چاپ خبــر

شاعره بسیجی که برگزیده جشنواره‌های متعددی شده است

سیده فاطمه موسوی برگزیده جشنواره‌های متعدد شعری و ادبی کشوری و استانی است که حل شدن در دریای بسیج را یکی از عوامل موفقیت خود می‌داند. این بانوی بسیجی الگوهایی از میان شهدا را برای خود برگزیده و معتقد است دستیابی به سعادت با طی این مسیر میسر خواهد بود.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری پونه زار، در هفته بسیج، معرفی نخبگان بسیجی و الگوهای موفق این فرهنگ، نشان دهنده مسیری است که این دستگاه عظیم جهادی برای انسان‌ها فراهم می‌کند.

سیده فاطمه موسوی از جمله این الگوها است. وی متولد 1354 است و در خانواده‌ای از قشر متوسط جامعه در فریدونشهر چشم به جهان گشود و رشد کرد. این بانوی بسیجی وارد عرصه شعر و ادبیات شد و با ذوق و قریحه‌ای که داشت موفق به کسب رتبه‌های برتر استانی و کشور در رشته شعر در جشنواره‌های مختلف شد.

جشنواره هنری ندای انتظار استان اصفهان، جشنواره شعر شهدای خط شکن، شب شعر مجامع ادبی استان، کنگره شعر عاشورایی استان، سوگواره شعر عاشورایی پیامبر اعظم و غیره از جمله عرصه‌هایی بود که اشعار موسوی برگزیده شناخته شد.

اشعار این شاعره بسیجی که عمدتاً با مفاهیم مذهبی و انقلابی است، با رعایت قواعد و اسلوب فنی شعر سروده شده و دارای زیبایی خاصی است که به دل می‌نشیند. برای آشنایی او مصاحبه‌ای را ترتیب دادیم:

– پونه زار: موفقیت هایی که در شعر و ادبیات کسب کرده‌اید را بیان بفرمایید؟

– رتبه دوم کشور در ششمین کنگره‌ی شعر مدافعان حرم در دی ماه سال ۱۳۹۶ در موضوعات مدافعان حرم و پاسداران حریم ولایت، رتبه ممتاز سوگواره عاشورایی استان اصفهان در بهمن سال ۱۳۸5، رتبه برگزیده و ممتاز در نخستین جشنواره شعر شهدای خط‌‎شکن که در آذر سال ۹۶ در موضوع شعر دفاع مقدس به صورت استانی در شهر فلاورجان برگزار شد، رتبه برگزیده دومین سوگواره ادبی آل طاها در مهرماه سال ۱۴۰۱ که در بویین میاندشت برگزار شد و رتبه‌های برتر و ممتاز دیگری در استان یزد و در سطح شهرستان‌های غرب استان و غیره را کسب کرده‌ام.

– پونه زار: چقدر این موفقیت‌ها حاصل ذوق و قریحه شخصی شماست و چقدر حاصل عوامل دیگری مانند تحصیلات، تشویق‌های دیگران و غیره است؟

– می‌توانم بگویم ذوق و قریحه‌ی شعری ۳۰ درصد در موفقیت بنده مؤثر بوده و ۷۰ درصد مابقی علاقه خودم به شعر و تلاش در این زمینه، مطالعه کتاب‌های شعر و ادبیات و کتاب‌های دینی و مذهبی، مطالعه وصیت‌نامه‌های شهدا، ارتباط و رابطه‌ی قلبی با اسطوره‌های ایثار و شهادت همچون شهید آوینی، شهید باکری، شهید صدرزاده، شهید مرتضی عطایی (ابوعلی)، شهید حججی و غیره و شهدای قدس که در رأس آن‌ها سیدالشهداء مدافعان حرم شهید حاج قاسم سلیمانی است، تحصیلات و تشویق‌های خانواده، دوستان و مسئولان مؤثر بوده است.

– پونه زار: به عنوان یک خانم بسیجی که مقید به رعایت شئونات اسلامی بودید، آیا با موانعی در جهت کسب این موفقیت‌ها روبرو بودید؟

– خیر، رعایت این محدودیت‌ها نه تنها مانعی در جهت کسب موفقیت‌های بنده حقیر نبود بلکه آن را امتیازی برتر از همه‌ی امتیازات، جهت تضمین موفقیت‌هایم می‌دانم.

– پونه زار: آیا بسیج نقشی در شکوفا کردن استعدادهای شما داشت؟

– بسیج شاخصه‌ای ممتاز در جهت دادن به هدف‌های متعالی است. بسیج تفکری عمیق در راستای توسعه‌ی استعدادهای بشریت است. بسیج همان اخلاصی است که هدف‌های متعالی را جهت و امتداد می‌بخشد. قطعاً آن‌چه تأثیر مستقیم و بی واسطه در شکوفا شدن استعدادم داشته و ان شاءالله خواهد داشت حل شدن من در دریای بسیج بوده است.

– پونه زار: در حوزه رشد شعر و ادبیات چه خدماتی از بسیج دیدید؟ مانند برگزاری جشنواره‌ها، مواکب ادبی و …

– چون خود من مسئول کانون بسیج هنرمندان فریدونشهر و مسئول انجمن ادبی حافظ و مسئول اجرای برنامه‌های هنری و ادبی، موکب‌های شهید آوینی و گاهاً مسئول برگزاری جشنواره‌ها و یادواره‌ها هستم در جریان اهمیت شعر و ادبیات و هنر در بسیج هستم و خدمات متنوعی از بسیج برای رشد شعر و ادبیات فارسی دیده‌ام.

بنده نیز به عنوان مشت نمونه خروار در سازمان بسیج چون خودم به عنوان یک بسیجی مسئولیت کانون بسیج هنرمندان را دارم در این زمینه خودم را ملزم به خدمات‌رسانی به سایر شاعران و هنرمندان می‌دانم که همین مسأله نیز موجب شده است فرصتی برای چاپ کتاب‌های سروده‌های مذهبی، آیینی، شهدایی، عاشقانه، اجتماعی، نوحه‌ها و مرثیه‌هایی که داشته‌ام را به دست نیاورم.

– پونه زار: آیا در راه کسب این موفقیت، کسی را به عنوان الگوی رفتاری خودتان قرار دادید؟

– همیشه تلاش کرده‌ام که الگوی رفتاری‌ام شهدا باشند اما می‌دانم که به این مهم دست نیافته‌ام. تقوای الهی شاخصه‌ی مهم شهداست که در رفتار، گفتار و کردارشان جز خدا و جز رسول خدا -صلّی الله علیه و آله- و ائمه اطهار –علیهم السّلام- مقتدایی برای خود برنگزیدند. خدا کند در مسیر شهدا ثابت قدم بمانیم و از سربازان آقا اباصالح المهدی -عجّل الله تعالی فرجه الشّریف- باشیم.

– پونه زار: یکی از سروده‌های خودتان را که به آن علاقه دارید ترجیحاً در مورد بسیج و ولایت ذکر بفرمایید.

– قصیده‌ای را به مناسبت شهادت حضرت زهرا -سلام الله علیها- سروده‌ام که با توجه به قرار داشتن در ایام فاطمیه تقدیمتان می‌کنم.

ای صدای سرخ دریا، حضرت باران سلام

بر سر ما سایه‌ات باشد همیشه مستدام

 

آیه‌های کوثرِ بیت نبوت، فاطمه

ای که بخشیدی تمام زخم‌ها را التیام

 

ابتران دیدند کلِّ کره‌ی جغرافیا

یافته تحت لوای آل احمد، انسجام

 

از همان روز تولد نه، که خیلی قبل‌تر

نسل‌ها مانند یک خورشید تابیدی مدام

 

بی‌تکلف، بی‌ریا با لحن ساده، گاه گاه

می‌شود مادر بخوانیمت ولی با احترام؟

 

دشمنان پِی بُرده‌اند اصل رسالت‌های تو

گُم نخواهد شد میانِ های و هوی ازدحام

 

ریشه در تاریخ داری جای پایت محکم است

ایستاده‌ای شبیه نخل در حال قیام

 

از مدینه، باز هم امشب نسیمی اشک‌بار

بوی یاس چادرت را می‌رساند بر مشام

 

ای ضریح بی‌حرم، خرج بقیعت کن مرا

من غلام خانه‌زادم، نیستم صاحب مقام

 

واجب شرعی است یار یوسفت باشیم تا

ذوالفقاری بعد از این هرگز نماند در نیام

 

هست پیغمبر دلیل خلقت افلاک و تو

علت خلق نبی المصطفایی والسّلام

Go to TOP