دلیلی برای یاس در مذاکرات هستهای وجود ندارد/ ایران دیکتاتوری بینالمللی را شکست
به گزارش پایگاه خبری پونه زار به نقل از مهر؛ علی لاریجانی پیش از ظهر پنجشنبه در گردهمایی ائمه جماعات مساجد و ادارات و روحانیون مستقر استان قم که در اداره کل تبلیغات اسلامی استان برگزار شد اظهار کرد: روحانیت چه قبل از انقلاب و چه بعد از شکل گیری انقلاب اسلامی محل رجوع و مورد اعتماد مردم بوده و هست.
وی گفت: گاهی بعضی از جریانها در کشور به دنبال بدل سازی بودند، گاهی هم تئوریزه می کردند و گاهی به دنبال این بودند که تفکر دینی را از منهج دیگری با مردم مرتبط کنند، نه از طریق شیوه ای که از هزار و 400 سال گذشته از طریق ائمه اطهار و اولیای دین که سیستم نظام مندی تفکر دینی را عرضه کردند – که همان مراجع و روحانیت است – نظام دیگری را دنبال می کردند. گاهی با غوغاسالاری و فریبکاری این مسئله مطرح میشد.
لاریجانی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم این موجها وجود داشته است گفت: شاید فوران احساسات مردم در اوایل انقلاب، این حقایق را مورد استتار قرار میداد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) به مساجد، حوزههای علمیه و رجوع مردم به روحانیت تاکید زیادی داشتند اظهار کرد: تاکید بنیانگذار انقلاب اسلامی برای این بود که این فکر از مبانی عقلانی و اصالتی برخوردار است.
به گفته لاریجانی، دریافت دین سیستمی دارد و هر کسی نمیتواند حقایق را استنتاج کند. دین شناسی احتیاج به روشهای خاص خودش دارد و تاکید امام این بود که این نظام فکری حوزههای علمیه و روحانیت حفظ شود.
وی مبنای اصلی حوزههای علمیه را حفظ کیان همین نعمت دانست و گفت: چون در درون این نعمت هستیم فضل این موضوع را به سادگی نمیتوانیم درک کنیم ولی اگر این وضع نبود و جریان روحانیت اصالت خودش را همیشه حفظ نمیکرد و چیزهای بدلی میآمدند و تفکر دینی را به گونه دیگری عرضه میکردند، آن وقت می دیدید که چه آشفتگی در کشور به وجود میآمد و حقایق وارونه جلوه داده میشد.
وی اضافه کرد: در صحنه منطقه هم شاهد هستیم که برخی افرادی که بدلی هستند چه احکامی صادر میکنند.
جهاد نکاح باعث وهن اسلام است
وی جهاد نکاح را باعث وهن اسلام دانست و گفت: جریانهای بدلی در دنیای اسلام چقدر مضحکه درست کردند و چقدر عوارض ایجاد کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی شکل گیری جریانهای بدلی را ناشی از بیتوجهی به اصالت فکری دانست و افزود: دین را صیانت کردن احتیاج به راه و رسم و مبانی دقیق دارد.
وی تاکید کرد: گاهی در داخل کشور، جریانهای روشنفکری این مشکل را به وجود می آوردند و ایرادهایی به روحانیت وارد میکردند. ممکن است بعضی از این ایرادها درست بوده ولی این دلیل نمیشود کل فکر روحانیت را کنار بگذاریم. آنها به خاطر دو ایراد، کل فکر روحانیت را قلم می زدند و جایش همان حرفهای روشنفکرمابانه را مطرح میکردند که فکر اسلامی را خیلی دست ساز میکرد.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری همیشه بر تامل و تفکر در فکر دینی با روش خاص خودش و توجه به حوزههای علمیه تاکید داشته و دارند، اظهار کرد: روحانیت همیشه محل رجوع مردم بود چون حرف مردم را میزد.
استقلال، ویژگی مهم روحانیت شیعه
لاریجانی افزود: مرحوم شهید مطهری یکی از خصوصیات روحانیت شیعه را استقلال روحانیت میدانستند. روحانیت شیعه هیچ وقت روحانیت در بند حکومتها نبود، بنابراین آزاد زندگی و فکر کرد.
وی گفت: وقتی در مورد کمک به حوزههای علمیه در جاهای مختلف بحث میشد این نکته را اشاره میکردم که هر گونه کمک به حوزههای علمیه از روی وظیفه خوب است ولی این دلیل نمیشود کاری کنیم که استقلال حوزههای علمیه و روحانیت مخدوش شود. این استقلال بسیار ارزشمند است. حتی در نظام اسلامی، مستقل بودن روحانیت ارزشمند است چون میتواند به حکومت نصیحت کند و دغدغههای مردم با بدون واسطه بیان کند بنابراین باید این استقلال روحانیت و محل رجوع بودن را صیانت کرد.
به گفته رئیس مجلس شورای اسلامی، شنیدن سخنان روحانیت همیشه به مسئولان شهر و استان و کشور کمک می کند که دغدغه های مردم را بهتر بفهمند.
استقامت مردم به بار نشست
لاریجانی به تحلیل از شرایط بینالمللی و جایگاه جمهوری اسلامی در صحنه بینالملل پرداخت و اظهار کرد: جایگاه ایران در صحنه بین المللی بسیار ارزشمند است. استقامت مردم به بار نشست، پایداری مردم در برابر سلطه گری استکبار جایگاه رفیعی را به وجود آورد و این جایگاه روی همان فکر اصیل انقلاب که استقلال سیاسی بود بنا شد.
وی با بیان اینکه استقلال سیاسی هزینه دارد ولی برای یک ملت بسیار پرارزش است اظهار کرد: خیلی از کشورها دموکراسی دارند اما دموکراسی آنها تمام قد نیست. مثل برخی کشورهای منطقه به اصطلاح دموکراسی دارند ولی تحت فشار هستند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برخی از کشورهایی که چند سال اخیر در آنها انقلاب شد صاحب مردم سالاری شدند اما از یک قدرت برخوردار نیستند که در مقابل استعمارگران قبلی که در آنجا دیکتاتوری را حمل کرده بودند بایستند.
وی اضافه کرد: در کشور ما به همت ملت و آرمانهای امام، هم مردم سالاری وجود دارد و هم حکومت اسلامی به معنای واقعی استقرار دارد، یعنی مردم ترسی از قدرتها ندارند و جلوی آنها میایستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی حضور گسترده مردم در صحنههای انتخابات و راهپیمایی 22 بهمن را موجب افزایش قدرت جمهوری اسلامی دانست و تاکید کرد: در مقابل این همه سروصداهایی که آمریکاییها علیه ایران میزنند ایران همیشه روی حرف خودش ایستادگی کرد.
وی به شکست آمریکا در اشغال عراق و افغانستان که بحرانهای زیادی برای منطقه به وجود آورد اشاره کرد و گفت: ایستادگی در برابر قدرتهای استکباری خیلی پرقیمت است که برای ملت عظمت به بار میآورد.
ایران دیکتاتوری بین المللی را شکست
وی گفت: این جمهوری اسلامی بود که جلوی قلدری آمریکا ایستاد. وگرنه تئوری مدیریت جهانی که آنها دنبال میکردند جا میافتاد. آمریکاییها در عراق، افغانستان و لبنان شکست خوردند و دیگر کسی در مورد مدیریت جهانی صحبت نمیکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: خدمتی که جمهوری اسلامی در صحنه بینالمللی کرد این بود که دیکتاتوری بینالمللی را شکست.
وی به شیطنتهای استکبار جهانی در مسئله هستهای اشاره کرد و افزود: مطالبی که مقام معظم رهبری در فرمایشاتشان اشاره میکنند چراغ راه کشور است و برای کشور عزتمندی به وجود میآورد.
لاریجانی افزود: در مسئله هسته ای فشارهایی بر کشور ما وارد کردند ولی متوجه شدند که با این فشارها نمیتوانند کاری از پیش ببرند. در ظاهر میگویند که با تحریمها ما را به میز مذاکره کشاندند ولی ما که همیشه پای میز مذاکره بودیم. این معلوم است به خاطر مشکلی که خودشان دارند دروغ میگویند. آنها بودند که گاهی میز مذاکره را ترک میکردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ایران قبل از تحریمها و بعد از تحریمها مذاکره میکرد چون منطقه ایران این بود که موضوع هستهای جمهوری اسلامی روشن است و ایران در چارچوب قوانین بینالمللی فعالیت می کند و به دنبال تولید سلاح هستهای نیست و حاضر است شفافسازی کند و توضیح دهد.
وی افزود: اشکالی ندارد کار سیاسی خودشان را بزک کنند. آنها میخواستند ایران در مورد فناوری هستهای به این جایگاه نرسد ولی ایران مقاومت کرد و به این جایگاه رسید.
جداکردن فناوری هستهای از ایران امکانپذیر نیست
لاریجانی اظهار کرد: اینکه رئیس ناتوان رژیم صهیونیستی گاهی حرفهایی میزند کسی به این حرفها توجهی ندارد. آنها دچار مشکلات روحی و شکستهایی شدند و این حرفها را بیان میکنند وگرنه کسی که عالم و فقیه شود میتوان علمش را از او گرفت. کشور وقتی صاحب فناوری شد، جداکردن این فناوری از کشور امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه آمریکاییها در منطقه دچار مشکلاتی شدند و مدتی است قدرت حدس و گمان خودشان را از دست دادهاند تصریح کرد: آنها در قضیه مصر ظرف دو هفته سه جور حرف زدند. این نشان می دهد قدرت تحلیل شرایط را ندارند. سیر حوادث خیلی تند است و آنها با مبانی گذشته میخواهند تحلیل کنند که نمیتوانند.
به گفته لاریجانی، جمهوری اسلامی در مسئله هستهای چارچوب روشنی را دارد و معتقد است که مشکلات پرونده هستهای از طریق مذاکرات قابل حل است.
گامهای رو به جلو در مذاکرات هستهای
وی اضافه کرد: در مذاکراتی که انجام میشود گامهای رو به جلویی برداشته شده. البته در کشور مناقشاتی به وجود آمده که عیبی ندارد ولی همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند این مسیر، مسیر معقولی است که ما از طریق مذاکرات، کار را جلو ببریم.
لاریجانی گفت: مهم جنس مذاکرات است که از سر عزت باشد و از دستاوردهای ملی حفظ و صیانت کند و ان شاء الله همین طور خواهد شد و من فکر می کنم در مذاکرات جامع که صورت میگیرد چارچوب قویتری در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امروز مراکز هستهای در حال فعالیت هستند و امیدواریم در مسیر بعدی، مذاکرات بتواند همه خواستههای کشور را محقق کند، از این جهت دلیلی برای یاس وجود ندارد.
وی بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در صحنه منطقهای جایگاه تثبیت شدهای دارد تصریح کرد: استکبار جهانی در منطقه دنبال ماجراجویی بود و گاهی از نقشه جدید خاورمیانه میگفتند اما روشنگری و حمایت ایران نشان داد که خاورمیانه امر کوچکی نیست که دیگران شکل آن را نشان دهند. این امت اسلامی هستند که خاورمیانه را شکل میدهند نه عده دیگری از آن طرف آب، خاورمیانه را شکل دهند.
تکفیریها، مهمترین خطر برای کشورهای اسلامی
وی از جریانهای تکفیری و گروههای افراطی به عنوان یکی از مهمترین مشکلات منطقه یاد کرد و گفت: برخی از رسانهها که تعریف درستی از هویت آنها در منطقه نبود، خیلی به اینها پر و بال میدهند. بعضی از کشورهای منطقه هم پشت صحنه به اینها کمک میکنند و تصور میکردند با وحشیگریهایی که گروههای تکفیری به وجود میآورند، میتوانند شرایط منطقه را تغییر دهند و بعد آنها را سرکوب کنند.
لاریجانی تاکید کرد: هم سرویسهای اطلاعاتی غربی پشت این جریانها بودند که نوعی درگیری در کشورهای اسلامی به وجود بیاورند و هم برخی از کشورهای منطقه از روی هوسرانی و بد فکری اینها را پشتیبانی کردند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تکفیریها و افراطیگریها مشکل فراگیری هستند که هم به حیثیت منطقه لطمه می زنند و هم مشکلاتی را به وجود می آورند که انرژی مسلمانان صرف درگیری ها شود و به جای اینکه در مقابل صهیونیست ها و استکبار باشند گرفتار کشکمشهای درونی میشوند.
به گفته لاریجانی، این توفانها موقتی هستند و در ماههای اخیر امتهای مسلمان متوجه شدند که گروههای تکفیری چه مشکلات و مصیبتهایی برای امت اسلامی به وجود آوردند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در حوزه منطقهای یک قطب تاثیرگذار است و باید مراقب بود گزکهایی نباید داد که آنها سوء استفاده کنندو دعوای شیعه و سنی راه بیندازند.
همه مشکلات اقتصادی مربوط به تحریمها نیست
لاریجانی به مسائل اقتصادی کشور هم اشاره کرد و گفت: یکی از نقاطی که باید به آن توجه کنیم وضعیت اقتصادی کشور است. این طور نیست که همه مشکلات اقتصادی مربوط به تحریمها باشد. اگر تحریمها نبود این مشکلات اقتصادی را داشتیم و این به مدیریت و شرایط اجرایی کشور بر میگردد که از منابع، درست استفاده کند.
وی یکی از دلایل افزایش تورم را رشد نقدینگی در کشور ذکر کرد و گفت: نقدینگی در کشور 65 هزار میلیارد تومان بود ولی به 500 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به جای اینکه تولید کشور، محور باشد مسائل دیگری محور شد اظهار کرد: اگر یک کشوری، تولید محور نباشد و بخشهای کشاورزی و صنایع و… در رکود باشند هم بیکاری در آن زیاد میشود و هم تورم بالا میرود.
لاریجانی با انتقاد از واردات بیرویه در سالهای گذشته گفت: در سالهای گذشته حدود 700 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم که این مبلغ میتوانست در بخش تولید و اشتغالزایی سرمایه گذاری شود.