صنعت مرغداری گلپایگان رو به نابودی
به گزارش پایگاه خبری پونه زار به نقل از ایسنا، علی ابراهیمی در جمع اعضای شرکت تعاونی مرغداران شهرستان گلپایگان با بیان اینکه تعدادی از واحدهای مرغداری بدون مجوز در شهرستان مشغول به فعالیت هستند، اظهار کرد: تعداد واحدهای بدون مجوز از تعداد واحدهای مجوزدار بیشتر است که متاسفانه این واحدها بدون درنظر گرفتن مسائل بهداشتی به کار خود ادامه میدهند.
وی افزود: حتی تعدادی از واحدهای مجوزدار برای ضرر نکردن به فعالیتهای غیرمجاز روی آوردهاند. تصور بسیاری از افراد این است که کار و کاسبی مرغداران سکه است، اما از این غافل هستند که نهادههای دامی قیمت بالایی دارد و در حال حاضر ذرت و سویایی که از آمریکای جنوبی با کیفیت خوبی وارد کشور میشد دیگر وارد نمیشود و تنها ذرت مکزیکی که اصلاً کیفیت خوبی ندارد جایگزین آن شده است.
محمود اخوان ارمکی، رییس سازمان تعاون روستایی شهرستان گلپایگان نیز در این جلسه گفت: تعاونی مرغداران شهرستان گلپایگان در سالهای 79 و 80 به مرز تعطیلی رسید، اما با تغیر هیئت مدیره، بازرسان و مدیرعامل، جان دوبارهای گرفت.
وی اظهار کرد: در گذشته با پرورش دهندگان متخلف مرغهای رنگی در شهرستان برخورد شده است، اما به دلیل اینکه برخوردها جدی نبوده فعالیت آنها همچنان ادامه دارد تا جایی که پرورش دهندگان مرغهای رنگی بر پرورش دهندگان مرغهای گوشتی غالب شدهاند.
اخوان ارمکی با بیان اینکه این تعاونی تاکنون سوددهی قابل قبولی داشته است، ادامه داد: تا زمانی که افراد خاص بازار نهادههای دامی را به دست گرفتهاند برای تنظیم و تهیه نهادههای دامی با مشکل مواجه هستیم.
حیدرعلی گل محمدی، رییس جهاد کشاورزی گلپایگان نیز در این جلسه گفت: 40 پرونده از مرغداران غیرمجاز در دادگستری وجود دارد که تعدادی از واحدها بدون رفع مشکل، فک پلمب شدهاند.
وی به کم بودن سرمایه در گردش این بخش تولیدی اشاره کرد و افزود: در برخی از مواقع قیمت مرغ در سطح کشور کاهش مییابد اما در گلپایگان شاهد کاهش قیمت نیستیم.
همچنین مسعود غفاری، رییس دامپزشکی گلپایگان گفت: 40 پرونده از مرغداران غیرمجاز در دادگستری وجود دارد که حتی رسیدگی به سه پرونده از آنها مصوب شورای تامین شهرستان است، اما متاسفانه یکسری از واحدها بدون اینکه مشکلشان در دادگستری برطرف شود و سپس مجوز بگیرند فک پلمب شدهاند.
وی ادامه داد: وجود واحدهای متخلف پرورش مرغهای رنگی در سطح استان محدود است و فقط تعداد کمی در خمینی شهر و نجف آباد وجود دارند که البته عمده این واحدها در شهرستان گلپایگان مشغول به کار هستند.
غفاری تصریح کرد: باید مشخص شود که مرغهای رنگی برای صنعت مرغداری کشور مضر هستند یا خیر. اگر قرار است این واحدها جمع آوری شوند باید هرچه سریع تر در مجلس شورای اسلامی، مصوب و قانون محکمی پشت کار باشد تا از فعالیت این واحدها جلوگیری شود.