چاپ خبــر
در اعتراض به برخورد دولت و ارشاد با رسانه‌های منتقد

رجانیوز هم از حضور در نمایشگاه مطبوعات انصراف داد

پایگاه اطلاع رسانی رجانیوز با صدور اطلاعیه ای تصریح کرد، در اعتراض به برخوردهای شدید دولت با رسانه های منتقد و ارسال پرونده آنان به دادگاه و نیز عملکرد تبعیض آمیز معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد در توزیع یارانه ها و تحریم اقتصادی رسانه های منتقد، امسال در نمایشگاه مطبوعات شرکت نمی کند.

به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار، با وجود برنامه ریزی های قبلی، پایگاه اطلاع رسانی رجانیوز در امسال بر خلاف روال سنوات گذشته در نمایشگاه مطبوعات شرکت نخواهد کرد.

پایگاه اطلاع رسانی رجانیوز در بیانیه‎ای علت تصمیم خود برای عدم حضور در نمایشگاه مطبوعات امسال را اینگونه اعلام کرد:

بسم الله الرحمن الرحیم

روال پایگاه اطلاع رسانی رجانیوز در طول مدت فعالیت اطلاع رسانی خود از سال 1385 تا کنون، حضور فعال در مجامع صنفی مرتبط با حوزه خبرنگاری و اطلاع رسانی بوده است و شرکت فعال و پر نشاط در نمایشگاه مطبوعات به عنوان گردهمایی سالیانه صنف مطبوعات و جامعه اطلاع رسانی کشور را برای خود فرض دانسته و همواره آنرا فرصتی مغتنم برای تعامل بیشتر با مخاطبینی می دانسته است که روزها و ماه ها و سال‎ها از پشت مانیتور در قالب صفحه ‎های بی جان خبر با آنها مرتبط بوده است.

این رویه در سال جاری نیز پیگیری شد و با وجود محدودیت‎های جدی مالی که در نتیجه تحریم اقتصادی پیچیده و مفصل دولت تدبیر و امید در قبال رسانه‎های مستقل، حضور رجانیوز را در نمایشگاه مطبوعات دشوار کرده بود، بازهم تصمیم بر آن شد که خللی در این حضور بوجود نیاید.

اما انتشار خبر تذکر چندین و چند باره به رسانه‎های منتقد دولت و ارجاع پرونده آنها به دادگاه به جهت استفاده از تیترها و عناوینی مغایر با سیاست مورد پسند دولت توسط هیات نظارت بر مطبوعات سبب شد تا این پایگاه خبری درباره حضور خود در نمایشگاه مطبوعات تجدید نظر کرده و حداقل از این طریق صدای اعتراض خود را به گوش مسئولین و سیاست‌گذاران اطلاع رسانی در دولت یازدهم برساند.

شاید اگر نماینده مدیران مسئول رسانه‎ها در هیات نظارت بر مطبوعات، که قانون مطبوعات او را به عنوان تنها نماینده رسانه‎ها در هیات نظارت بر مطبوعات و مدافع فعالان حوزه خصوصی رسانه در برابر حوزه عمومی و نمایندگان حاکمیت در این جمع قرار داده است، یکی از مدیران مسئول مطبوعات مطرح کشور بود، جای این گلایه باقی نمی ماند، چرا که مطبوعات به هر حال زبان گویایی برای دفاع از خود داشتند. اما سیاست‌گذاران مطبوعات در دولت یازدهم، مسیر را به گونه‎ای تعریف کرده اند که نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد و اتفاقا مسئول مستقیم حاکمیت در امور مطبوعات باشد! تا به این ترتیب وزارت ارشاد در این هیات برای اولین بار دو رای داشته باشد و عملا صاحبان رسانه‎ای صدایی برای دفاع از خود در این هیات نداشته باشند.

نتیجه این رویه آن شده است که در طول نزدیک به سه سال فعالیت دولت یازدهم، یک نشریه منتقد همچون 9 دی سه بار توقیف و چندین بار به دادگاه ارجاع داده شود و فهرست تذکرات پر شود از نام دیگر نشریات و رسانه ها همچون وطن امروز، یالثارات، کیهان و رجانیوز که یک ویژگی مشترک داشته‎اند و آنهم انتقاد از سیاست‎های دولت و آنهم به بهانه انتشار مطالب و تیترهایی که در موضوعاتی چون پرونده کرسنت، ارتباط با امریکا و عربستان و پرونده هسته‎ای، مغایر با خواست و یا سیاست دولت مستقر بوده است و نه هیچ مستمسک و دلیل محکمه پسند قانونی دیگر.

اما متاسفانه این رویه پس از نامه رهبر انقلاب به رئیس جمهور درباره برجام و تقدیر از رسانه‎های منتقد هم ادامه یافت و باز هم این رسانه‎ها به دلیل آنچه که رهبر انقلاب بخاطرش از این رسانه‎ها تقدیر کرده بود، راهی دادگاه شدند، یعنی انتقاد از برجام و حواشی آن.

هر چند که این فشارها و محدودیت‎ها در کنار تبعیض‎های صورت گرفته در قبال نشریات برای توزیع عادلانه یارانه مطبوعات میان همه رسانه‎ها، گلایه‎ها را نسبت به سیاست گزاران رسانه‎ای دولت یازدهم افزایش داده است. محرومیت سایت رجانیوز از یارانه مطبوعاتی سال 1393، و یارانه بیمه کارکنان نیمه اول سال 94، سه ماه پایانی سال 93 و شش ماه پایانی سال 92 تنها بخشی از این محدودیت‎هاست.

به هر ترتیب، پایگاه اطلاع رسانی رجانیوز با وجود ثبت نام و جانمایی غرفه خود در نمایشگاه مطبوعات، ترجیح داد در نمایشگاه حاضر نشود تا بلکه با این شیوه اعتراضی، تاثیری در اصلاح رویه سیاست گزاران اطلاع رسانی در دولت یازدهم گذاشته باشد.

منبع: فارس

Go to TOP