رفتن بنا منطقی ندارد/ اعلام قراردادها کار درستی بود
به گزارش پایگاه خبری پونه زار به نقل از ایسنا، سید نصرالله سجادی گفتوگویی درباره انتخابات فدراسیونهای ورزشی، لغو نشستهای ستاد تدارکاتی بازیهای جام جهانی فوتبال، کنار کشیدن بنا از کشتی فرنگی و… انجام داده که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
*اخیرا نامنویسی از کاندیداهای فدراسیونهایی که دوره چهارسالهشان تا تیرماه به پایان میرسد، آغاز شده، گزارشی ارائه کنید.
در سال جدید مجامع فدراسیونهایی که انتخابات خواهند داشت، به موقع برگزار میشود. تاریخ ثبت نام از نامزدهای فدراسیونهای شمشیربازی، اسکواش، شطرنج، تنیس، اسکی و بولینگ و بیلیاردو تیراندازی اعلام شده است. نامنویسی از کاندیداهای برخی از فدراسیونها مانند شمشیربازی، اسکی، شطرنج و تنیس و اسکواش به پایان رسیده است. زمان نامنویسی از نامزدهای فدراسیون تیراندازی هم اعلام شده است. زمان انتخابات بوکس چهارشنبه 31 اردیبهشت و شمشیربازی 5 خرداد و قایقرانی 7 خرداد است.
*اخیرا سازمان بازرسی کل کشور در نامهای اعلام کرده که تکلیف برگزاری انتخابات فدراسیونهای تیراندازی، سوارکاری و اسکی را مشخص کنید، برنامهتان برای این فدراسیونها چیست؟
انتخابات فدراسیون سوارکاری 31 خرداد برگزار خواهد شد. تاریخ نامنویسی از نامزدهای تیراندازی هم اعلام شده است، درباره فدراسیون اسکی هم باید بگویم که ثبتنام از نامزدها به تازگی به پایان رسیده و باید برای تعیین زمان انتخابات منتظر اعلام تایید صلاحیتها باشیم.
*برخی معتقدند که انتخابات فدراسیونهای ورزشی باید به بعد از بازیهای آسیایی اینچئون موکول شود و دلیل تصمیم وزارت ورزش و جوانان برای اعلام نکردن زمان انتخابات برخی فدراسیونها همین است.
اینکه گفته میشود خیلی از فدراسیونها با سرپرست اداره میشود برای من جای تعجب دارد. تنها فدراسیونهای قایقرانی، تیراندازی و اسکی با سرپرست اداره میشوند. وضعیت فدراسیونهای تیراندازی و اسکی مشخص است. انتخابات فدراسیون قایقرانی هم 7 اردیبهشت برگزار خواهد شد. ما نمیخواهیم انتخابات فدراسیونها با هم تداخل داشته باشد. حجم کاری معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارتخانه بسیار زیاد است.
*اما شما درباره فدراسیون بسکتبال موضع دیگری داشتید و اعلام کردید ثبتنام از نامزدهای انتخاباتی بسکتبال بعد از بازیهای آسیایی انجام شود.
بسکتبال شرایط خاصی دارد. تیم ملی باید در جام جهانی حضور پیدا کند. ثبت نام این فدراسیون باید در دهه سوم تیر انجام میشد که زمان آن به جام جهانی اسپانیا نزدیک بود. بلافاصله بعد از آن هم بازیهای آسیایی اینچئون را خواهیم داشت. ما درباره یک رشته تصمیم گرفتیم که ثبتنام از نامزدها بلافاصله بعد از بازیهای آسیایی انجام شود و نباید یک رشته را به همه رشتهها تعمیم داد. غیر از بسکتبال انتخابات کدام رشته به تعویق افتاده است؟ مجمع انتخاباتی همه فدراسیونها دارد برگزار میشود سایر رشتهها مشکلی ندارند. در خبرها دیدم که دوستی گفته بسیاری از فدراسیونها با سرپرست اداره میشوند. فقط سه فدراسیون ما سرپرست دارند. اگر میشود دوستان بگویند منظورشان از بسیاری از فدراسیونها، کدام فدراسیونهاست.
*وزیر ورزش و جوانان اعلام کرده بود درباره فدراسیونهایی که نامزدهایشان نماینده مجلس هستند، منتظر استفساریه از مجلس هستید قرار بود ظرف سه هفته تکلیف انتخابات فدراسیونهای سوارکاری و تیراندازی مشخص شود آیا هنوز منتظر استفساریه هستید یا از قانون سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر ممنوعیت حضور نمایندگان مجلس در فدراسیونهای ورزشی تمکین میکنید.
سازمان بازرسی کل کشور به ما تاکید کرده که هرچه سریعتر انتخابات برگزار شود، ما وضعیت فدراسیونها را روشن میکنیم. من در جریان اینکه نتیجه استفساریه مجلس چیست نیستم و از این موضوع اطلاعی ندارم اما از آنجایی که سازمان بازرسی کل کشور به ما تاکید کرده زمان انتخابات این فدراسیونها مشخص شود، این کار انجام شده است.
* برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که پول در ورزش نیست و فدراسیونها با شرایط سختی اردوهای بازیهای آسیایی را برپا میکنند اما مسوولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک تنها به شکل نمادین از آنها بازدید میکنند و به دنبال تبلیغات هستند.
ما روی بازیهای آسیایی اینچئون اصلا تبلیغات نمیکنیم. صبح تا شب درگیر کار هستیم. مشخص است که هر رشتهای چه وضعیتی دارد. هزینهها، شرایط اعزام و… در جلسات مختلف با فدراسیونها مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و به نتیجه میرسیم و کارهای فدراسیونها با وجود همه مشکلات خوب پیش میرود. آنها با همه کمبودهایی که در زمینه مالی وجود دارد به کارشان ادامه میدهند و اردوها در حال برپایی است. من از تمرین بسیاری از تیمها دیدن کردم. مسوولان کمیته المپیک هم به ورزشکاران سر میزنند. ما اتفاقا به هیچ وجه تبلیغات نمیکنیم چون احتیاجی به این کار نیست.
*رییس کمیته ملی المپیک در نشست خبری با رسانهها گفت که نگرانیهای کمیته را برای اداره شدن فدراسیونهای ورزشی با سرپرست و برگزاری انتخابات قبل از بازیهای آسیایی به وزارت ورزش اعلام کرده است. در همین راستا هم شنیدهایم که مسوولان کمیته درخواست داشتهاند انتخابات قایقرانی فعلا برگزار نشود. آیا این موضوع صحت دارد؟
چنین مسالهای صحت ندارد. کمیته تاکنون درباره هیچ یک از فدراسیونها از ما درخواستی نداشته است. کارهای برگزاری مجامع انتخاباتی قایقرانی مانند سایر رشتهها در حال انجام است. تیم ملی هم 22 اردیبهشت برای حضور در مسابقات راهی ژاپن میشود.
*در فدراسیون بوکس چطور؟ آیا درست است که به خاطر روشن نبودن تکلیف یک کاندیدا تا این حد انتخابات را به تعویق انداختید؟
ناطق نوری یک ماده قانونی پیدا کرده که ما قبلا از آن اطلاعی نداشتیم. خودشان هم در جریان نبودند. اگر ناطق نوری خودش میدانست زودتر اعلام میکردو به دنبال گرفتن مجوز ازدولت نبود. برگزاری انتخابات در تاریخ 31 اردبیبهشت قطعی است و به کاندیداها ابلاغ شده است.
* روسای برخی از فدراسیونها چندین دوره است که ابقا شدهاند. اگر این روسا برنامه جدیدی داشتند، باید در طول سالها به نتیجه میرسیدند موضع وزارت ورزش و جوانان در قبال این روسا چیست؟
به نظر میرسد دوره مدیریت روسای فدراسیونها نباید طولانی باشد. باید عمر کاری افراد را در قالب برنامههایشان دید. به نظر من هر فردی حداکثر با یک یا دو برنامه که 10 سال طول میکشد، میتواند کار کند. اگر شخصی عملکرد قابل قبولی داشت و دیدیم که گزینهای مانند آن وجود ندارد، باید ابقا شود. در کنفدراسیونهای قارهای و جهانی میبینیم که ممکن است شخصی 20 سال رئیس باشد. این فرد حتما خوب کار کرده است اما باید فرصت را برای دیگران هم فراهم کرد و خودمان کارمان را ارزیابی کنیم. من نمیگویم وحی منزل است که یک مدیر حتما 10 سال در راس کار باشد. مجمع رییس فدراسیون را انتخاب میکند، اما باید کاندیدای ریاست هم بداند که میتواند از توانش استفاده کند یا نه و فعالیتش در راس کار نتیجه میدهد یا خیر؟
*اخیرا ستاد حمایت از تیم ملی فوتبال کنسل شده و جلسات آن دیگر برگزار نمیشود؟ علت چیست؟
ستاد حمایت از تیم ملی کنسل نشده، کار ما به اتمام رسیده است. بخشی از فعالیتها در زمینه پشتیبانی و حضور در کنار تیم ملی باید انجام میشد و به نتیجهای میرسید که خوشبختانه رسید. این ستاد کار فنی نمیکرد و تنها وظیفهاش حمایتی بود. ما مصوباتی داشتیم که بعضا نیاز به تامین اعتبار دارد. فعلا منتظر هستیم و بخشی از کارها هم در حال انجام است.
*گویا به دلیل درخواست وزارت امور خارجه برای انجام برنامههای تیم ملی در برزیل، جلسات این ستاد لغو شده است؟
من چنین چیزی نشنیدهام. البته شنیدهام که وزارت امور خارجه با نهاد ریاست جمهوری هماهنگ کرده که به جز مسائل فرهنگی مسوولیت تمام کارها در برزیل با آنها باشد. این موضوع دست ما نیست و توافقی است که مابین وزارت امور خارجه و ریاست جمهوری صورت گرفته است. البته کار زیادی هم در برزیل وجود ندارد.
*برخی از کارشناسان اعتقاد دارند اعلام ریز قرارداد بازیکنان استقلال و پرسپولیس قبل از بازیهای جام جهانی کار درستی نبوده و بهتر بود مبالغ بعد از بازیها اعلام میشد؟
به نظر من اعلام مبالغ قراردادها مشکلی برای تیم ملی به وجود نیاورده است. اگر قراردادهای اعلام شده خارج از واقعیت بود، این مطلب درست به نظر میرسید اما اعلام قراردادها مشکلی را به وجود نیاورده است. من نظرسنجی نکردهام و از این موضوع اطلاعی ندارم اما مردم اگر آگاهی پیدا کنند ایراد نیست. علاقهمندان به فوتبال با اعلام مبالغ قراردادها از یک موضوعی مطلع شدند. از طرفی رقابتهای جام جهانی آغاز نشده است. این اظهارنظرها درست نیست. اصل تدارک خوب برای تیم ملی است. مهم این است که برای مردم توقع ایجاد نشود. اما متاسفانه اکنون اینگونه برای افکار عمومی اقدام نمیشود و میآییم و از مردم میپرسیم آیا تیم ملی از دور مقدماتی جام جهانی باید صعود کند یا نه! مردم تیم ملی شان را دوست دارند و میخواهند که به مرحله بالاتر برود. اما رقبای ایران در جام جهانی را باید به خوبی بشناسیم . ما جزو 32 تیم حاضر در جام جهانی برزیل هستیم. همه باید تلاش کنند که خوب ظاهر شویم. خوب ظاهر شدن به معنای شکست دادن آرژانتین نیست. آرژانتین 15 دوره در جام جهانی حاضر شده است. دو بار به مقام قهرمانی جهان در سالهای 1978 و 1986 رسیده و دو بار هم در سالهای 1930 و 1990نایب قهرمان شده است. در المپیک 2004 و 2008 زیر 23 سال قهرمان و در سال 1928 و 1996 نایب قهرمان شده است این کشور 14 بار قهرمان قاره امریکا و 12 بار نایب قهرمان شده است. 3377 باشگاه فوتبال و 2658811 نفر بازیکن دارد. نیجریه روی کاغذ و در عمل فوتبالش خیلی از ما جلوتر است. آنها قهرمان المپیک 96 آتلانتا هستند و 5 بار در جام جهانی حضور یافتند و تعداد بازیکنان رسمی فوتبال این کشور 6653710 نفر است. شما باید تعداد باشگاهها، فوتبالیستها و مربیان و مسابقاتی که در طول یک سال در این کشورها برگزار میشود را با خودمان مقایسه کنید. به صرف یک ردهبندی نمیتوانیم بگوییم که باید حریفان را در جام جهانی ببریم.
*فکر میکنید توقع مطلوب از تیم ملی در جام جهانی فوتبال چه باید باشد؟
من کارشناسی حرف میزنم. این سوال را از هرکسی بپرسید نظری دارد. فکر میکنم نباید توقع بیجا در جامعه ایجاد کرد. مثل اتفاقی که در جام جهانی 2006 آلمان رخ داد و انتظاری که برای صعود از مرحله مقدماتی داشتیم.
*در برخی از رشتهها مانند والیبال و بسکتبال هم بازیکنانی هستند که مبالغ قراردادشان 500 تا 800 میلیون تومان است. آیا وزارت ورزش به مبالغ قرارداد این رشتهها هم ورود پیدا خواهد کرد؟
مگر وزارت ورزش به این موضوع که بازیکنی 500، 600 میلیون تومان میگیرد اعتراض دارد؟ اعتراض وزارتخانه به تفاوتی میان قراردادهای ثبت شده در باشگاهها و ثبتشده در سازمان لیگ است که تعداد آن هم زیاد نیست. ما این مساله را به سایر رشتهها تعمیم ندادیم. آقای مشحون میگویند در بسکتبال سقف قراردادها 500 میلیون تومان است. تعداد بسکتبالیستها هم زیاد نیست. در فوتبال هم تعداد بازیکنانی که بیش از یک میلیارد میگیرند زیاد نیست. ما باید تلاش کنیم آنچه که واقعیت دارد را به طور شفاف بگوییم.
*حقوق پیشکسوتان و مدالآوران چند ماهی است که پرداخت نشده است. البته اخیرا معاونت مالی وزارت ورزش با اختصاص اعتبار به صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی، دو ماه است که حقوق چهار ماه معوق این گروه را پرداخت کرده است. مابقی را چه زمانی میپردازید؟
هفته گذشته در جلسه شورای معاونان وزارت ورزش اعضای صندوق حضور یافتند و دوسوم وقت جلسه به مسائل مختلف صندوق اختصاص یافت. تصویب شده که به زودی حقوقهای معوق را بپردازند از طرفی برای آینده تصمیمگیریهای خوبی صورت گرفته است. ما پیشنهادات و نتیجه نشست را به جلسه هیات امنای صندوق موکول کردیم و امیدواریم صندوق با هیات امنای جدیدش در زمینه ارائه خدمات حمایتی به ورزشکاران و پیشکسوتان اقدامات خوبی داشته باشد.
*چندی پیش کمیته مشترکی برای تعیین رشتههای اعزامی به بازیهای آسیایی اینچئون بین وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برگزار شد. اخیرا هم نام 18 رشته توسط کیومرث هاشمی در فاز اول برای حضور در اینچئون اعلام شد و قرار است درباره 11 رشته ورزشی دیگر تصمیم بگیریم.
کمیته مشترک دارد کارش را انجام میدهد. اناشاءالله طی هفته آینده تکلیف همه رشتههای اعزامی به بازیهای آسیایی مشخص میشود. تقریبا اسامی رشتهها مشخص است. حاصل کار هم به طور دقیق استخراج شده و مشخص است که حتی تا روز اعزام و برگشت کاروان، برنامهها به چه صورت است.
*فدراسیونهای ورزشی برای آمادهسازی تیمهای ملی برای بازیهای آسیایی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند و در واقع اردوها با شرایط سختی برگزار میشود. آیا پولی برای فدراسیونها در کار است.
ما به عنوان وزارت ورزش و جوانان 31 فروردین رقم قابل توجهی به فدراسیونها اختصاص دادهایم. مبلغ 12 میلیارد تومان با تاکید بر فدراسیونهای حاضر در بازیهای آسیایی توزیع شد. به نظر میرسد فدراسیونهایی که شانس بیشتری در اینچئون دارند، اعتبارات لازم را گرفتهاند. امیدواریم حداکثر تا اواخر اردیبهشت اولین بخش از بودجه سال 93 تخصیص یابد. فکر میکنم دولت هم در این زمینه کمک لازم را به ما خواهد کرد.
*چه زمانی پیشبینی مدالهای بازیهای آسیایی اینچئون را اعلام میکنید؟
نزدیک به بازیها و بعد از بررسی رشتههای ورزشی پیشبینیمان را از مدالهای احتمالی اعلام خواهیم کرد. فعلا این مهم است که به تیمها خوب برسیم و تدارک لازم را ببینند.
*اخیرا ستاد ملی مبارزه با دوپینگ اقدام به گرفتن تست از فوتبالیست ها در رقابتهای پلیآف و لیگ دسته یک کرده است. سالها بود که نادو قصد داشت مسوولیت گرفتن تست دوپینگ از فوتبالیستها را از فدراسیون فوتبال پس بگیرد. آیا مذاکراتی در این رابطه با فدراسیون داشتهاید؟ از این پس تکلیف چه خواهد بود؟
نادو وظیفهای دارد که در پروتکل WADA (اژانس جهانی ضد دوپینگ) تعریف شده است. ما اجازه داریم از تمام ورزشکاران نمونه بگیریم. کار گرفتن نمونه از فوتبال را هم آغاز کردهایم. مشکلی با فدراسیون نداریم. با کفاشیان، نبی و دبیرکل نادو جلسهای برگزار کردهایم. ما وظیفه قانونیمان را انجام میدهیم. قرار است در این جلسه هماهنگیهای لازم به عمل آید. مانند همه رشتههای ورزشی دیگر نمونهگیری توسط نادو باید انجام شود. از دو سال قبل به طور موقت این مسوولیت به فدراسیون فوتبال واگذار شده بود. مدارکش موجود است اما به جای یک سال، این روند طولانیتر شده بود. از نظر قانونی خود فدراسیون نمیتواند از زیر مجموعهاش نمونه بگیرد. باید یک نهاد بیرونی این کار را انجام دهد. ما به عنوان نادو از طرف وادا این مسوولیت را داریم و برای ما فرقی نمیکند که از چه رشتهای نمونه بگیریم.
*بعد از مسابقات قهرمانی آسیا بنا تیم ملی کشتی فرنگی را در شرایطی که هنوز چند روز تا رقابتهای جام جهانی تهران باقی مانده ترک کرد. آیا مذاکراتی برای بازگرداندن این مربی با فدراسیون داشتهاید؟
بنا از تیم ملی کنار گذاشته نشده و خودش اردوی تیم ملی را ترک کرده است. فدراسیون تصمیم گرفته مربی دیگری جایگزین بنا شود. آنها دارند کارشان را انجام میدهند. بنا مربی بزرگی است و افتخارات زیادی در بازیهای المپیک لندن کسب کرده است. من درباره رفتن ایشان از تیم ملی با خادم مفصل صحبت کردم. ترک تیم ملی در فاصله چند روز مانده به جام جهانی منطقی ندارد. فعلا زمانی تا رقابتهای جام جهانی نمانده و باید بررسی در مورد این موضوع را به بعد از رقابتها موکول کنیم. بعد از جام جهانی فدراسیون باید تصمیم بگیرد میخواهد برای بازیهای آسیایی اینچئون با بنا همکاریاش را ادامه دهد یا خیر. البته نیامدن کشتی گیران هیچ توجیهی ندارد.
*اخیرا دوپینگ فروتن به عنوان وزنهبردار نوجوان از طرف فدراسیون جهانی اعلام شده و وی دو سال از میادین محروم شده است. رضازاده اعلام کرده که نادو قبل از اعزام این ورزشکار از ایشان تست دوپینگ گرفته و نتیجه منفی بوده پس چگونه به فاصله چند روز نمونه دوپینگ این ملیپوش از سوی فدراسیون جهانی مثبت اعلام شده است؟
امکان دارد ورزشکاری بعد ازنمونه گیری از دارویی استفاده کند باید این موضوع در نشست اینده نادو رسیدگی شود .
*ملیپوشان و پیشکسوتان هندبال به عملکرد کوزهگری در راس فدراسیون اعتراض دارند و بارها مکاتباتی را با وزارت ورزش و جوانان برای کنار گذاشتن کوزهگری داشتهاند. تصمیم وزارت ورزش و جوانان در این باره چیست؟
این مورد در حال رسیدگی است. به زودی نتیجه اعلام میشود.
*آییننامه انتخاب روسای فدراسیونهای ورزشی دستخوش تغییراتی شده و قراراست به زودی مورد استفاده قرار بگیرد. گزارشی از تغییرات و زمان اجرای این آییننامه ارائه دهید؟
آیین نامه مراحل بررسی نهایی را میگذراند.