راهنمای تفسیر آزمایش خون در خانه/«D3»
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری پونه زار به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «Vitamin D3» از خانواده ویتامین D است که یکی از ویتامینهای محلول در چربی و بسیار مهم در بدن است. ویتامین D سبب تقویت و رشد استخوانها و رشد سلولی میشود.
این ویتامین از طریق مصرف برخی مواد غذایی همچون غلات، فرآوردههای دریایی، شیر، سبزیجات، میوهها، و لبنیات به دست میآید، البته قرار گرفتن در مقابل نور خورشید به اندازه کافی میتواند منبع خوب و ضروری برای جذب این ویتامین باشد.
اگر میزان این ویتامین در بدن کمتر از 10 نانوگرم در میلی لیتر باشد مشکلساز و نگرانکننده است؛ از 10 تا 30 نانوگرم در میلی لیتر ناکافی، از 30 تا 100 نانوگرم در میلی لیتر کافی و مناسب و در صورتی که بیش از 150 نانوگرم در میلی لیتر باشد نگرانکننده و نشان از سمی بودن است.
معمولا ویتامین D همراه با کلسیم و فسفر اندازهگیری میشود و این سه در آزمایش خون مکمل یکدیگرند. در واقع، این ویتامین سطح کلسیم و فسفر موجود در بدن را تنظیم میکند.
کمبود ویتامین D در بدن سبب پوکی استخوان، کاهش جذب فسفر و کلسیم، راشیتیسم، آلزایمر، بزرگ شدن سر و جمجمه، بروز مشکلاتی در ستون فقرات، کاهش تراکم استخوان، شکستگیهای مکرر استخوانها، اختلالات هورمونی، عفونت، بیماری سرطان و دیابت، مشکلات دهان و دندان و تضعیف عملکرد سیستم ایمنی بدن میشود.
اگر میزان این ویتامین در بدن بیشتر از حد طبیعی باشد سبب رسوب کلسیم، مسمومیت، مشکلات ریوی، کلیوی، اختلالات قلبی عروقی، سنگ کلیه، اختلالات شنوایی، سردرد، خستگی، حالت تهوع، استفراغ، تشنگی، اختلال در ادرار، یبوست، مشکلات گوارشی و ضعف عضلانی میشود.
مصرف برخی داروها همچون داروهای ضد تشنج، کمبود ویتامین D، کمبود فسفر و کلسیم در بدن و عدم جذب نور کافی خورشید، سبک زندگی ناسالم و تغذیه نامناسب سبب اختلال در سطح این ویتامین میشود.
این ویتامین معمولا در برگههای آزمایش به صورت «25 OH Vitamin D3» یا «Vit D3-25OH» نشان داده میشود.
این توضیحات فقط به عنوان یک راهنمای اولیه ارائه میشوند تا شما با مکانیسم عمل مواد شیمیایی حملشده در خون بیشتر آشنا شوید. هر گونه تفسیر دقیق نیاز به تداخل و دقت پزشک مورد نظر دارد و برای جزئیات بیشتر حتما باید به پزشک مراجعه شود.