متن کامل طرح استانی شدن انتخابات مجلس
به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از مهر، در جلسه علنی روز سهشنبه مجلس شورای اسلامی، درخواست تعدادی از نمایندگان برای تسریع در بررسی طرح استانی شدن حوزههای انتخابیه مجلس به تصویب رسید.
پیش از این یک فوریت این طرح در مجلس تصویب شده بود و کمیسیون شوراها و سیاست داخلی در حال بررسی آن بود.
متن کامل طرح استانی شدن حوزههای انتخابیه انتخابات مجلس به شرح زیر است:
ماده ۱: در انتخابات مجلس، محدوده جغرافیایی هر استان به عنوان حوزه استانی انتخابات محسوب میگردد.
تبصره ۱: تعداد نمایندگان هر حوزه استانی معادل تعداد نمایندگان حوزههای انتخابیه موجود در استان است که مستند به قانون تعیین محدوده حوزههای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی مصوب ۱۳۶۶/۱/۳۰ و اصلاحیههای بعدی آن تعیین شده است.
تبصره ۲: رایدهندگان در هر حوزه انتخابیه میتوانند به تعداد نمایندگان لازم برای استان از بین نامزدهای انتخاباتی استان، نمایندگان مورد نظر خود را انتخاب کنند.
تبصره ۳: حوزههای انتخابیه اقلیتهای دینی از شمول این قانون مستثنی هستند.
ماده ۲: هر یک از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی باید منحصراً برای یکی از حوزههای انتخابیه موجود در استان ثبتنام کنند. ثبتنام در بیش از یک حوزه انتخابیه موجب لغو ثبتنام و محرومیت از داوطلبی نمایندگی آن دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی خواهد شد.
ماده ۳: علاوه بر شرایط مندرج در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، هر داوطلب نمایندگی باید متولد محدوده جغرافیایی حوزه انتخابیه محل ثبتنام بوده یا سابقه نمایندگی مجلس از آن حوزه یا سابقه حداقل پنج سال سکونت در آن محدوده را داشته باشد.
ماده ۴: از هر حوزه انتخابیه موجود در حوزه استانی نامزد یا نامزدهایی که حداقل ۱۵ درصد آرای صحیح مأخوذه حوزه انتخابیه موضوع تبصره یک ماده یک این قانون را کسب کنند و بالاترین رای را در کل استان بدست آوردند، نماینده یا نمایندگان استان از آن حوزه انتخابیه محسوب میشوند.
ماده ۵: در انتخابات مجلس شورای اسلامی به منظور تجمیع و اعلام نتایج آرای نامزدهای انتخابات در حوزههای انتخابیه استان، هیات اجرایی مرکز استان توسط استاندار با ترکیب اعضا شامل استاندار، دادستان، مدیرکل ثبت احوال استان و از تمام هیاتهای اجرایی اصلی هر حوزه انتخابیه استان یک نفر از معتمدان به انتخابات هیات اجرایی همان حوزه تشکیل میگردد.
ماده ۶: یک تبصره به شرح زیر، ذیل ماده ۷ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اضافه میشود:
تبصره ـ وزارت کشور مکلف است ترتیبی اتخاذ کند که حداقل ۷۰ روز مانده تا پایان دوره مجلس شورای اسلامی، انتخابات برگزار شود و فرآیند اخذ رای صورت گیرد.
تصور کنید چنین اتفاقی بیوفته…اینطوری مجلس پر میشه از نماینده های مرکز استانی!!!!
مثلا نماینده های شهرستانی ها رو کدوم یکی از اصفهانی ها میشناسن؟؟؟بشناسن بهشون رأی میدن؟؟؟بی احترامی نمی کنم به نمایندگان شهرستانی منظورم اینه که شما اصفهانی ها رو بهتر از من می شناسید…همین الانش پوست از شهرستانی ها کندن وای به حال اینکه بخوان هرچی نمایندس از خودشون (اصفهانی)انتخاب کنند و بفرستن تو مجلس دیگه چی به سر مردم میاد…
حداقل نماینده از منطقه خودمون باشه درد مردم رو می دونه…می بینه…اصفهانیا که کلن غرق در زاینده رودشونن…کجا دیگه بقیه رو می بینن…
نه دوست عزیز
ماده 4 را خوب نخوندی
اگر فرض کنیم آقایان الف و ب و ج از حوزه انتخابیه ما ثبت نام کنند تمامی مردم استان می توانند به این آقایان رای دهند. اما کسی انتخاب می شود که اولا طبق معمول بیشترین رای را داشته باشد و ثانیا حداقل 15 درصد رای هایش از حوزه ما باشد.
این برای شهرستانهایی مثل فریدونشهر که مهاجر زیادی در سطح استان دارد بد هم نیست. نیاز به آوردن آدم با اتوبوس هم نیست.
متشکرم
نه بابا خبری نیست تا حالا که نمایندگان شهرمون هیچ گلی رو سرمون نزدن هیچکدام بعضی از کارها یا بودجه ها هم چه نماینده باشه چه نباشه تخصیص پیدا می کنه تا حالا که چیزی ندیدیم اگه شما دیدید بگید…..
این طرح به نفع کاندیداهای شهرمون میشه چون شهر ما حدود شصت در صد مهاجر در استان دارند که با احتصاب ارای انها شانس پیروزی کاندیداهای بومی بیشتر از شهرستانهای دیگر است شما نگاه کنید نجف اباد. یزدانشهر . امیر اباد. فولادشهر. شاهینشهر. خود اصفهان چقدر مهاجر داریم که با حس نوع دوستی منطقه ای رقابت خوبی خواهیم داشت و با توجه به اینکه با 15 درصد ارای اخذ شده میتوان وارد مجلس گردید شانسمون زیاده امیدواریم این طرح رای نهایی بیاورد