چاپ خبــر
پس از تماس تلفنی با اوباما و پیاده روی با کری، سومین اقدام نابجا رقم خورده است؟

نشریه امریکایی: تاسیس دفاتر جدید دیپلماتیک ایران و آمریکا در خاک دو کشور! / سفیر ایران در سازمان ملل: اجازه این کار به صورت پروتکلی صادر شده است

واشنگتن پست با اعلام این خبر افزود در مقابل نیز ایران اجازه داده است تا دفتر حافظ منافع آمریکا در ایران دارای دفتری دیگر و مستقل و خارج از سفارت سوئیس گردد.

به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از رجانیوز، نشریه واشنگتن پست مدعی شد دولت آمریکا برای اولین بار و پس از ۳۵ سال از تاریخ قطع روابط بین دو کشور به دولت ایران اجازه داد تا دفتر حفاظت منافع خود را که تا به حال ذیل سفارت پاکستان قرار داشته است به دفتر کاری جدید و در فضایی مستقل انتقال دهد.

 واشنگتن پست با اعلام این خبر افزود در مقابل نیز ایران اجازه داده است تا دفتر حافظ منافع آمریکا در ایران دارای دفتری دیگر و مستقل و خارج از سفارت سوئیس گردد.

تا پیش از این دفتر حافظ منافع آمریکا درون سفارت سوئیس قرار داشته، اما بر مبنای ادعای این روزنامه امریکایی، دفتر حافظ منافع امریکا در ایران به بهانه اینکه دیگر زیبا و دارای استحکام کافی نیست، صاحب دفتری جداگانه و مستقل, خارج از سفارت سوئیس در تهران به عنوان دفتر حافظ منافع آمریکا خواهد شد.

طبق گزارش واشنگتن پست این مسئله توافقی بین ایران و آمریکا بوده است که سنای آمریکا نمی تواند آن را بررسی کند. بر پایه این گزارش گفته شده است که ایران از ۳۰ سال پیش خواهان این تغییر مکان بوده است. امری که در حال حاضر و در حین مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای ۵+۱ مورد توافق ایران و آمریکا قرار گرفت.

این در حالی است که جان کری هفته گذشته در اقدامی بی سابقه و برای اولین بار وارد اقامتگاه سفیر ایران در سازمان ملل که از نظر دیپلماتیک جزئی از خاک ایران محسوب می شود شد. این اقدام بی سابقه که پس از عادی سازی دیدارهای دوجانبه بین هیات های نمایندگی دو کشور در سطح وزیر خارجه تا به حال به بهانه مذاکرات هسته ای با اصلی ترین طرف مذاکره صورت گرفته است همینک رنگ دیگر و آشکار تری به خود گرفته است.

البته یکی از مقامات وزارت خارجه امریکا در پاسخ ایمیلی به واشنگتن پست گفت که این جابجایی ربطی به مذاکرات هسته ای جاری ندارد و اجازه این کار به صورت پروتکلی صادر شده است.

از آغاز مذاکرات هسته ای ایران و ۵+۱, دولت ایران به انحای گوناگون تلاش کرده است تا به عادی سازی روابط و برداشتن گام نهایی برای ایجاد دوستی بین ایران و ایالات متحده آمریکا نماید. صحبت تلفنی رئیس جمهور روحانی با اوباما در آخرین لحظه های حضور وی در نیویورک و در هواپیما در سال گذشته, دیدارهای دوجانبه ظریف و کری, دعوت از هیئات های تجاری-سیاسی و جریانات فکری-دینی آمریکایی برای بازدید کاری از ایران, برنامه ریزی برای ایجاد تعاملات علمی در قالب دیپلماسی علم و فناوری و فرصت سازی برای حضور شرکت های نفتی و همچنین شرکت های دانش بنیان آمریکایی و همچنین مکالمات تلفنی ظریف و کری در مورد مسائل منطقه و اتفاقات یمن  و در اخرین موارد حضور کری در خاک دیپلماتیک ایران در ایالات متحده و توافق بر سرجابجایی دفاتر نمایندگی دو کشور از این موارد است که به صورت تفصیلی و در گزارش های جداگانه و مستند در رجانیوز منتشر خواهد گردید.

گفتنی است دولت در یک سال گذشته از یک سو ضمن فضاسازی های گسترده ی رسانه ای روی توافق هسته ای و گره زدن ان به رفع مشکلات اقتصادی به صورت نرم آغاز به ایجاد تعاملات و ارتباطات مختلف به صورت پله ای با طرف آمریکایی نموده است تا  اولا به کاهش حساسیت های عمومی جامعه ایران که دارای نفرت شدیدی از آمریکا هستند پرداخته و هر گونه واکنشی را نسبت به تعاملات جدی و آشکار را خنثی نموده و در ثانی عقبه لازم ارتباطی و تعاملی لازم را برای روزهای پس از توافق آماده نماید.

Go to TOP