چاپ خبــر
زنگ خطر برای هفته پایانی فوتسال؛

نام فوتسال اصفهان را با تبانی گره زده‌اند

چه بخواهیم قبول کنیم و چه نه، بعد از قهرمانی پر حرف و حدیث گیتی‌پسند در سال ۹۰، حالا دیگر باشگاه‌های مختلف، نام فوتسال اصفهان را به نوعی با تبانی گره زده‌اند. اگرچه گیتی‌پسندی‌ها بعد از آن قهرمانی پرحرف و حدیث در آن شب استثنائی، خیلی _بخوانید خیلی خیلی خیلی_ تلاش کردند که موضوع تبانی را از پرونده خود حذف کنند.

به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از میدان نیوز، در این سال های اخیر، قهرمانی در لیگ برتر فوتسال همیشه با حاشیه همراه بوده است و این که چه تیمی و چگونه! قهرمان می‌شود همیشه بزرگ ترین سوال فوتسال دوستان است.

1- فوتسال ایران در سال‌های گذشته با انواع و اقسام حاشیه‌های مختلف دست و پنجه نرم کرده و در این بین، قهرمانی و هفته‌های آخر مسابقات لیگ برتر فوتسال، مسئله‌ای بوده که همواره انواع حرف و حدیث‌ها پشت سر آن وجود داشته باشد. عدم پخش تلویزیونی مسابقات، پولی شدن هرچه بیشتر آن، ورود باشگاه‌های خصوصی پرسرمایه و البته ده‌ها مسئله دیگر، همه و همه باعث شدند که این رشته پرطرفدار رفته رفته در دوران افت قرار گیرد و این روزها، فوتسال ما با آن فوتسالی که همیشه در آسیا سروری می‌کرد و در گرندپریکس هم برای تیم‌های بزرگ جهان خط و نشان می‌کشید، فاصله بسیاری داشته باشد.

2- قهرمانی! این واژه هنوز هم در ذهن ما ایرانی‌ها با آنچه در کشورهای مختلف جا افتاده، تفاوت دارد و اگرچه در سال‌های گذشته، مسئولان مختلفی تلاش کرده‌اند که از طرق مختلف، این واژه را به نوع دیگری تعبیر کرده و الزام برای رسیدن به قهرمانی را از لیگ‌های مختلف حذف کنند اما این اتفاق نیفتاد که نیفتاد. حالا همه تیم‌ها به نوعی تلاش می‌کنند که هر طور شده این قهرمانی را به دست آورند و در لیگ فوتسال، این اتفاق بیش از سایر لیگ‌ها اهمیت دارد.

3- به هر حال وقتی یک تیم خصوصی وارد لیگ شده و چند میلیارد در لیگ برتر هزینه می‌کند، تبعاً انتظار دارد که در پایان مسابقات جامی بالای سر ببرد. بیشتر کارخانه‌های صنعتی در دوره‌ای که مشکلات اقتصادی آنها را تا مرز ورشکستگی پیش برده، باید هرطور شده هدف کوتاه مدت خود یعنی قهرمانی را به دست آورند و این موضوع در باشگاه‌های تازه‌وارد به لیگ برتر، بیش از سایر باشگاه‌ها به چشم می‌خورد. در این بین اما، نحوه قهرمان شدن و مسائل مختلف پیرامون آن اهمیت بسیاری دارد که نباید از مدیران غیر ورزشی انتظار داشت که در این زمینه، همچون ورزشی‌ها پیش رفته و با برنامه‌های چندین ساله، اقدام کنند.

4- مگر می‌شود نام وحید شمسایی در تیمی باشد و آن تیم ادعایی برای قهرمانی نداشته باشد؟ راستش شاید خود شمسایی هم دیگر تعداد قهرمانی‌ها و افتخاراتش را به یاد نداشته باشد. چند ماه پیش و در جریان مسابقات لیگ قهرمانان آسیا که به میزبانی اصفهان برگزار می‌شد، یکی از خبرنگاران ایرلندی حاضر در مسابقات، وقتی با شمسایی عکس یادگاری می‌گرفت، عنوان می‌کرد که همیشه آرزویش بوده که با این «افسانه» عکس یادگاری داشته باشد.
نکته جالب این است که از ۳ دوره قبل لیگ برتر فوتسال تا کنون، هر باشگاهی که وحید شمسایی را در اختیار داشته، قهرمان لیگ برتر شده است! و این دوره هم که تاسیسات دریایی از بالاترین شانس قهرمانی برخوردار است.

5- چه بخواهیم قبول کنیم و چه نه، بعد از قهرمانی پر حرف و حدیث گیتی‌پسند در سال ۹۰، حالا دیگر باشگاه‌های مختلف، نام فوتسال اصفهان را به نوعی با تبانی گره زده‌اند. اگرچه گیتی‌پسندی‌ها بعد از آن قهرمانی پرحرف و حدیث در آن شب استثنائی، خیلی _بخوانید خیلی خیلی خیلی_ تلاش کردند که موضوع تبانی را از پرونده خود حذف کنند اما باید قبول کرد که از آن زمان تا کنون، نام این باشگاه با تبانی _چه درست و چه غلط_ وصل شده است. اتفاقاً در آن شب خاص فوتسال ایران و در ورزشگاه مخابرات هم، همین وحید شمسایی، محمد کشاورز و چندین نفر دیگر از بزرگان فوتسال ایران بازی کردند و در نهایت جام قهرمانی را بالای سر بردند. حال اگر در جایی حق هم با گیتی‌پسند باشند، کسی باور نمی‌کند باشگاهی که یک بار به جرمی در این زمینه محکوم شده، بخواهد در جایگاه یک باشگاه حق به جانب رفتار کند.

6- حالا شرایط تکرار شده و اتفاقی نظیر آنچه در اسفند سال ۹۰ برای گیتی‌پسند افتاد، در حال تکرار است. گیتی‌پسند، مس سونگون و تأسیسات دریایی هم‌امتیاز، هرسه امکان قهرمانی دارند و تأسیسات در صورت پیروزی، با وجود هر نتیجه دو دیدار دیگر، شانس قهرمانی بیشتری دارد. تیم وحید شمسایی که همین چند وقت پیش در اصفهان قهرمانی خود را در جام باشگاه‌های آسیا جشن گرفت، حالا با تفاضل گل بیشتر از گیتی‌پسند و مس سونگون، به راحتی امکان قهرمانی دوباره را در خود می‌بیند، اما باید دید که این اتفاق به چه قیمتی صورت می‌گیرد.

7- بازی تأسیسات با تیم قعرنشین فردوسی مشهد و البته شرایط خاص این تیم مشهدی، در کنار بازی سخت گیتی‌پسند مقابل حفاری و دیدار بسیار دشوار مس سونگون مقابل میثاق، همه و همه نشان می‌دهد که روی کاغذ، تأسیسات دریایی شانس خیلی بیشتری برای قهرمانی دارد اما سئوالی که این روزها ذهن اهالی فوتسال را مشغول کرده، به مسائل مختلفی باز می‌گردد و شایعاتی که در این زمینه شنیده می‌شود. این اتفاقات اگرچه در سال‌های گذشته ضربات جبران ناپذیری به فوتسال کشور وارد کرده اما در صورت تکرار، می‌تواند این ورزش پرطرفدار را به نابودی بکشاند.

شاید بهتر باشد مسئولان کمیته فوتسال فدراسیون که این روزها در تدارک برگزاری بهترین دوره مسابقات هستند، با تجربه چند سال پیش و البته برای جلوگیری از به کما رفتن بیشتر این فوتسال، راهکاری برای مقابله با اتفاقاتی نظیر مسائل سال ۹۰ بیندیشند و با رصد شرایط، اجازه تکرار اتفاقات مختلف را ندهند. به هر حال تکرار این اتفاقات، می‌تواند فوتسال ایران را به برزخی وارد کند که خارج شدن از آن، به این راحتی برای کسی امکان‌پذیر نیست.

Go to TOP