تعقیب ناوهای ۱۰۰هزار تُنی با شناورهای ۸۰ناتی +عکس
اما حالا با گذشت حدود یک سال از آن روز و سخنان فرمانده نیروی دریایی سپاه، وی بار دیگر دقیقا در همایشی با همان نام، از شناورهای ۸۰ناتی سخن گفته که این نیرو در سال جاری تحویل خواهد گرفت، شناورهایی که قطعا معادلات را خلیج فارس را و دریای عمان تغییر خواهد داد.
دریادار فدوی روز سه شنبه هفته گذشته طی سخنانی گفته بود: ما مدتهای زیادی شناور تندروی موشکانداز با سرعت ۶۰ نات را داشتیم و انشاءالله در سال ۹۴ که سال پایانی برنامه پنجم توسعه است، شناورهای موشکانداز با سرعت ۸۰ نات را عملیاتی کرده و تحویل خواهیم گرفت.
هماکنون، عاشورا، ذوالفقار، یامهدی و سراج، معروفترین شناورهای تندرو ایران به حساب میآیند. این قایقها مجهز به موشک کروز، راکت و بعضا همانند شناور ذوالفقار مجهز به کروزهای نصر۱ هستند.
اما چند سال پیش، همه چیز با ورود یک قایق تندرو به کشور تغییر کرد. ۱۹ مرداد ماه سال ۸۹ دریادار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه در بندرعباس خبری مهم را اعلام کرد؛ وی گفته بود: هنگام انتقال یک قایق تندرو از انگلیس و از مسیر آفریقای جنوبی، یک ناوچه آمریکایی تلاش کرد تا از انتقال آن به خاک ایران جلوگیری کند، که با دخالت نیروی دریایی، ناوچه آمریکایی ناکام ماند.
وی با اشاره به اینکه ایران با الگوبرداری از این قایق تندرو توانست آن را بومیسازی و تولید کند، اضافه کرده بود: ایران در حال حاضر طرح مسلح کردن این قایق تندرو به انواع موشک و اژدرهای دریایی را به اجرا گذاشته است.
اشاره سردار فدوی احتمالا به همان تندروترین قایق جهان است که تا آن زمان فقط یک قایق معمولی برای استفاده در مسابقات دریایی بود. این قایق “بیلد رانر” نام داشت که با ورود آن به کشور و دستیابی سپاه به آن، روزنامه آمریکایی فایننشال تایمز گزارش داد که، کشورهای غربی و به ویژه آمریکا از فروش سریعترین قایق دنیا معروف به شناور تندرو” بلید رانر -۵۱” به ایران و تغییر کاربری آن به نظامی، به شدت نگران شدهاند.
تجهیز این شناور و شناورهای دیگر سپاه پاسداران به موشکهای پرسرعت و تولید انبوه آنها و علاوه بر آن، تجهیز شدنشان به موشکهای زیرسطحی که احتمالا «حوت» به عنوان یکی از مخربترین این اژدرها، جزو گزینهها خواهد بود، موازنه دریایی را به نفع ایران در منطقه تغییر داد و آمریکا را مجبور کرد تا راهبرد دفاعی خود در عرصه دریا را تغییر دهد.
یک سال پس از اینکه فرمانده نیروی دریایی سپاه از تلاش این نیرو برای دستیابی به سرعت «دیوانهکننده» برای شناورهای تندرو خبر داده بود، حالا خبر از عملیاتیشدن شناورهای تندرویی با همین سرعت یعنی ۸۰ نات یا همان ۴۱ متر بر ثانیه، خبر داده است.
هماکنون بیشترین سرعتی که شناورهای آمریکایی دارند، چیزی در حدود ۴۰ نات است که این سرعت در شناورهای غولپیکر کاهش چشمگیری دارد. حمله به چنین ناوی با شناورهایی که ۸۰نات (۴۱متر بر ثانیه) سرعت دارند، میتواند به راحتی آن ناو غولپیکر هواپیمابر که برخی از آنها حدود ۱۰۰هزار تن وزن، ۴هزار خدمه و نیرو، بیش از ۷۰ فروند جنگنده، چندین بالگرد و تجهیزات دیگر را با خود حمل میکند، را نابود کند و این یعنی میلیاردها دلار خسارت در عرض کمتر از یک ساعت، حتی صرف تعقیب چنین ناوهای عظیم الجثهای با شناورهای ۸۰ناتی، این ناوها را بیش از گذشته در هدفقرار گرفتن قرار میدهد.
دستیابی به سرعت ۸۰ نات برای قایقهای تندرویی که طبق گزارش رسانههای غربی چیزی در حدود ۵۰۰۰ فروند از آنها توسط سپاه آماده بهکارگیری و استفاده رزمی هستند، چیزی شبیه یک معجزه است و در اختیار داشتن چنین سرعتی نه تنها جایگاه شناورهای نیروی دریایی سپاه را با فاصله حدود ۵۰ناتی از رقبایش در جهان، در رتبه نخست دنیا تثبیت میکند، بلکه سازمان رزم دریایی سپاه پاسداران را نیز متحول خواهد کرد.