logo

امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

Saturday, 19 April , 2025

شکستن مصونیت ابرقدرت‌ها با حملات موشکی ایران

عملیات وعده صادق، بعد از حملات موشکی کشورمان به عین الاسد، نشان داد نه ایالات متحده آمریکا و نه رژیم صهیونیستی هیچ کدام دارای مصونیتی که برای خود ترسیم کرده بودند نیستند.

تاریخ انتشار: 11:55 - دوشنبه 1404/01/25
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
شکستن مصونیت ابرقدرت‌ها با حملات موشکی ایران

به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از صاحب نیوز؛ استکبار جهانی از طریق تسلط رسانه‌ای خود  تقریباً افکار عمومی دنیا را در اختیار گرفته بود و با هاهنگی حدودی که بین اتفاقات دنیا و اخبار خود به وجود آورده بود این گونه القا کرده بود که همه چی بر اساس یک نظم مشخص در جهان تحت کنترل آمریکا است.

همچنین این مطلب در سراسر جهان جا افتاده بود که آمریکا قدرت مطلق شکست‌ناپذیر است. تا این که طی دهه اخیر با زدن پهپادهای آمریکایی که وارد خاک کشور ما شده بودند rq-180 یا Gloabal Hawk و دستگیری تفنگداران دریایی این کشور در خلیج فارس که مقدار  بسیار جزئی وارد آب‌های سرزمینی ایران شده بودند، دنیا این قدرتی که در مقابل شیطان بزرگ قد علم کرده بود را شناخت و فهمید که می‌شود در مقابل قدرت مطلق جهان هم ایستاد.

حمله موشکی سپاه پاسداران به پایگاه موشکی عین الأسد آمریکا در عراق، به عنوان یک سیلی کوبنده در جواب به شهادت رساندن فرمانده فقید سپاه قدس ایران توسط آمریکا یعنی سرلشکر شهید حاج قاسم سلیمانی، تمام ابهت و هژمونی غرب و استکبار جهانی را شکست.

آن‌چه در طول دهه‌ها آمریکا برای خود ساخته بود، با این حمله فروپاشید و ملت‌های جهان و همچنین سردمداران کشورهای مختلف جهان دیدند که مقابل قدرت مطلق جهان نیز می‌شود ایستاد و از حق خود دفاع کرد.

حمله به آمریکا برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم توسط یک کشور دیگر انجام می‌شد و در کمال ناباوری آمریکا تنها و تنها نظاره‌گر این حمله بود و نه تنها نتوانست با پدافند جلو این حمله را بگیرد،  بلکه حتی جرأت نکرد به آن پاسخ دهد.

رژیم صهیویستی نیز به عنوان نمایندگی غرب در منطقه آسیای غربی، با چنین وضعیتی روبرو شد. ابتدا عملیات هفت اکتبر حماس در نوار غزه، هر آن چه اسرائیلی‌ها از قدرت بلامنازع خود سخن گفته بودند و هر چه از تکنولوژی امنیتی و دفاعی خود دم زده بودند را زیرسؤال برد.

مردم جهان پس از این عملیات دریافتند که نباید به آن چه در رسانه‌ها بیان می‌شود اکتفا کنند و باید حقایق را در چیزی ورای رسانه‌ها دنبال کنند.

سپس با پاسخ موشکی ایران به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری کشورمان به دمشق سوریه، که در آن برای اولین بار بعد از حاکم شدن صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اشغالی مورد حمله جدی یک کشور ثالث تحت عملیاتی با عنوان «وعده صادق» قرار گرفتند، تمام ابهت پوشالی غرب و قدرت‌های نظامی و موشکی آن از جمله سامانه‌های پدافندی گنبد آهنین و پیکان و غیره فرو ریخت.

 

بشیر اسماعیلی در این رابطه به خبرنگار صاحب نیوز گفت: عملیات وعده صادق یک بعد از حملات موشکی کشورمان به عین الاسد، نشان داد نه ایالات متحده آمریکا و نه رژیم صهیونیستی هیچ کدام دارای مصونیتی که برای خود ترسیم کرده بودند نیستند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرضا اظهار کرد: تنها کشوری که توانست بعد از جنگ جهانی دوم به یک پایگاه نظای امریکا حمله کند ایران بود و تنها کشوری که بعد از پایان دوران جنگ اعراب و اسرائیل، از 60 سال پیش به این طرف، به سرزمین‌های اشغالی حمله مستقیم کرده، ایران است.

این دانش‌آموخته دکترای رشته روابط بین‌الملل تصریح کرد: وجهه شکست‌ناپذیری و مصونیت نظامی که این‌ها برای خودشان ترسیم کرده بودند در عملیات وعده صادق فرو شکست و جمهوری اسلامی ایران نشان داد نظم جدیدی بر مبنای بازدارندگی و قدرت ضربه زدن به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی به وجود آمده است.

وی با اشاره به این که بعد از عملیات وعده صادق، موازنه قدرت در منطقه غرب آسیا به نفع کشورهای اسلامی تغییر کرد، افزود: جمهوری اسلامی یاران بعد از سال‌ها نشان داد اگر یک کشور اسلامی تصمیم بگیرد در برابر رژیم صهیونیستی از موضع قدرت وارد عمل شود به همان میزانی که با قدرت با آن‌ها برخورد شده، آن‌ها عقب می‌نشینند در حالی که قبل از این، تهدید رژیم صهیویستی به صورت یک تابو بود چه برسد به این که یک کشور بتواند به سمت آن موشک نیز پرتاب کند و یا آن را با پهپاد‌های خود مورد تهاجم قرار دهد.

اسماعیلی با تأکید بر این که با اقدام موشکی و پهپادی کشورمان این هیمنه برای همیشه شکست، همچنین به این موضوع پرداخت که این اتفاق بعد از ماه‌ها کشتار مردم غزه و ویرانی خانه‌ها و محل زندگی آن‌ها بود و از نظر معنوی هم یک تسلی در بین افکار عمومی جهانی از خود به جای گذاشت که بالاخره یک کشور اسلامی به خودش این جرأت را داد که در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و برای احقاق حق مشروع دفاع از خودش جلو این رژیم منحوس ایستادگی کند.

این استاد دانشگاه گفت: اما در عین حال این نکته را هم باید گفت به دلیل حساسیت‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران ترجیح داد عملیات وعده صادق 1 تنها در حد هشدار برای رژیم صهیونیستی باشد و از بروز یک جنگ گسترده و همه‌جانبه پرهیز کرد و در عملیات وعده صادق 2 هم ایران بخش بزرگ‌تری از توان خود را علیه رژیم آشکار کرد که همگی نشان‌دهنده تعهد و مسئولیت‌پذیری ایران در برابر جامعه جهانی است که تا جای ممکن سعی می‌کند از درگیری نظامی که منجر به از دست رفتن کنترل اوضاع شود پرهیز کند و در عین حال پیام‌های روشنی به دشمنان خود بدهد که آن‌ها را از جنگ‌طلبی و ماجراجویی علیه ایران منصرف کند.

افسانه خسروی نیز در گفتگو با خبرنگار صاحب نیوز با بیان این که اتفاقات و تحولاتی که در سیاست خارجه ایران به خاطر سیاست‌های تهاجمی آمریکا و رژیم صهیونیستی ایجاد شده است یک استراتژی بازدارندگی را به وجود آورده است. برای همین ما شاهد هستیم در شرایط جدید بین‌المللی ساختار سیاسی ایران بعد از انقلاب اسلامی با تهدیدات متنوع در ابعاد و حوزه‌های مختلف روبرو و این امر باعث شد مجموعه اقداماتی توسط کشور ما به جهت دفع احتمالی تهدیدات و به خاطر پیش‌بینی‌های استراتژیک انجام شود.

این استاد گروه حقوق و روابط بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی به خاطر رویکرد دینی و ارزشی که داشت با سناریوهای مختلف از جمله تهدیدات سیاسی، نظامی و فرهنگی روبرو شد که ضرورت اتخاذ استراتژی بازدارندگی را برای خود احساس کرد لذا یک نوع خاصی از روابط سیاسی در کشور ما به وجود آمد.

وی اظهار کرد: عملیات وعده صادق دو باعث شد که منافع و امنیت ملی از یک طرف و استراتژی و ماهیت دفع تهدیدات از سوی ایران و چگونگی رصد، دفع و مقابله ایران با تهدیدات به نمایش گذاشته شود.

این دانش‌اموخته دکترای رشته روابط بین‌الملل افزود: استراتژی بازدارندگی ایران در نوع خودش بسیار خاص بود چرا که توانست تهدید را شناسایی کند، برای مقابله با آن برنامه‌ریزی هماهنگ و جامع داشته باشد و با توانمندی و قدرت نظامی خودش، زیرساخت‌های لازم برای بازدارندگی را در سطح منطقه‌ای تقویت کند.

خسروی با بیان این که کشور ما از همه ابزارهای سیاسی استفاده کرد و با پیش‌بینی تهدید توانست منافع ملی و امنیت خود را در کلیه سطوح حفظ کند، گفت: اگر غیر از این بود این میزان از قدرت بازدارندگی مانع عملیات‌های نظامی چه از طرف صهیونیست‌ها و چه از طرف آمریکا نمی‌شد.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: ایران با قدرت بازدارندگی توانسته است تا الان مانع از هر گونه تنش و جنگ نظامی شود و توانسته امنیت ملی و ساختار سیاست خارجی خود را استوار نگه دارد.

این پژوهشگر حوزه روابط بین‌الملل ادامه داد: ما شاهد تهدیدات بسیار زیادی از طرف رژیم صهیونیستی هستیم اما ابهت و هژمونی و قدرتی که از رژیم صهیوینستی در نظام بین‌الملل تصور می‌شد با عملیات وعده صادق از بین رفت.

وی تصریح کرد: همه قدرت‌های هژمون یک دوران تولد، یک دوران جوانی و بالندگی و یک دوران افول دارند و من فکر می‌کنم عملیات وعده صادق، یک مرحله از افول رژِیم صهیونیستی را به نمایش گذاشت.

خسروی گفت: بازدارندگی قدرت ایران و انجام عملیات وعده صادق دو که در آن به رژیم صهیونیستی نشان دادیم دچار بحران امنیتی نمی‌شویم و می‌توانیم تهدید را در جای خودش شناساسی کرده و اقدام امنیتی لازم را برای مقابله با آن داشته باشیم، یک نوع شکست ابهت رژیم صهیونیستی بود زیرا همیشه این رژیم توسعه‌طلب و به دنبال این بوده است که مرزهای سیاسی و قدرت و امنیت خودش را با جنگ و تنازع و درگیری به دست آورده و گسترش دهد و محیط امنیتی منازعه‌آمیز و اصطلاحاَ آنارشی به وجود آورده بود.

این استاد گروه حقوق و روابط بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان عنوان کرد: رژیم صهیونیستی در عملیات وعده صادق فهمید حداقل در مقابل ایران نمی‌تواند از روش‌های قبلی خودش استفاده کند زیرا گفتمان سیاسی ایران و بازدارندگی آن غافلگیرکننده است و تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونیستی باعث شده قدرت دفاعی و بازدارندگی خودش را بالا ببرد.

انتهای خبر/


  • NONE
    احسان جدیدی

    نویسنده مطلب

برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در فریدونشهر منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد