .. است که حداقل باید نظارت ها بیشتر شود تا قیمت ها اصلاح و حداقل نظارت ها باعث متعادل شدن قیمت شود.
عباسی توضیح داد: جهادکشاورزی و نیز سازمان دامپزشکی استان نظارت های مستمری انجام می دهند که ماهی فاسد نشده و تقلبی نداشته باشند و از نظر شرعی ماهی حرام وارد بازار نشود و سازمان مشاغل شهری و شهرداری ها از طریق بازارچه های کوثر ماهی هایی توزیع می شود که بر همه این ها نظارت مستقیم می شود.

*هیچ بیماری مشترکی بین آبزیان و انسان وجود ندارد

وی بیان کرد: در خصوص بیماری برای ماهی های زینتی و خوراکی، بیماری وجود ندارد که از طریق ماهی به بدن انسان برسد، واگیردار باشد، هیچ بیماری مشترکی بین آبزیان و انسان وجود ندارد و اگر موارد بهداشتی رعایت شود مشکلاتی وجود ندارد و بسیار نادر و کم است، فقط اگر در مواقعی ماهی فاسد باشد و ما مصرف کنیم دچار مشکل می شویم ولی اگر سالم باشد هیچ مشکلی ندارد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان در ادامه تصریح کرد: در مورد تشخیص ماهی های سالم از فاسد روش های مختلفی وجود دارد از جمله، مشاهده چشم که ماهی باید چشم هایش شفاف باشد و یا پشت گوش ماهی یا برانش باید رنگ قرمزروشن باشد، پولک های ماهی محکم و به گوشت ماهی چسبیده باشد و نریزد، و گوشت ماهی در صورت فشار با دست باید
محکم و سفت باشد، این چهار خصوصیات مهم ماهی تازه و سالم است، ماهی های منجمد نیز زیر نظر بهداشت برچسب و تاریخ می خورند و مردم می توانند از این بابت اطمینان کامل داشته باشند.
انتهای پیام/


  • NONE
    احسان جدیدی

    نویسنده مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در فریدونشهر منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد