چاپ خبــر

درددل سرمایه‌گذاران در کارگروه رفع موانع تولید

سرمایه‌گذاران فریدونشهری در کارگروه رفع موانع تولید که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان برگزار شد، مشکلات پیش‌رو برای سرمایه‌گذاری در این شهرستان را مطرح کردند که بخش زیادی از این مشکلات مربوط به عدم همراهی ادارات کل استان می‌شد. برخی از این مشکلات بیش از یک دهه رفع نشده‌اند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری پونه زار، کارگروه رفع موانع تولید شهرستان فریدونشهر با حضور دکتر کوروش خسروی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان، به عنوان نماینده استاندار و صاحبان طرح‌های بزرگ اقتصادی این شهرستان برگزار شد تا سرمایه‌گذاران موانع پیش‌رو برای سرمایه‌گذاری در این شهرستان را مطرح کرده و مسئولان برای رفع آن‌ها چاره‌اندیشی کنند.

در این جلسه اما موانع فراتر از انتظارات مطرح شد و مسائلی طرح شد که اصلاً با روحیه سرمایه‌پذیری دولت و استقبال او از سرمایه‌گذار هماهنگ نبود تا جایی که بعضاً مسائل مطرح شده تعجب جمع را برمی‌انگیخت.

در این جلسه نمایندگان صدها سرمایه‌گذار که حاضر شده بودند سرمایه‌های خود را در عرصه‌های مختلف این شهرستان روی کار آورده و طرح‌های تولیدی، گردشگری، صنعتی و غیره را به اجرا درآورند که علاوه بر کسب درآمد، برای این شهرستان اشتغال‌زایی به همراه خواهد داشت، به ارائه مشکلات عرصه فعالیت خود و موانع فعالیتشان پرداختند.

نمایندگان شهرک صنعتی زاگرس سخن از یک مشکل قدیمی حل نشده به میان آوردند و آن مالکیت اراضی و مالکیت شهرک صنعتی بود.

در حالی که این مسأله قبلاً چندین مرتبه در جلسات متعدد از جمله در کارگروه رفع موانع تولید استان مطرح شده است و علیرغم این که راهکار قانونی و رویه‌ای که دستگاه‌های دولتی مانند جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی و به ویژه شرکت شهرک‌ها برای حل این مسأله باید طی کنند مشخص است، اما با گذشت حدود 20 سال از احداث این شهرک صنعتی، آن را انجام نداده‌اند لذا سبب بلاتکلیفی در این زمینه و ایجاد مشکلاتی برای سرمایه‌گذاران در این بخش شده‌اند.

مسائل یک شرکت تولیدکننده محصولات گیاهی که توانسته با تجمیع ظرفیت‌های مشاغل خانگی، به صادرات این محصولات به کشورهای خارجی برسد و جای پای خوبی به ویژه در کشورهای عربی ایجاد کند، موضوع دیگر این جلسه بود.

این شرکت با تکیه بر توان خود توانسته بود فلفل دلمه‌ای لوکس و سورت شده را به روسیه و گیاهان دارویی مانند اسطوخودوس را به عراق صادر کند. مدیر عامل این شرکت از کیفیت بالای محصولات گیاهی تولید شده در این شهرستان سخن گفت و آن را یک ظرفیت قابل توجه برای فریدونشهر دانست.

این شرکت خواستار حمایت مالی برای دریافت غرفه در کشورهای عربی بود که معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان به آن پیشنهاد داد با دانش‌بنیان کردن برخی از محصولات تولیدی این شرکت، از مزایای حمایتی دولت از شرکت‌های دانش‌بنیان از جمله تأمین 70 درصد از هزینه حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی بهره‌مند شود.

اختلاف یک کارخانه آب معدنی با سازمان غذا و دارو بر سر بهداشت تولیدات این کارخانه مورد دیگر مطرح شده در این جلسه بود که بعد از طرح مسأله توسط هر دو طرف، در نهایت با ارائه راهکاری توسط معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان رفع شد و قرار شد مراحل حل این مسأله مطابق این روند طی شود.

مشکل صدها نفر از دامداران فریدونشهری در تأمین محلی برای نگهداری و پرواربندی دام خود در حاشیه فریدونشهر که مسأله‌ای 12 ساله بود در این جلسه مطرح شد.

حدود 12 سال به طول انجامیده تا این محل به مساحت 17 هکتار با لحاظ مسائل مختلف اقتصادی، اجتماعی و غیره تأمین شده و مجوز برداشت آب را دریافت کرده است اما هزینه بالایی که شرکت آب برای این مسأله به عهده دامداران گذاشته است، ایشان را برای چاره‌اندیشی مسئولان به این جلسه کشانده بود.

قسمت عمده این هزینه به دلیل بالاتر بودن سطح محل جانمایی شده از شبکه انتقال آب بود، لذا مقرر شد کارشناسان زیر نظر فرماندار بار دیگر اراضی را برای این منظور استعدادیابی کنند تا بتوان با کمترین هزینه این محل را راه‌اندازی کرد.

مشکل پرداخت وام به یک واحد بسته‌بندی عسل که توانسته بود حتی گواهینامه استاندارد کشور را کسب کند و کیفیت محصول خود را به رخ رقبای دیگر بکشاند از دیگر مباحث طرح شده در این جلسه بود.

مسئولان استان بعد از اطلاع از مسیر طی شده توسط این بخش خصوصی برای دریافت تسهیلات، مسیر طی شده توسط ایشان را غلط دانستند و با بیان این که کارگاه‌های بسته‌بندی عسل در پرداخت تسهیلات دارای اولویت هستند، راهنمایی‌های لازم را برای اعطای تسهیلات به متقاضیان این بخش مطرح کردند و خواستار ارتباط مستقیم سرمایه‌گذار مربوطه با استان برای اعطای تسهیلات به وی شدند.

کارگاه تولید شیلات آبزی نگین زاگرس به عنوان بزرگترین واحد تولیدی ماکیان در استان اصفهان که در طرحی دانش‌بنیان موفق به تولید تخم چشم زده ماده و خودکفایی از واردات این تخم‌ها از خارج کشور شده است، دیگر واحد حاضر در کارگروه رفع موانع تولید بود که مشکلات خود از جمله تخصیص آب، قطعی برق، نداشتن جاده دسترسی مناسب و غیره را مطرح کرد.

کارخانه خوشگوار نیز به عنوانیکی از بزرگترین واحدهای تولیدی این شهرستان در این جلسه حضور داشت و از مشکلات حوزه خود سخن گفت. یکی از مسائل مهم طرح شده در این کارخانه بی‌توجهی شرکت نفت داران در تأمین سوخت جایگزین برق برای این کارخانه و تعلل در خدمات‌رسانی این شرکت به این واحد تولیدی بود.

مورد تعجب‌برانگیز مطرح شده در این جلسه چند واحد مرغداری بودند که در کارگروه مشترک رفع موانع تولید شهرستان و استان با حضور استاندار مصوبه تخصیص آب گرفته بودند ولی شرکت آب منطقه‌ای برخلاف قانون، به این مصوبه تمکین نکرده و اقدام به تمدید پروانه تخصیص آب این واحدها نکرده بود در حالی که این واحدها با پیشرفت 100 درصد تنها انتظار این تمدید برای بهره‌برداری از واحد تولیدی خود را می‌کشند.

این سرمایه‌گذاران از دست‌اندازهای اداری گله‌مند بوده و اظهار کردند علیرغم این همه توصیه رهبر انقلاب به حمایت از تولید و تولیدکننده و این همه نظر کارشناسان مبنی بر ضرورت حمایت از بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری اما بعضاً دریافت پاسخ یک استعلام در آب منطقه‌ای یک سال و نیم به طول انجامیده است.

نماینده سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری نظیر پیست اسکی، مجتمع گردشگری چغیورت و غیره نیز در این جلسه از هماهنگ نبودن ادعاها و رفتارهای مسئولان استان گلایه کرد و اظهار داشت در حالی که مسیر توسعه شهرستان فریدونشهر را در آمایش سرزمینی گردشگری و کشاورزی ترسیم کرده‌اند اما همراهی لازم برای تحقق این مسأله وجود ندارد و به عنوان مثال پیست اسکی فریدونشهر با گذشت 20 سال از زمان تأسیس آن هنوز از دارای کمبودهای زیرساختی مانند جاده مناسب، انشعاب آب و اینترنت برای میزبانی از مسافران و گردشگران است.

سعه صدر و اراده مسئولان حاضر در این جلسه برای حل مشکلات مطرح شده، چیزی بود که کاملاً قابل لمس و البته قابل تمجید بود.

کوروش خسروی در این جلسه استقبال سرمایه‌گذاران بومی برای سرمایه‌گذاری در شهرستان خود را نشان‌دهنده حرکتی برای حل مشکلات این شهرستان با توانمندی‌های داخلی دانست و آن را یک نقطه مثبت بیان کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان مشکلات واحدهای تولیدی با مسأله آب را به دلیل کمبود آب در کشور دانست و گفت: با رعایت اصل ممنوعیت بارگزاری جدید در این حوزه آبریز، باید به سمت صنایع کم‌آب‌بر برویم.

وی بخش دیگری از این مشکلات را به دلیل عدم کار کارشناسی دقیق و طی کردن مسیر اشتباه توسط سرمایه‌گذاران برای دریافت مجوزها دانست و به فرماندار فریدونشهر توصیه کرد با تقویت بدنه کارشناسی شهرستان، این مسائل را در شهرستان از پیش پای بردارد.

خسروی تصریح کرد: برخی از مشکلات مطرح شده در این جلسه ضرورت دارد که در کارگروه رفع موانع تولید استان مطرح شود و این اتفاق خواهد افتاد.

انتهای خبر/

Go to TOP