تعریف زکات هنر توسط آیت الله جوادی آملی
به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از مشرق، حبیب ایلبیگی مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران به همراه هنرمندان شرکت کننده در ششمین «جشنواره ملی نماز و نیایش به روایت دوربین» و نیز مسئولین و هنرجویان انجمن سینمای جوانان ایران حضور در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار کردند.
بنابراین گزارش، در جریان برگزاری آیین افتتاحیه ششمین جشنواره ملی نماز و نیایش به روایت دوربین و بعد از اقامه نماز ظهر به امامت حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، ایشان پس از استماع گزارش حجتالاسلام عبدالرضا ایزدپناه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم از فعالیت های فرهنگی مذهبی اداره ارشاد و انجمن سینمای جوانان ایران، دفتر قم در جریان برگزاری ششمین جشنواره نماز و نیایش به روایت دوربین، این گزارش را امیدبخش خواندند و برای توفیقات بیشتر سازمان های فرهنگی مذهبی این استان دعا فرمودند.
ایشان همچنین در سخنانی، هنر را از بهترین نعمت های الهی دانستند و فرمودند: هر نعمتی که خداوند به انسان عطا میکند باید در راه او صرف شود وگرنه ممکن است به مرور از جانب خداوند سلب آن نعمت صورت بگیرد.
معظم له ادامه دادند: برخی از هنرها به ظاهر اکتسابی است و برخی هنرمندان فکر می کنند که با تلاش خود آن هنر را کسب کرده اند اما برابر آیات قرآن و برخی از ادعیه، هر توفیقی که نصیب انسان می شود، توفیق الهی است و از جانب خداوند است.
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به داستان قارون در قرآن کریم اذعان داشتند:هنرهای اکتسابی ممکن است انسان صاحب آن هنر را فریب بدهد و آن هنرمند مانند قارون که مدعی بود ثروت خود را تنها با تلاش خود به دست آورده، قارونی حرف بزند که من خود به تنهایی و تنها با زحمت خودم این هنر را کسب کرده ام، که در این صورت فرجامی چون قارون خواهد داشت.
ایشان با بیان این مطلب که «هر کمالی زکات خاص خود را دارد و زکات هنر این است که در راه خدا صرف شود» اظهار داشتند:هر کسی باید زکات بدهد؛ زکات مال و زکات علم مشخص است اما هر کمالی زکات خاص خود را دارد، به عنوان مثال زکات جمال عفیف تر بودن و زکات شجاعت جهاد در راه خداست، از این رو زکات هنر نیز این است که در راه خدا استفاده شود.
معظمله هنرمندان را دارای مسئولیت مضاعف در قبال هنر خود دانستند و بیان داشتند:هنر هنرمند یک مسئولیت مضاعف بر عهده هنرمندان قرار می دهد. هنرمندان باید به صورتی هنر خود را به جامعه عرضه کنند که توشه آخرت آنها باشد.
ایشان افزودند: انسان اگر بخواهد با هنر خود راهی سفر آخرت بشود، راه دارد، و آن این است که هنرمند ، هنر خود را با قرار دادن در محفظه عقل و عدل از مرگ برهاند و هنر خود را نامیرا و جاودانه کند؛ پیوند هنر با حق باعث ماندگاری هنر می شود.
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به تاکید دین در انتخاب موذن خوش صدا و امام جماعت خوش سیما فرمودند:بنا بر توصیه و تاکید دین ، هنر باید در خدمت دین، عقل و عدل باشد، هنرمندان لازم است این کمال را حفظ کنند و آن را در خدمت دین قرار بدهند، اینچنین هنری آنها را حفظ خواهد کرد. بنابر همین رابطه بین دین و هنر است که پیامبر (ص) فرمودند: افراد خوش صدا در جمع قرآن بخوانند و همچنین افراد خوش صدا با قرآن، به صدای خود جمال و جلال ببخشند.