ایران در بین 20 کشور برتر دنیا در توسعه زیرساختها/ در بیان خدمات انقلاب کوتاهی کردهایم
معاون امور روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور با برشمردن آمار مقایسهای از توسعه زیرساختهای بخش روستایی در کشور، ایران را در بین 20 کشور برتر دنیا در توسعه شاخصهای زیرساختی عنوان کرد و گفت: در یک سال گذشته، صندوق کارآفرینی امید به تنهایی توانسته با حمایت مالی از اجرای 14 هزار طرح، 220 هزار نفر از جمعیت کشور را منتفع کرده و مشکل معیشت ایشان را حل کند.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری پونه زار، معاون امور روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در آیین افتتاح همزمان بیش از ۱۴,۰۰۰ طرح اشتغالآفرینی مورد حمایت صندوق کارآفرینی امید در سراسر کشور که به صورت ارتباط زنده تصویری با پنج استان کشور در کارخانه آب معدنی روستای سیبک شهرستان فریدونشهر برگزار شد ضمن تبریک ایام الله دهه فجر، گفت: ایران در حوزه زیرساختی و در شاخصهایی که در این حوزه باید در کشور ایجاد میکردیم جزء 20 کشور برتر دنیا قرار دارد.
امیرحسین مدنی اظهار کرد: در حالی امروز بیش از 90 درصد روستاهای کشور ما از جاده بهرهمند هستند که در ابتدای انقلاب روستاهایی داشتیم که به دلیل نداشتن جاده و دسترسی به نقاط دیگر، حتی نمیدانستند در چه عصری زندگی میکنند؟
وی با اشاره به رشد قابل توجه شاخصهای زیرساختی در طول 44 سال بعد از انقلاب اسلامی، عنوان کرد: قبل از انقلاب تنها پنج درصد روستاهای کشور از نعمت برق بهرهمند بودند اما امروز بیش از 95 درصد روستاهای کشور برقدار شدهاند.
معاون رئیس جمهور خاطرشان کرد: در شاخص روستاهای بهرهمند از شبکه لولهکشی آب شرب سالم، پیش از انقلاب تنها 10 درصد روستاها از شبکه آب بهداشتی بهرهمند بودند اما امروز در کشور ما بیش از 85 درصد روستاها از آن بهرهمند هستند.
مدنی عنوان کرد: در گازرسانی به روستاها در حالی که بسیاری از کشورهایی که تولید کننده گاز هستند و یا کشورهایی که پیشرفته محسوب میشوند در گازرسانی به شهروندان خود مشکلات فراوانی دارند، اعلام میکنیم که بیش از 90 درصد روستاهای ایران امروز به شبکه سراسری گاز متصل هستند.
وی از توجه ویژه به روستاها و مناطق محروم کشور بعد از انقلاب سخن گفته و ادامه داد: در حالی شاخصهای رشد و پیشرفت روستاها قبل از انقلاب این قدر ضعیف و پایین بوده است که بیش از نیمی از جمعیت کشور در آن زمان در روستاها ساکن بودهاند و باید روستاها بیشتر مورد توجه قرار میگرفته است اما چنین نشده و میتوان گفت قبل از انقلاب روستاها رها شده بودند.
معاون امور روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور تصریح کرد: در حوزه آموزش و پرورش امروز فقط 300 مدرسه یک نفره در کشور داریم که نشان دهنده اهمیت تک تک مردم روستاهای کشور برای نظام مقدس جمهوری اسلامی است و هیچ نقطه عشایری وجود ندارد که از مدرسه ولو در حد مدرسه کانکسی محروم باشد.
مدنی با بیان این که نتوانستهایم خدمات و دستاوردهای انقلاب را آن گونه که هست به مردم و به ویژه نسل جدید بیان کنیم، این دستاوردها را به برکت انقلاب و خون شهدا دانست و تأکید کرد: اگر در بیان خدمات انقلاب و دستاوردهای بزرگ کشور در طول 44 سال گذشته کوتاهی کنیم، در حق شهدایی که از جان خود برای پاسداری از این نظام گذشتند کوتاهی کردهایم.
وی گفت: این حجم از خدمات اما باز هم پایان نقطه خدمترسانی به روستاها نیست و همان طور که رهبر انقلاب هم فرمودهاند باید هنوز در رساندن خدمات به روستاها تلاش کنیم تا بتوانیم به نقطه رضایتبخش برسیم چرا که نپرداختن به روستاها به میزان کافی سبب بروز چالشهای مهمی همچون مهاجرت از روستاها و حاشیهنشینی در کلانشهرها خواهد شد.
معاون امور روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور با بیان این که در حوزه حمل و نقل روستایی دو هزار شاهراه روستایی در کشور داری که در طول سالهای بعد از انقلاب به 500 شاهراه آن رسیدگی شده است، از هدفگذاری دولت مردمی آیت الله رئیسی برای رسیدگی به 1000 شاهراه روستایی در این دولت سخن گفت.
مدنی در همین راستا به وجود معادنی در کشور اشاره کرد که به دلیل نداشتن جاده و سایر زیرساختها امکان بهرهبرداری از آنها میسر نیست و تأکید کرد: این دولت مصمم است با احداث زیرساختهای مورد نیاز، تولید روستاها را رونق بخشیده و اقتصاد روستاها را رشد دهد تا از شرایطی که بسیاری از روستاها به روستاهای سربار تبدیل شدهاند، روستاهای کشور را به روستاهای مولد بدل کند.
وی در مورد اشتغالزایی روستایی گفت: امسال بیش از 70 هزار طرح در روستاها به ثمر نشست که بیش از 230 هزار شغل به وجود آورد.
این مسئول عالیرتبه کشور با اشاره به آیین افتتاح همزمان بیش از ۱۴ هزار طرح اشتغالآفرینی مورد حمایت صندوق کارآفرینی امید در کشور که موجب ایجاد بیش از 44 هزار شغل میشود خواستار توجه به این اعداد و ارقام شد و تصریح کرد: این بدین معنی است که 44 هزار خانواده شاغل شده و معیشتشان تأمین شده است که در صورتی که هر خانواده را پنج نفر در نظر بگیریم میتوانیم بگوییم این 14 هزار نفر 220 هزار نفر را منتفع میکند.
معاون امور روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور صندوق کارآفرینی امید را شبکهای سرحال خواند که در هر سه بخش طرحهای ایجادی، توسعهای و احیایی اشتغالزایی یاریدهنده دولت بوده است و اظهار امیدواری کرد با همکاری نمایندگان مجلس در تصویب طرح یکپارچهسازی منابع اشتغالزایی کشور و تبدیل این صندوق به صندوق پیشرفت و عدالت کشور، مدیریت بهتر و بهینهتری بر منابع برای رسیدن به اشتغالزایی بیشتر و کیفیتر در کشور دست پیدا کرد.
مدنی اشارهای نیز به محرومیت روستاهای شهرستان فریدونشهر به ویژه در محرومیت 60 روستای این شهرستان از دسترسی به شبکه سراسری گاز کرد و با تأکید بر ضرورت حل این مسأله، وعده پیگیری آن را داد.
انتهای پیام/