دانش آموز فریدونشهری، پارکینگ منزل را به کارگاه مونتاژ لامپهای LED تبدیل کرد
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری پونه زار به نقل از روابطعمومی وزارت آموزش و پرورش، در دل شهرستان فریدونشهر، هنرستان شهید فضلالله محلاتی همچنان با شکوفایی استعدادهای جوانان این منطقه در حوزههای فنی و حرفهای، نقشی اساسی ایفا میکند. این هنرستان که در سال ۱۳۶۲ تأسیس شده، اولین و تنها هنرستان فنی پسرانه شهرستان است و با هدف آموزش مهارتهای تخصصی و مهارتمحوری، به دانشآموزان فرصتی میدهد تا نه تنها به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر بپردازند، بلکه آماده ورود به بازار کار شوند.
در میان دانش آموزان این هنرستان، «یاسین انصاری» به دنبال تحقق رویای خود رفت. او از کودکی به کارهای فنی علاقه داشت و همیشه به دنبال راهی بود که بتواند این علاقه را به یک شغل واقعی تبدیل کند. زمانی که دوره متوسطه را تمام کرد، تصمیم گرفت که به هنرستان فنی و حرفهای شهید فضلالله محلاتی برود و رشته الکتروتکنیک را انتخاب کرد.
یاسین که هیچ وقت از آرزوهای خود دست نکشید، پس از مشورت با معلمان هنرستان و به کمک آموزشهایی که در رشته الکتروتکنیک در هنرستان شهید فضلالله محلاتی دیده بود، تصمیم گرفت که به دنبال کسب درآمد از این مهارتها باشد. اما مشکل این بود که او کارگاه و یا سرمایه زیادی برای شروع کسبوکار نداشت اما چیزی که در او دائما متبلور میشد، انگیزه و پشتکارش بود.
او فضای کوچکی به ابعاد ۲ در ۲.۵متر از انباری پارکینگ منزلشان را به کارگاهی تبدیل کرد و با استفاده از تجهیزات اولیه از جمله هویه و مولتی متر و تجهیزات مصرفی، شروع به مونتاژ لامپهای LED و تابلوهای تبلیغاتی کرد. در ابتدا کار سخت بود و او با محدودیتهایی روبرو بود، اما با هر لامپ که میساخت و هر تابلو که تکمیل میکرد، احساس پیشرفت بیشتری میکرد. یاسین میدانست که به رغم تمام سختیها، گامهای کوچک او در این مسیر بهزودی به موفقیتهای بزرگتری منتهی خواهد شد.
یاسین توانست به کمک آموزشهای هنرستان و تجربههای عملی که بهدست آورد، کارگاه کوچکی راهاندازی کند که نه تنها درآمد خوبی داشت، بلکه به او این امکان را میداد که به طور مستقل کار کند و آیندهاش را بسازد و به درآمدی بین ۸۰ تا ۱۵۰ میلیون ریال به دست آورد
در این رابطه، سید امین انوری، مدیر آموزشوپرورش شهرستان فریدونشهر، نگاه مثبت نسبت به هنرستانها را راهی برای کمک به توسعه کسب و کارها میداند و میگوید: در راستای سیاستهای مندرج در سند تحول بنیادین آموزشوپرورش، هنرستانهای فنی و حرفهای شهرستان به دو بخش تفکیک شده و تجهیزات جدید و بهروز برای آنها تأمین شده است اما باید مهارتهای کاربردی و کارآفرینی به دانشآموزان با نهایت دقت آموزش داده شود تا آنها بتوانند پس از فارغالتحصیلی وارد بازار کار شوند.
هوشنگ رحیمی، مدیر هنرستان شهید فضلالله محلاتی شهرستان فریدونشهر، نیز در رابطه با تحقق اهداف عملیاتی این هنرستان میگوید: این هنرستان با بیش از چهل سال قدمت، رشتههای مختلفی فنی مانند الکتروتکنیک، ساختمان و تأسیسات را به دانشآموزان آموزش میدهد و تلاش میکند تا دانشآموزان نه تنها آماده ورود به دانشگاه شوند، بلکه بتوانند در دنیای کار نیز موفق باشند.
داستان یاسین انصاری نشاندهندهی این است که آموزشهای فنی و حرفهای، به ویژه در هنرستانها، میتواند راهگشای موفقیت و استقلال مالی جوانان باشد. با گامهایی مشابه در سایر نقاط کشور، میتوان به رونق اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری در میان جوانان امیدوار بود.