به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از تسنیم، پروفسور استرایبیگ در حاشیه ششمین همایش علوم علفهای هرز ایران در دانشگاه بیرجند اظهار داشت: علفهای هرز به دلیل داشتن مقاومت زیاد با روشهای معمولی از بین نمیروند.
وی افزود: علفهای هرز همزمان با گیاهان زراعی رشد میکنند و در هنگام برداشت محصول بذر آنها مخلوط میشود و مشکلات زیادی را به وجود می آورد و خسارت علفهای هرز با آفات و امراض گیاهی است که عدم وجود آسیبهای ظاهری به صورت علائم بر روی گیاه مانند آفات و امراض است.
رئیس کارگروه آموزش انجمن علفهای هرز اروپا از کشور دانمارک گفت: رشد یک علف هرز شامل حمله به یک منطقه زراعی است که در زمینه پیشگیری بذر گیاهان است.
استرایبیگ افزود: در کشور ما کشاورزان برای حذف آفتها از علف کشها استفاده میکنند و گاهی علفهای هرز نسبت به سموم مقاوم شده و استفاده بیش از حد از سم سبب از بین رفتن حشرات مفید در منطقه میشود که این عامل خسارات زیادی را به محیط زیست وارد میسازد.
وی بیان کرد: یکی از برنامههایی که در کشور ما در راستای مبارزه با آفات انجام میشود، کاشت متناوب گیاهان در طول زمانهای مختلف است و در یک مقطع از ایام سال مانند بهار یک نوع گیاه کشت میشود و در مقطع دیگر مانند زمستان نوع دیگری از گیاه کشت میشود تا از این طریق با کاشت متفاوت و متناوب از گیاه آفت و علفهای هرز جلوگیری شود زیرا اگر به طور متناوب تنها یک محصول کشت شود، آفت نسبت به گیاه مقاوم میشود.