وقتی چند برابر جمعیت، گردشگر وارد فریدونشهر میشود و همه به سادگی از کنارش میگذرند
به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار، سالها برفهای سنگین بر سر مردم فریدونشهر میبارید و لذت مشاهده طبیعت زیبای زمستانی و برفی این منطقه تنها نصیب فریدونشهریها میشد و مسافرانی که گهگاه و غالبا اجباری به اینجا سفر میکردند تا این که از حدود 15 سال پیش بنای پیست اسکی فریدونشهر با عناوینی همچون فنیترین پیست اسکی کشور گذاشته شد و این برند سیل گردشگران را برای حظ بردن از این نعمت الهی به سمت فریدونشهر روانه کرد.
امسال هم مانند سالهای گذشته با بازگشت مسافر سفیدپوش به فریدونشهر، عشق دیدن زیباییهای طبیعت برفی و بازی با برف، گردشگران را از سراسر کشور به سمت فریدونشهر روانه کرده است و کافی است روز تعطیلی پیش آید تا ماشینهایی که تجهیزات اسکی و تیوپهای باد کرده همراه خود دارند به سمت پیست اسکی فریدونشهر روانه شوند.
ذوق و شوق مردم فریدونشهر از دیدن این همه گردشگر را نمیتوان نادیده گرفت، ذوق و شوقی که از نهاد مهرورزی این مردمی برمیآید که بعد از به راه افتادن این سیل جمعیت بیشتر به نعمتی که خداوند به ایشان داده پی برده و همچنین دیدهاند طبیعتشان مورد توجه و لذت چه جمع کثیری قرار گرفته است.
اما آیا این همه گردشگر فریدونشهر را در زمره مناطق بهرهمند از صنعت گردشگری به عنوان یکی از جدیدترین متدهای کسب درآمد دنیا قرار داده است و آیا فریدونشهر بهرهای از گردشگری که آرزوی همه مناطق جهان است، میبرد؟ آیا گردشگران هزینهای که به شهرستان تحمیل میکنند را میپردازند؟ برای بررسی این موضوع به نقطه جغرافیایی 32.94 شمالی و 50.04 شرقی میرویم یعنی مکان این ورزشگاه بزرگ زمستانی.
در حالی که 40 روز از آغاز فعالیت پیست اسکی در سال جاری میگذرد راهی این جاذبه تفریحی-ورزشی بین المللی میشویم. در مسیر پیست اسکی آن چه زیاد به چشم نمیخورد تعداد تابلوی کافی به منظور فضاسازی برای ورود به پیست است. یاد گلستان کوه خوانسار میافتم که با نصب تابلوهای متعدد در فواصل کوتاه، مسافت تا گلستان کوه را یادآور میشوند. این تابلوها فضاسازی لازم برای رسیدن به یک موقعیت باارزش را فراهم میآورند.
هنوز دو کیلومتر از شهر خارج نشدهایم که گرفتار ترافیکی سنگین میشویم و بالاجبار ساعتی از وقتمان را در گره ترافیکی میگذرانیم. بارشهای سنگین هفتههای گذشته که تمام نیروها و ماشین آلات اداره راه و شهرسازی را در باز کردن مسیرهای روستایی به کار گرفته است، باعث شده تا مسیر پیست اسکی و پارکینگها به اندازه کافی برف روبی نشده و مسافران با مشکل روبرو شوند چرا که در ساعات اولیه روز ظرفیت پارکینگها تکمیل شده و با پارک کردن خودروها در جاده، عبور و مرور در آن به کندی صورت گرفته و گاهی متوقف میشود. این در حالی است که این جاده تنها راه ارتباطی حدود 50 روستای شهرستان و تنها مسیر کمک رسانی در مواقع خاص و اورژانسی به گردشگران و این 50 روستا است.
بالاخره بعد از تجربه یک ترافیک سنگین در خارج از شهر و بعد از صرف کلی وقت به محوطه پیست اسکی میرسیم و موفق میشویم خودرو خودمان را پارک کنیم. جمعیت گردشگران یا به تماشای طبیعت برفی مشغول بودند، یا به برف بازی و اسکی بازی و یا تیوپ سواری.
تیوپ سواری یکی از تفریحات پرطرفداری است که با کمترین هزینه قابل انجام است و در حالی که از هیجان و جذابیت بالایی برخوردار است، هیچ گونه استاندارد و ایمنی ندارد. این مساله سبب شده است تا هر هفته آماری از مصدومان تیوپ سواری در پیست اسکی ارائه شود. اما تاکنون مسئولان نتوانسته اند راه حلی برای جایگزینی و یا ایمن کردن این تفریح خطرناک پیدا کنند.
اما حال که نمیشود جلو تیوپ سواری را گرفت حداقل میشود پیستهایی ویژه تیوپ سواری با قرار دادن پارامترهای مختلف مثل موج و این قبیل با شیب کمتر، بدون وجود سنگ و با کلاه ایمنی و کنترل تعداد افراد ساخت که رعایت این موارد میتواند تا حدی جلو آسیبها را بگیرد. مطمئنا نصب بنرهایی از آمار و تصاویر مصدومان هفته گذشته در مکان تیوپ سواری می تواند تا حد زیادی جلو پرداختن به این تفریح غیرایمن را بگیرد. تفریحاتی هم هستند که میتوانند گردشگران را به جای تیوپ سواری جذب خود کنند، تفریحاتی مثل راپل، کابین زیپ لاین، اسنوموبیل، تله کابینی جذاب و … و همچنین فراهم کردن مقدمات آموزش و انجام اسکی با هزینه پایین.
مشغول لذت بردن از محیط پیست اسکی میشویم. همه خوشحالند و به نوعی در حال لذت بردن از برف و برف بازی. امکانات پیست اسکی فریدونشهر برای گذراندن یک روز فراموش نشدنی فراهم است؛ از برف زیاد حاشیه جاده گرفته تا زیپ لاین، تله کابین و … .
با چند مسافر در رابطه با پیست وارد صحبت میشوم. یکی از گردشگران از سرویسهای بهداشتی پیست گله مند بود و میگفت شش چشمه سرویس بهداشتی برای چند هزار نفر مسافر اصلا کافی نیست و همین شش سرویس هم در روزهای غیرتعطیل بسته هستند و این موضوع برای گردشگران به یک مساله تبدیل شده است. گردشگر دیگری اما صحبت تامل برانگیزی داشت. او با اشاره به نقطهای که جمعی صدای موسیقی خودشان را بلند کرده بودند و به طور مختلط در حال رقصیدن بودند از امنیت اخلاقی پیست سخن گفت و اظهار کرد دوست دارد خانوادهاش و فرزندانش را به محیطی بیاورد که این ناهنجاریها در آن جا مشاهده نشود.
هر چند این موارد و مواردی چون کشف حجاب و مصرف الکل به ندرت در شهرستان فریدونشهر و جاذبههای تفریحی آن به چشم میخورد اما نباید فراموش کرد حفظ محیط سالم پیست اسکی و جلوگیری از ناهنجاریها علاوه بر این که موجب رشد گردشگران میشود امکان لذت بردن بیشتر برای مسافران را نیز فراهم میکند و بیتوجهی به این ناهنجاریها نه تنها موجبات رشد این مسائل منفی را به وجود میآورد بلکه به علت استفاده درست نکردن از نعمتهای خداوند و به علت امر به معروف و نهی از منکر نکردن نباید انتظار داشت این برکت و لطف خدا در سالهای آینده بر فریدونشهر نازل شود.
در اولین تعطیلات بعد از سفیدپوش شدن فریدونشهر که به مناسبت رحلت پیامبر اعظم(ص)، شهادت امام مجتبی(ع) و امام رضا(ع) بود، با وجود این که هنوز برف کافی برای انجام ورزش اسکی بر روی زمین ننشسته بود ولی جمعیت مسافرانی که به محل پیست اسکی آمده بودند آغاز غیررسمی فعالیت این پیست اسکی را نشان میداد؛ آغازی که شاید به خاطر کم بودن برف، قابل پیش بینی نبود.
در بین این گردشگران جمعیتی نیز بودند که بدون توجه به ایام رحلت پیامبر اسلام(ص) و شهادت دو امام معصوم(ع) و بدون توجه به فرهنگ مردم فریدونشهر، در محوطه پیست اسکی به رقص و پایکوبی مختلط پرداختند و این مساله در هفتههای بعد هم مشاهده شد.
فرمانداری، اداره ورزش و جوانان و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فریدونشهر تاکنون جلسات مختلفی برای ساماندهی مسافران و امکانات پیست اسکی فریدونشهر و همچنین رفع مشکلات پیش آمده در سالهای گذشته داشتهاند و تصمیمات مختلفی نیز اتخاذ نمودهاند؛ از رفع مشکل ترافیکی پیست گرفته تا مسائل فرهنگی و برخورد با ناهنجاریهای پیش آمده در سالهای گذشته. اما آن چه در این یادداشت ارائه شد حقیقتی بود که با یک سرکشی از پیست اسکی در یک روز کاری پیست قابل مشاهده است و نشان دهنده این موضوع است که هنوز مشکلات پیست برقرار است.
انصاف حکم می کند ما از جنبههای فنی غافل نشویم و از اصلیترین موضوع پیست یعنی ورزش اسکی هم سخن بگوییم. با زحماتی که طی سالهای گذشته از سوی اداره ورزش و جوانان شهرستان، هیات اسکی شهرستان فریدونشهر و استان اصفهان صورت گرفته است امکان پرداختن به رشتههای مختلف ورزش اسکی در این پیست فراهم شده است.
مسیر اسکی بازان کاملا تسطیح و ایمن شده و امکاناتی همچون بالابر و محل اسکی آلپاین فراهم شده است. اما نباید فراموش کرد چیزی کمتر از 10 درصد گردشگران برای پرداختن به ورزش اسکی به این پیست میآیند و باقی مسافران را می توان حاشیههایی مهمتر از متن نامد. لذا تامین محیطی سالم و تدبیر امکانات و مقدمات لازم برای مسافران موجب رونق و رشد گردشگری میشود.
بعد از پیست اسکی سری به جاده فریدونشهر-سیبک میزنیم. کنار جاده پر از مسافرانی است که برای تفریح به اینجا آمدهاند و هر چه بیشتر پیش میرویم تعداد مسافران بیشتر میشود و گاه در نقاطی انبوه خودروها ایستادهاند و برای خود پیستهای تیوپ سواری درست کردهاند. جمعیت این مسافران دست کمی از جمعیت پیست ندارد بلکه شاید بیشتر هم باشند. این مسافران عوارض پنج هزار تومانی پیست را هم پرداخت نمیکنند.
در بازگشت کنجکاو میشوم ببینم این جمعیت انبوه چند هزار نفری چقدر سرمایه وارد فریدونشهر کردهاند. با چند تن از کسبه هم صحبت میشوم. تیوپ فروشان از کسب خود راضی هستند و توانستهاند سود خوبی به جیب بزنند. اما یکی از کسبه می گفت برخی از مسافران حتی تیوپ خود را هم در اصفهان باد کرده بودند و به فریدونشهر میآمدند و کاسب دیگری هم میگفت اگر ده درصد مسافران هم از فروشگاههای شهر خرید کنند، سرمایه قابل توجهی وارد شهرستان میشود. به چند سوپرمارکت و اغذیه فروشی سر زدم که میگفتند روز جمعهی خوبی را پشت سر گذاشتهاند. واقعا از دست کم 10 هزار مسافر در هر هفته باید انتظار ورود چقدر سرمایه به شهرستان را داشت؟
آیا صنعت گردشگری که این قدر نقل محافل شده است همین است؟ یعنی سود شهرستان ما از هفتهای 10 هزار گردشگر باید تنها به فروش یک بلیط پنج هزار تومانی و تیوپ و اغذیه باشد؟ اگر گردشگری این است پس چگونه برخی کشورها پایه بودجه خود را روی گردشگری بنا نهادهاند. مگر با پول کرایه تیوپ و پنج هزار تومان حق ورود و فروش مقداری اغذیه میشود روی بودجه کشور حساب کرد؟ چقدر از جوانان جویای کار فریدونشهری وارد بحث گردشگری شدهاند و توانستهاند سهمی از دهها تور گردشگری که هر هفته وارد شهرستان میشوند را داشته باشند؟
باسلام.ازمسولین میخوایم خواهشن یه فکری درموردترافیک پیست اسکی بکنید روستای اطراف چه گناهی کردن که باید ساعت هاپشت ترافیک بمونن
سلام
شهرستان ازوجود مناطق طبیعی بسیاری زیبا و جذابی برخوردار است که این مناطق به خاطر زیباییها و جذابیتهای طبیعی که دارند میتوانند نقطه جذبی برای گردشگران و مسافران باشند. وباید گردشگری در این شهرستان بعنوان یک صنعت محسوب شود ودولت محترم بودجه مخصوص به این کار اختصاص دهد.
که نیاز است مسؤلین ومردم دلسوزوپشت کار استان وشهرستان تمام زیر ساخت های یک شهرستان گردشگری را فراهم کنند ازجمله :1-دو باند کردن جاده تا آبشار پونه زار 2- ساخت هتل ومهمانسرا 3-امکانات رفاهی وتفریحی در محل پیست وآبشار
باسلام و تشکر از گزارش عالی شما
به نظر بنده مسولان شهری باید از تجارب دیگر شهرهای کشورمان که امکانات توریستی مشابهی دارند استفاده کرده و با بررسی راههای کسب درامدسایر مناطق کشور از این نعمتهای خدادادی نهایت استفاده را ببرند .
باسلام :ای کاش مسولین قبل از راه اندازی پیست زیر ساخته های آن را کامل وبعد راه اندازی می کردنداین پست برای یک سری محل تفریح وتعدادی نیز سود به جیب می زنند در حالیکه یکسری از ساکنین روستاهایی که مسیرشان از این جاده است زجر می کشند آیا این عدالت است ساکنین روستاها که ازاین محل سودی نمی برند زجر بکشند که تعدادی تفریح وتعدادی سود ببرند هفته گذشته من برای رفتن به زادگاهم حدود 3ساعت در ترافیک بودم مسافتی را که می شد 10دقیقه طی کرد اگردر یکی از این روستاها اتفاقی بیافتد و نیروهای امدادی بخواهند از این مسیر که تنها مسیر موجود می باشد به این روستاها دسترسی پیداکنندچه تدابیری اندیشیده شده است آن زمان جوابگوی این مسئله چه کسی خواهد بود ؟
با سلام: به نظر شما ایا گنجایش پارکینگ مجموعه بعد از چند سال معلوم نشده ویا محدوده آن که جاده بیش از سی روستا بدون کوچکترین اهمیتی مسدود میشود. که عده ای معلوم الحال رقص وپایکوبی کنند و فرهنگ و پوشش نا مناسبشان را به رخ ما بکشند
سلام.چقدر ساده نظر میدهید.مگر کسی در ایران ما ساکنان مناطق محروم را آ دم حساب میکند.چقدر ساده ایم ما.37 سال از انقلاب شکوهمندمان میگذرد و سهم ما از توسعه و صنعت و اشتغال چه بوده است؟
سلام فقط با جذب گردشگر همه مشکلات ما از جمله اشتغال ما حل نمیشه بجای صرف هزینه در این بخش باید فکر راهکار دیگری باشیم. ساخت مهمانسرا در زیباترین آبشار فقط موجب نابودی آن می شود. از منابع طبیعی باید درست استفاده کرد….
سلام
خواه وناخواه این اتفاق می افتد ودر حال حاضر روی آبشار دربند یک نفر مجوز سرمایه گذار گرفته است .
یکی اززیر ساخت های گردشگری، زیر ساخت فرهنگی است که مردم ومسؤلین ما باید هم اکنون دست به کار شوند وبرنامه ریزی کنندکه به طبیعت زیبایمان آسیب وارد نشود.
یکی دیگر از آسیبهای که هم اکنون به منابع طبیعی شهر ستان وارد می شود چرای بیش از حد دام در منطقه است .که متأ سفانه هیچ کس در این مورد احساس مسؤلیت نمی کند.
با تشکر از سایت پونه زار و همه عزیزانی ک دغدغه مسایل شهرستان را دارند اما به نظر بنده تا کنون در رابطه با بحث گردشگری در شهرستان هیچ قدمی برداشته نشده و فقط وقت تلفی مسولین زیربط را در چندین جلسه طی این سالها باعث شده ,, جذب گردشگر و سرمایه باید تبدیل به فرهنگ عمومی در بین مردم تبدیل بشه و مسولین استانی نیز باید تمامی دست اندازها را برای رسیدن به مهم مرتفع کنند ک بسیار بعید به نظر میرسه ولی رویهم رفته به نظر بنده تنها راه رشد شهرستان گردشگری با عزم مردم از قبیل تاسیس شرکت های گردشگری جهت برگزاری تور و اسکان در شهرستان می باشد . باتشکر از همه
سلام
با توجه به حساسیت مسئله ،اظهار نظر ودغدغه عزیزان در مورد گردشگری شهرستان، می طلبد که مسؤلین ومردم شهرستان همایشی در این زمینه با حضور مسؤلین استان وشهرستان،علاقمندان وسرمایه گذاران در شهرستان برگزار نمایند تا تمام مسائل آن بررسی وراهکارهای لازم را ارائه دهند.
از اینکه مسؤل محترم سایت پونه زار این نظرات رابه اطلاع مسؤلین می رسانند، قابل تقدیر وتشکر است
پونه زار این راهش نیست از بی حجاب و دختر پسرا عکس بزاری پونه زار همیشه کاسه داغ تر از اشی
خبرنگاری اسولی دارد که تو نداری
از جمله باید بی طرف باشی
ابروریزی نکنی
از جناح خاصی پیروی نکنی
که..
واقغیت این قدرتلخه که شما رابه جوش آورده ،پس چه کارباید کرد شما فکرمی کنی نگن بهتره ،باشه پس لااقل فکری برای این شهرستان بکنین که خلوتگاه مفسدان نشود .وبدبختی مردم رانگیرد .جناح واین جور تعریفها مسخره است.شماهم دیگران رامتهم نکن خدایی هم هست.
دمت گرم حرف دل ما را گفتی من نمیدونم این روزا چرا بعضیا همه چیزا به جناح بازی ربط میدن ، پونه زار سایت خبری تحلیلی شهرستان هست و داره مشکلات و دغدغه مردم را منعکس میکنه و این اوضاع و احوال پیست هم اگه فکری به حالش نشه جز بدبختی تو این دنیا و تو آخرت برا ما چیزی نداره ولی اگه مشکلات اخلاقی حل بشه و باعث ایجاد شغل و سرمایه برا جوانهای این شهر بشه خیلی هم عالیه .
پونه زار داره رسالت خودش رو انجام میده و این گزارش هم بسیار عالی تهیه شده ضمن تشکر از پونه زار باید عرض کنم خدمت شما که تهیه گزارش چه ربطی به جناح و اینجور حرفا داره؟؟؟
جنابعالی انگار هنوز در فضای بسته ده سال پیش تشریف داری
بجای گذاشتن نظر غیر اصولی و کور کورانه بهتره وقتشو بزاری برا اینکه چارتا سایت ببینی و از اخبار مطلع بشی و نیای اینجا بگی عکس از دختر پسر مردم گرفتی.
جنابعالی اگه دقت بفرمایی متوجه میشی صورت هیچ فردی مشخص نیس حتی بنده خدا پاهای اون خانم رو هم بلور کرده.
یاحق
اسولت منو کشته آقای باسواد
به خدا قسم خودم میام پیست سرمو نمی تونم بالا بگیرم
و از ته دل میسوزم
اما منظور من در این نظر این نبود که باید پیستو تو حال خودش بزاریم
منظورم اینه که باید یه جلساتی گرفته شود و مشکلات حل شود با عکس گرفتن از این و اون و ابروریزی کار به جایی نمی رسه
پونه زار عزیر یه درخواستیم داشتم که تو را به خدایت قسم پیگیری کن
پنشنبه جمه ها خیلی تو جاده ترافیک هست و اگه خدای نکرده اتفاقی بیفته و کسی رو باید زود برسونن بیمارستان یا تصادفی بشه چه کنیم
به نظر من مستقر کردن یه بالگرد تو این دو روز نظر خوبی باشه پونه زار خواهشن پیگیری کن تا اتفاقی نیفتاده
من می خوام بگم اگه در محل پیست بد خلقی و چی و چی ها هست چه ربطی به ما فریدونشهریها دارد ببینین عیب کار از کجاست؟ اون آقای اصفهانی که تابلو زده و آِژانسی راه انداخته و مسافر جمع می کنه و جمعه ها راه می افته برا فریدونشهر به اون بگید! فرهنگ سازی کنه و بیاد نه هر طوری دلش خواست راه بیفته و در فکر این مردم و این شهر نباشه! فریدونشهری چه گناهی کرده که بالا سرش پیستی زدن وبا وضع آن چنانی تفریح می کنن اونوقت این کارا رو به حساب ما می ذارن. مگه پیست صاحب نداره؟ مسئول نداره؟ ناظر نداره؟ چرا این مردم مظلوم بی دفاع باید جواب دیگران را پس بدن!؟ یا اصلا” شاید رسم پیست همینه و ما نمی دونیم و از دنیای دیگران عقبیم! چرا که میگن اسکی مال بزرگان است! پس سهم ما کوچیکا چی میشه؟فرهنگ بومی محلی چی میشه؟ این مردم چقدر آبرو داری کنن! برید ببینیدخدا وکیلی از صد درصد حاضرین چند درصد فریدونشهری توی پیستن و چگونه اند؟همش تو کار خدمات رسانی اند اشکال درکجاست که مهمترین و محترم ترین تریبون شهر مان را باید بیه اون اختصاص بدیم!
شاید فرهنگ سازی نکردیم و همه ما در ش سهیم هستیم
آقا از هر لحاظ ورود اين گردشگرا باعث ضرروزيان واسه منطقمون. بي و حجابيشون به درك اينا دارن طبيعت منطقه را نابود ميكنن.مخصوصا تو فصل بهار. واي به حال ما كه داريم از بي حجابي مردم ديار ديگه صحبت ميكنيم و كلنجار ميريم با هم اما از بي حرمتي و ظلم در حق طبيعت منطقه حرفي نمياريم.
بحث بی حجابی و مشکلات و مسائل متعاقبش را باید به وسیله انجام کار فرهنگی حل کرد. متاسفانه متولیان فرهنگی کم کاری میکنند. چند بار جلسه ای برای جوانان و مشکلات بی حجابی گرفته شده است؟؟؟
در سال چند سخنران توان مند برای توجیه مسائل و اهمیت حجاب دعوت میشود؟؟؟
چقدر همایش حجاب و عفاف گرفته ایم؟؟؟؟
مسئله پیست و گردشگر و بهار خواه ناخواه هست
ما باید کاری کنیم تا جوانانمان و از همه مهمتر خواهرانمان و حتی برادرانمان از فرهنگ این مسافران و به قولی گردشگران اثر نپذیرند.
چرا ما باید فرهنگ بی حجابی را بپذیریم ماباید کاری کنیم تا اهمیت عفاف و حجاب را نه تنها خود رعایت کنیم بلکه به آنرا )فرهنگمان( را صادر کنیم.
اکثر این بی حجابی ها در اثر تمایلات زود گذر و در اثر جهل و نادانی است. متولیان باید فکری کنند. یاحق
اهای عقل کلها؟؟؟؟؟؟؟ شمایی که داری روی بی فرهنگی غیر بومیهامانور میدی شمایی که داری از بی حیایی هموطنت میگی…..تا حالا به اطراف خودت توجه کردی؟ شمایی که داری از فرهنگ و تمدن 400سالت میگی.. میدونستی که این قوم با تمدن کارشون شده پشت سر هم حرف زدن ….نمیخواد شما به فکر روستاییها باشی ….خودخواهی شما شهره عالم شده * ….. لطف کنید تو محیط خودتون گرگ وگوسفند نباشید بهتره خودتونا اصلاح کنید ….بقیه مسایل پیش کش
شما مدرس عزیز نه خودت هم خودت راعقل کل فرض کردی وقضاوتی ماهرانه وبدون غرض انجام دادی ،
واقعاٌ که……… تعجب ازاین اظهارنظر بی غرض وهدایتگرشما…….. ان شاءالله که خودتان هم صداقتت رادر این مسائل نشان می دادی .باشناختی که ازتون داریم.
از نحوه حرف زدنتون مشخصه که چقد عفت کلام دارید که پونه زار چند بخش از کامنت شما رو * گذاشته.
ما متوجه همه امور هستیم.شما به فکر خودت باش.
ما هم میگیم بنی آدم اعضای یگدیگرند…
سلام
چرا ما سعی می کنیم صورت مسئله را پاک کنیم؟
چرا به حل مسئله نمی پردازیم؟
چرا راهکاربرای حل مسئله نمی دهید .
تا کی از از نظر درآمدی در فقر اقتصادی بسر ببریم و از نعمتهای خدادادی در جهت رفع محرومیت تلاش نکنیم ؟
به مقاله زیر توجه کنید
فقر یکی از مهم ترین و فراگیرترین مسائل اقتصادی و اجتماعی عصر حاضر به شمار می رود. مکاتب اقتصادی هریک با رویکردی مختلف در جهت تبیین و تشریح آن می باشند، اما نگاه قرآن و معصومین: به این پدیده شوم اقتصادی می تواند در جنبه های مختلف فردی، اجتماعی، اقتصادی راه گشا باشد. هدف این مقاله، بررسی مفهوم فقر در قرآن و احادیث و پیامدهای فردی و اجتماعی فقر می باشد، که به روش توصیفی- تحلیلی بوده و از مهم ترین یافته های تحقیق می توان به این موارد اشاره کرد: .۰ قرآن کریم فقر اقتصادی را نپذیرفته و از آن به عنوان عاملی منفی یاد کرده که می تواند زمینه گناه و انحراف افراد را هموار سازد. .پیامدهای فردی شامل: 1-فقر، موجب کفر؛ 2-ضعف در دین و یقین؛ 3-زیاد شدن خطا و اشتباه؛ 4-اندوه و ناراحتی؛ 5-نقش بازدارنده فقر در انجام وظایف دینی؛ 6-فقر و وحشت در پیوندی تنگاتنگ؛ 7-فقیر در آرزوی مرگ؛-8ترس از فقر زمینه جنایت؛ 9-ترس از فقر زمینه پذیرش ولایت شیطان؛ 10-بدبختی و گرفتاری.
پیامدهای اجتماعی شامل: 1- انزوای اجتماعی و محرومیت از حقوق شهروندی؛ 2-ابطال شخصیت اجتماعی انسان؛ 3-فراموش شدن در جامعه؛ 4-فقر، مایه کینه و دشمنی؛ -5ناتوانی در دفاع از حقوق اولیه خود؛ 6-محرومیت از تحصیل؛ 7-انزوای خانوادگی؛ -8خوار شدن در نزد دیگران؛-9ناتوانی در ازدواج؛ 10 -تجسم فقر در چهره
با سلام در مقوله فعالیتهای فرهنگی و باتوجه به اینکه دبیر ستاد احیاء اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی است چرا آقای رحیمی در این خصوص در پیست اسکی کوتاهی می کند ، چرا فرماندار از وی مطالبه نمی کند.
در تکمیل سخنانم بگم که در هر زمانی اگر خواستن برای منطقه توسعه ای انجام بدن عده ای مانع شدن ….مثلا زمانی خواستن در منطقه کارخانه ریسندگی تاسیس کنن دا ر ودسته * خیانت کردن ومانع شدن…قبلا از ان دوران سیف الله خان معلم دادن به این شهر * مانع شدن….حالا هم این شهر شده شهر افسردگان شهر بازی..توهم…خیال…بسه دیگه به خودتون بیایید…. *مایحتاج زندگی را دارن به قیمت چی به مردم میفروشن….فقط بشینید تو این پیاده روها و تا میتونید پشت سر هم غیبت کنید ….اقایی که داری تیشه به ریشه این شهر میزنی نفست از جای گرمی داره میاد بالا…تو مسول زندگی خودتی نه مسول زندگی شهروندان این شهر…..التماس تفکر
تقصیر خودمون که میترسیم امر به معروف و نهی از منکر کنیم ، اگه از این بزرگای شهر ، مسئولین ، ریش سفیدا ، نیروی انتظامی ، قوه قضائیه خود مردم عادی برن تذکر بدن و همه پشت هم در بیان به خدا قسم کسی نمیتونه با این وضع بیاد فکر کنه شهر قشنگ ما حیاط خلوتشه هر گناهی میخواد انجام بده ، و ما هم اگه امر به معروف و نهی از منکر نکنیم ، اگه بترسیم ، اگه بگیم به من چه ، اگه دیدیم کسی داره امر به معروف میکنه و ازش حمایت نکردیم و تازه مسخرش کردیم یا بدوبیرا بهش گفتیم ، مطمئن باشین برکت از این شهر میره ، بلا میاد سرمون …………………
دولت و مسئولین هیچ کاری برا این شهر انجام نمیدن ، سرمایه داران شهرمون همون آهن فروش ها مصالح ساختمانی فروشها و همانهای دیگر که حسابهای بانکیاش سر به فلک کشیده ، در اصفهان خانه های میلیاردی خریده اند ، به جای سرمایه گذاری در شهر های دیگر بیان و پولشون رو خرج جوون های شهر خودشون کنن ، خرج همین پیست کنن ، هتل و مافر خانه بسازند تو بحث گردشگری سرمایه گزاری کنن چهارتا جوونم ببرن سر کار ، هم برا خودشون درآمد باشه هم ثواب داره ، هم زندگی چهار تا خانواده را نجات میده
آقایی که میگی این راهش نیس
شما اولا سعی کن خودت با خودت درگیر نشی چون حرفات کاملا متناقضه
باید به عرضتون برسونم که تا کسی خودش نخواد آبروش بره ، هیچکی نمیتونه آبروشو ببره مردی که اینقدر بی غیرت باشه که زنشو با این اوضاع بیرون بیاره مگه آبرو هم داره
مگه تا اتفاقی نیفته مسئولا به فکر میرن نه عزیزم ، پس پونه زار داره قبل اتفاق مسئولا رو بیدار می کنه ،تا اتفاقی نیفته ، هرچند مسئولامون خواب تشریف دارن ، پس شما یه خورده به خودت بیا
پونه زار دمت گرم که حرف هزاران شهروندی رو داری به گوش مسئولان میرسونی وو خودتو پل ارتباطی بین مردم و مسئولا کردی عیب نداره این بار رو تحمل کن
ما آدما اگه کسی دستشو تا آرنجش هم پر عسل بکنه و بذاره تو دهنمون آخر سر گازش میزنیم عیب نداره به دل نگیر تو هم خدایی داری
دولت ومسؤلین شهر گفتی …….؟
به استثنای آنهائیکه شبانه روز با ارائه خدمات به مردم از هیچ کوششی دریغ نمی کنند.
فقط پرستیژحفظ کنند و بخشنامه دیکته شده ویا درخواستهای مردم را پاراف کنند.
صبح به اداره رفته ………وبعدازظهر به منزل برگردند. وزندگی او تکرار ….تکرار
نه طرح توسعه جدید ی .نه ایده ونظر جدیدی.نه زندگی پویایی.نه جلسه ای با نخبگان که فرزندان همین شهرستانند. نه مشورت با صاحب نظران .نه استفاده از تجربیات افراد موفق در سایر نقاط کشور.
منتظرندبازنشسته شوند وبه کلان شهر اصفهان کوچ کرده وخود را ازکا ر افتاده اعلام کند.
هیچ راهکار وکار کارشناسی برای درخواستهای مردم نمی دهند.
آیا فرهنگ سازی برای یکپارچه کردن اراضی انجام دادند؟
آیا برای بیابانهای که از نظر مکانیزه قابل کشت وباغداری نیستند کاشت جنگلهای مختلف را مانند بلوط و…. آزمایش و اجرا کردند .
کدام طرح شما راپشتیبانی می کنند؟تا یک نفر مخالف برای اجرای طرح شما پیدا شد .پرونده شما مختومه می شود .در صورتیکه با رایزنی ومشورت همه را وادار به فعالیت اقتصادی کنند . راه حل ارائه دهند.
آیا می دانیدکاشت یک هکتار گل محمدی بطور سنتی 3تن وبه صورت مکانیزه 8تن گل می دهد.وهر گیلو گل تازه تا 15000تومان بفروش می رود ؟ چقدر گردشگر جذب می کند؟
آیا می دانید هر کیلو اسانس گل محمدی که از یک هکتار برداشت می شود 80/000/000 تومان ارزش دارد؟
چقدر ما می توانیم محصول ارکانیک تولید کنیم ؟وبه قیمت عالی صادر کنیم؟
اگه فقط آب چشمه بابا احمد را به اراضی سرداب ومیدانک ها ونهضت آباد انتقال دهند ببین چه شاهکاری می شود؟
پس قطره قطره آب منطقه وذره ذره خاک منطقه ارزش دارد. افلا تعقلون
منطقه غرب فریدونشهر(سرمالا)ظرفیت خوبی برای ساخت هتل وپلاژ وکشت گل محمدی دارد که امید است با یکپارچه کردن زمینها وآماده کردن زیر ساخت های آن به گردشگری در شهرستان رونق داد.
شرایطی که در استان از نظر خشکسالی ،جمعیت زیاد ،تبدیل شدن به خوابگاه ونداشتن مکانهای تفریحی بوجود آمده وبا پتانسیلی که در شهرستان وجوددارد می طلبد که دلسوزان وعلاقمندان به توسعه وپیشرفت در این زمینه گام های اساسی بردارند.
همانطور که می دانید یک موقعیت عالی را مردم منطقه با بی تدبیری ازدست دادند وآنهم احداث سد روی رودخانه یلان که تحقیقات وبررسی آن قبل از انقلاب صورت گرفته بود اما متأسفانه با حفر تونل وانتقال آب خسارات جبران ناپذیر به منطقه وارد شده است.
لذا مردم شهرستان با تدبیر وبینش وسیع می تواننداز موقعیت ایجاده شده وامکانات استان بهره کافی ببرند. در آخر ازسایت پونه زار بعنوان یک رسانه ،که پل ارتباطی خوبی است جای تشکر وتقدیر دارد.
برای عکس ششمی. همه جا صورت را شطرنجی می کنند شما شلوار را