شیوه دفن زباله در ایران فاجعه ای بزرگ است
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری پونه زار به نقل از ایمنا: سیدرحمان دانیالی در همایش روز زمین پاک که صبح یکشنبه_ دوم اردیهبشتماه_ همزمان با روز زمین در سالن همایش های کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: مهم ترین نکته در بحث پسماند شعار “از خودمان شروع کنیم” است که اگر در این حوزه اقدامات سازنده ای داشته باشیم قطعا شهر و کشور پاک تری خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه پیشنهاد زمین پاک در یونسکو از طرف فرزند یک مبلغ دینی صورت گرفت و پذیرفته شد، افزود: در دین مبین اسلام اشارات بسیاری در خصوص مسایل زیست محیطی آمده است و علیرغم همه این اشارات متاسفانه اقدامات و توجهی به این زمینه نداشته ایم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تصریح کرد: در دولت ها نیز موارد متعددی شامل رعایت استانداردها، مشارکت مردم، پیگیری اقتصاد سبز و ایجاد شفافیت در موارد زیست محیطی آمده است اما به نظر می رسد علیرغم تمام این قوانین، هیچ چیزی به اندازه آموزش، مفید و موثر نبوده است.
دانیالی با تاکید بر فعالیت خوب سمن های محیط زیستی در اصفهان گفت: عدم تداوم ارتباطات با مجموعه های محیط زیستی و همچنین سستی دستگاه های اجرایی برای جلب مشارکت اجتماعی دو نقصی است که متاسفانه در روند فعالیت سمن های دیده می شود.
وی با تاکید بر اینکه قانون مدیریت پسماند از بهترین قوانین محیط زیستی است، افزود: متاسفانه همه دستگاه های اجرایی کوتاهی بسیاری در این زمینه داشته اند که شرایط زیست محیطی را به وضعیت نامطلوبی کشانده است.
دنیالی در خصوص دلایل مشکلات زاینده رود، تصریح کرد: عدم توجه، خوش خیالی و بی خیالی نسبت به بهره برداری بی رویه و توسعه های ناهمگون در موارد مختلف در استان بالادستی و پایین دستی، وضعیت زاینده رود و تالاب گاوخونی را با تبعات بسیار ناخوشایندی روبهرو ساخته است.
وی با تاکید بر اینکه به غیر از تنش اجتماعی، خشکی گاوخونی، کانونی برای تولید گرد و غبار وسیع بوده است، گفت: گرد و غبار تالاب گاوخونی تا شعاع هزار کیلومتری همراه با ذرات باردار فلزی اثرات بسیار وحشتناکی بر محیط زیست و سلامت جامعه خواهد داشت.
وی در خصوص شیوه نامطلوب دفن زباله های افزود: متاسفانه ۹۵ درصد شیوه دفن زباله در ایران به صورت تلمباری است که این خود فاجعه ای بزرگ است و به معنای وجود رودخانه های بزرگ از شیرابه خواهدبود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: ۵ هزار تُن پلاستیک در زباله های ما تولید می شود و اعداد و ارقام در خصوص تولید زباله بسیار تکان دهنده است و به شدت نیازمند کار اجرایی، آموزشی و عملیاتی در این زمینه هستیم که شهرداری اصفهان نیز در این زمینه فعالیت های خوبی را داشته است.
دانیالی با دعوت از سازمان های مردم نهاد برای توجه بیشتر به مسایل زیست محیطی و کمک به دستگاه های اجرایی افزود: متاسفانه تکلیف اصفهان هنوز مشخص نیست که آیا اصفهان می خواهد یک شهر توریستی باشد یا یک شهر علمی و یا صنعتی، در حالی که در دنیا و کشورهای مختلف برای شهرهای خود در حوزه های مشخص، برنامه مشخصی دارند و دستگاه های مختلف اجرایی آنها برای رسیدن به آن هدف تلاش می کنند.
وی با انتقاد از بلاتکلیفی اصفهان در حوزه های مختلف گفت: به نظر می رسد در اصفهان باید برای تعیین تکلیف نهایی، همه دستگاه ها به یک اجماع نهایی برسند و در زمینه شعار “نه به پلاستیک”، همه ادارات باید از خودشان شروع کنند و وظیفه سازمان های مردم نهاد نیز در این خصوص، مطرح کردن مطالبات به حق مردم از جامعه و دستگاه ها است.
انتهای پیام/ع ت