هتک حرمت ایرانیان این بار در ترکیه/سیلی پلیس ترکیه بر صورت دختر ایرانی
به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از خبر 24، یکی از شعارها و وعدههای اصلی دولت یازدهم از زمان انتخابات سال ۹۲ تا کنون، بالا بردن ارزش و احترام پاسپورت ایرانی و به نوعی تکریم پاسپورت ایرانی بود و با روی کار آمدن دولت یازدهم، رئیس جمهور، دستور تشکیل کارگروه ویژهای با حضور وزارتخانههای اطلاعات، امور خارجه و سازمان گردشگری را صادر کرد.
اما در همان ماههای اول، این وعده دولت در بوته آزمونی سخت قرار گرفت؛ امریکا در اقدامی که به طور صریح، خلاف حقوق و کنوانسیونهای بینالمللی بود، برای نماینده جدید کشورمان در سازمان ملل (حمید ابوطالبی) ویزا صادر نکرد اما دولت بنا بر هر دلیلی، از میان همه گزینهها، فقط عقب نشینی را انتخاب کرد.
پس از این نمره منفی دولت بود که بار دیگر ابتدای فروردین ماه سال جاری مسئله تعرض علیه دو نوجوان ایرانی در فرودگاه عربستان به وقوع پیوست. تلخی این حادثه ناگوار در ایام نوروز تاجایی بود که باز هم شعار بازگرداندن اعتبار و تکریم پاسپورت ایرانی را به یاد میآورد.
اما در ادامه این ماجراها، طی روزهای گذشته در یکی از پروازهای هواپیمایی پگاسوس که به مقصد استانبول در حرکت بوده است، مسافران ایرانی شاهد برخورد زننده ماموران هواپیمایی و پلیس ترکیه بودهاند.
یکی از شاهدان عینی اینگونه به تشریح برخورد غیرانسانی با مسافران ایرانی در ترکیه پرداخته است:
«پرواز شماره ۵۱۳ هواپیمایی پگاسوس از فرودگاه امام به مقصد فرودگاه استانبول با حدود ۸ ساعت تاخیر پرواز میکند. قبل از پرواز، مسافرانی که پروازهای کانکشن به کشورهای دیگر داشتند میدانستند که پرواز بعدی خود را از دست دادهاند و از نماینده شرکت هوائی پگاسوس درخواست کردهاند که اجازه دهند تاخیری که با از دست دادن پرواز بعدی باید در استانبول باشند را در تهران بگذرانند ولی با اطمینان خاطر از سمت مسوول هواپیمایی پگاسوس در فرودگاه امام مبنی بر اینکه حتما با پرواز جایگزین به مقصد نهایی فرستاده میشوند سوار هواپیما شدند.
در فرودگاه استانبول مسافرانی که مقصد بعدیشان شهر اسلو بوده متوجه میشوند که باید ۳ روز منتظر پرواز بعدی باشند. مسافران از شرکت هواپیمایی میخواهند که با پرواز دیگر و زودتر حرکت کنند. صحبتها بالا میگیرد و کارمند شرکت پگاسوس بیاحترامی و پرخاش میکند و این بیاحترامیها با اعتراض مسافران همراه میشود و چند نفر از مسافران برای ثبت و ارائه این حرکت به مسولین بالاتر شروع به فیلم برداری میکنند. با دیدن این صحنه، کارمندان پگاسوس پلیس فرودگاه را در جریان میگذراند و پلیس فرودگاه بدون لباس پلیس و نشان دادن مدارک اقدام به درگیری با مسافران میکنند. در این میان یک دختر نروژی-ایرانی را مورد ضرب و شتم قرار میدهند و سیلی به صورت وی میزنند. آنها ۳ نفر از مسافران که خانومهایی جوان بودند را بدون در نظر گرفتن محجبه بودن آنها و رعایت اصول اسلامی بازداشت میکنند. پلیس به زور تلفنهای همراه این دختران را گرفته و تمام فیلمهای برخورد را پاک میکنند. پس از چندین ساعت بدون آب و غذا در حالی که حال یکی از این دختران خوب نبود آنها را با بیاحترامیهای مختلف لفظی و فیزیکی توسط ماشینهای حمل مجرمین به بازداشتگاه پلیس در فرودگاه منتقل میکنند.
در بازداشتگاه هم بدون رعایت اصول اسلامی از این دختران انگشت نگاری و عکس برداری میشود. در این بین پلیس و کارمندان شرکت هوائی پگاسوس حاضر در محل از مسخره کردن و خندیدن به این سه دختر تنها که اشک از چشمانشان جاری بود فروگذار نبودند. در پاسی از شب با تغییر شیفت پلیس و حضور یک مترجم کمی آرامش به فضا باز میگردد و پلیس از اتفاقات عذر خواهی میکند. اما صبح روز بعد باز رفتار بیرحمانه پلیس با دست بند زدن و اعزام این بانوان به مرکز پزشکی جهت آزمایش خون و بازرسی بدنی ادامه مییابد. پس از انتقال از مرکز پزشکی به پلیس اتباع خارجی، رفتارهای ناشایست، استفاده از الفاظ رکیک و بر خورد فیزیکی شدت میگیرد. تا جائی که نماینده کنسولگری ایران در استانبول در محل حضور پیدا میکند و این اولین باری است که این دختران کمی احساس آرامش میکنند.
در این میان به زور تعهدی از آنها گرفته میشود و با پیگیریها و همکاریهای کنسولگری ایران و نروژ این سه دختر بدون معرفی به دادگاه، دیپورت میشوند. در این میان شرکت پگاسوس پرواز آنها تا اسلو را از عهده خود خارج کرده و هیچ مسولیتی به عهده نگرفته است».
برخورد نامناسب پلیس ترکیه با مسافران ایرانی، لزوم پیگیری اتفاق فرودگاه استانبول ترکیه از سوی مسئولان وزارت خارجه را میطلبد چرا که به طور حتم این اقدام خلاف قوانین بین المللی بوده و از سوی دیگر اندیشیدن تدابیر ویژه در زمینه به رسمیت شناختن حقوق ایرانیان در زمینه تکریم و اعطای اعتبار به پاسپورت ایرانی را مجددا به دولت گوشزد میکند.