مقایسه 10 صنعت جذاب ایران و آمریکا
به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از جام نیوز، سرمایهگذاران همواره مترصد فرصتهای جدید هستند تا سرمایههای خود را در جهت بهترین بازدهیهای انتظاری سوق دهند. بسیاری از موسسات مشاورهای و تحقیقاتی این مسوولیت مهم را بر عهده دارند تا نقشه راهی از بهترین فرصتهای موجود سرمایهگذاری ارائه دهند. سایت «فوربس»نیز با بررسی رشد میزان فروش در صنایع آمریکا، لیستی از جذابترین بخشهای پیشنهادی به سرمایهگذاران ارائه کرده است که بر این مبنا، بخشهای مرتبط با تکنولوژی یارانهای از جمله خرید الکترونیکی، تولید نرمافزار و طراحی سیستمهای رایانهای در صدر قرار دارند. از سوی دیگر، بررسی انجام گرفته براساس میزان سرمایهگذاری در بخشهای مختلف صنعتی ایران در 10 ماه منتهی به دی امسال نشان می دهد، ابزار پزشکی، محصولات غذایی و آشامیدنی، تولید لاستیک و پلاستیک با بیشترین اقبال از سوی سرمایهگذاران روبهرو بوده است.
10 صنعت جذاب در آمریکا
از اوایل سال 2008 میلادی تاکنون صاحبان مشاغل کسبوکار کوچک، نسبت به آینده خوشبین بودهاند. چندین تحلیل نشان از آن دارد که در سال 2015 میلادی برای استخدام کارمندان بیشتر، برنامه مدونی وجود دارد. طی 30 سال گذشته تعداد کسبوکارهایی که با بیش از یک کارمند اداره میشوند، کاهش یافته است و مالکیتهای فردی رو به فزونی است. در این بین از سال 1999 میلادی آمریکاییها که به فرصتهای مناسب برای شروع کسبوکار باور دارند، در این زمینه سهم بزرگی داشتند.
بسیاری از آمریکاییهایی که ذهن کارآفرینی دارند، کسبوکار خود را در سال 2015 میلادی شروع میکنند و زمان خوبی برای این تصمیم جاه طلبانه است. «جیمز نو» تحلیلگر شرکت اطلاعات مالی «سیجورکس» میگوید: با وجود برخی نوسانات در بازار سهام، به نظر میرسد که اقتصاد با گامی مثبت در امتداد GDP حرکت میکند و نرخ بیکاری و دسترسی به سرمایه در وضعیت مناسبی قرار دارند. وی افزود: بنابراین سال 2015 میلادی سالی مناسب برای کارآفرینی است.
بسیاری از کارآفرینان تاکنون ایدههای خوبی برای کسبوکار در ذهن داشتهاند؛ اما اگر به دنبال صنعتی میگردید که هزینه آغاز کار را بدهد «سیجورکس» لیستی از صنایعی را که در سال گذشته سود و رشد بالای متوسط داشتهاند و برای راهاندازی به سرمایه کمی نیاز دارند فراهم کرده است.
وی افزود: نه تنها این صنایع بسیار جذاب هستند، بلکه در ابتدای راه، این کسبوکارها به سرمایه اندک نیاز دارند و تا زمانی که دانش را در اختیار خود داشته باشند، برای ورود به بازار موانع کمی وجود دارند.
در این تحلیل دو قسمتی،«سیجورکس» ابتدا یک گزارش مالی را بررسی میکند تا صنایع بخشهای خصوصی را که فروش آنها در سال گذشته با نرخی بالاتر از متوسط شرکتهای خصوصی(6/ 8درصد طی یک سال) روبهرو بوده است مشخص کند. سپس صنایعی را بررسی میکند که سرمایه اولیه کمی نیاز داشته باشند.
«جیمز نو» چنین اظهار میکند که «بسیاری از این صنایع میتواند با یک کامپیوتر و یک آپارتمان آغاز شود و بسیاری از آنها به فضای اداری و کارکنان رسمی احتیاج ندارند. با هزینه کم به علاوه رشد درآمدی بالای متوسط، این صنایع انتخاب اول برای شروع کسبوکار هستند.»
لیست گزارش مالی طی سال گذشته شامل خردهفروشهای اینترنتی، تولیدکنندگان نرمافزار، فراهمآورندگان خدمات امنیتی و فراهمآورندگان خدمات ساختمانی از قبیل سمپاشی، پاکسازی و فضای سبز است. از میان این لیست به صنایعی که نیاز کمی به سرمایه دارند و در عین حال به سرعت رشد میکنند، میتوان به طراحی تخصصی، طراحی داخلی، طراحی گرافیک و طراحی صنعتی، موسسات کاریابی و شرکت خدمات مهندسی و معماری اشاره کرد.
از آنجا که این مشاغل به مجموعهای از مهارتها و مدارک دانشگاهی نیاز دارند برخی از این صنایع برای برخی افراد بهترین گزینه خواهد بود. البته به خاطر داشته باشید که رشد فروش 12 ماهه ادامه رشد آن را تضمین نمیکند؛ اما این لیست میتواند نقطه شروعی برای بررسی این صنایع باشد و البته گواهی برروند رو به رشد فروش است.
«سیجورکس» دادههای گزارشهای مالی شرکتهای خصوصی را از شرکتهای حسابرسی، اتحادیههای بانکی و اعتباری جمع میکند و تقریبا هر روز 1000 گزارش ارائه میدهد.
در جدول ارائه شده بیشتر نام کسبوکارهایی به چشم میخورد که بیشتر خدماتی هستند؛ نکته جالب دیگر نفوذ تکنولوژی در ایجاد این مشاغل است.
10 صنعت جذاب در ایران
دنیای اقتصاد: در آماری که برای بررسی جذابترین صنایع برای سرمایهگذاری در ایران آمده است، میزان سرمایهگذاری صورت گرفته در واحدهایی که در 10 ماه منتهی به دی امسال مجوز ساخت گرفتهاند، بررسی شده است. این میزان تغییر سرمایهگذاری نشان از فرصتهای آینده دارد. برای مثال براساس این معیار تولید «ابزار پزشکی-اپتیکی-دقیق- ساعت» با افزایش 166درصدی روبهرو است و «استخراج زغال سنگ و لینیت» در قعر جدول قرار دارد. از طرفی دیگر، قابل ذکر است که از میان 33گروه صنعتی، نسبت به سال 92 میزان اشتغال در 22 گروه کاهش یافته است. مانند «وسایل نقلیه موتوری» که با کاهش 74 درصدی میزان اشتغال نسبت به سال گذشته روبهرو بوده است.
این در حالی است که میزان اشتغال درصنایع «ابزارپزشکی-اپتیکی-دقیق- ساعت» و گروه صنعتی «بازیافت» به ترتیب رشدی معادل 7/ 74 و 9/ 47 درصد داشتهاند. 20 گروه از این صنایع تعداد کمتری جواز تاسیس در سال 93 گرفتهاند که از آن جمله میتوان به گروه «کک وفرآوردههای حاصل از نفت» که بهمیزان 70 درصد کاهش داشته است، اشاره کرد. اما «ابزارپزشکی-اپتیکی-دقیق- ساعت» 53 درصد بیشتر از سال قبل مجوز تاسیس گرفتهاند. اگر میزان سرمایهگذاری در 10 ماه منتهی به دی سال 93 را در نظر بگیریم، گروه «ساخت مواد و محصولات شیمیایی» با 159972 میلیارد ریال، «ساخت فلزات اساسی» با 129729 میلیارد ریال و «محصولات غذایی وآشامیدنیها» با 116684 میلیارد ریال به ترتیب صنایعی هستند که بیشترین سرمایه را جذب کردهاند.
در مقابل «کامپیوتر و فعالیتهای مربوطه» با سرمایهای بالغ بر20 میلیارد ریال، «استخراج زغال سنگ ولینیت» با 3/ 69 میلیارد ریال و «ماشین آلات دفتری وحسابداری» با 260 میلیارد ریال کمترین سرمایه را جذب کردهاند. در 10 ماه منتهی به دی سال 93 در کل در 33 گروه صنعتی برای حدود 341 هزار نفر اشتغال ایجاد شده است. این در حالی است که این میزان در سال 92 حدود 399 هزار نفر بوده است و این به معنای کاهش 5/ 14 درصدی اشتغال است. در مجموع نیز میزان سرمایهگذاری 7/ 10 درصد کاهش یافته است.