چاپ خبــر
رئیس کمیته امداد فریدونشهر:

منبع درآمد 70 درصد از روستاییان تنها یارانه و کمیته امداد است

رئیس کمیته امداد فریدونشهر از رویکرد این نهاد به سمت خودکفایی خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد سخن گفت و از خودکفا شدن 200 خانواده در 9 ماهه اول سال جاری در این نهاد سخن گفت. انوری از محرومیت بالا در شهرستان فریدونشهر سخن گفت و اظهار کرد 20 درصد از مردم فریدونشهر مستقیما تحت پوشش کمیته امداد هستند.

به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار، در آستانه عید سعید نوروز و در هفته احسان و نیکوکاری که به مناسبت سالروز فرمان تأسیس کمیته امداد توسط امام خمینی(ره) نامگذاری شده است، به سراغ سیدمصطفی انوری، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) فریدونشهر، رفتیم تا از وضعیت محرومین فریدونشهر پرس و جویی کنیم.

– پونه زار: کمیته امداد چه خانواده‌هایی را تحت پوشش خود درمی‌آورد؟

– چتر حمایت کمیته امداد امام(ره) بر سر اقشار ضعیف و محروم جامعه گسترده شده است که شامل طرح‌های اکرام ایتام، طرح محسنین برای خانوارهای با سرپرست از کارافتاده و فاقد منبع درآمد، طرح شهید رجایی و اعطای تسهیلات قرض الحسنه خوداشتغالی است.

– پونه زار: آیا منابع مالی کمیته امداد از بودجه دولتی تأمین می‌شود؟ صدقات چه بخشی از منابع مالی کمیته امداد را تأمین می‌کنند.

– با توجه به این که کمیته امداد امام خمینی(ره) یک سازمان دولتی نیست، بهره چندانی از بودجه دولتی ندارد و عمده منابع آن را خیرین، کمک‌های رهبر معظم انقلاب و مجتمع‌های اقتصادی وابسته به این نهاد تأمین می‌کنند. در مورد صدقات هم باید بگوییم صندوق‌های صدقات تنها پنج درصد از کل بودجه کمیته امداد را تأمین می‌کنند.

– پونه زار: در شهرستان فریدونشهر چند نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند؟

– متأسفانه مردم شهرستان فریدونشهر با محرومیت بالا و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند. ما در طرح اکرام ایتام حدود 220 یتیم را تحت پوشش خود داریم که این تعداد توسط 670 حامی خیّر بومی و غیربومی کمک مالی می‌شوند و همچنین از 500 خانواده فاقد منبع درآمد و توانایی انجام کار هم در قالب طرح محسنین حمایت می‌کنیم.

Emdad003

با درنظر گرفتن کمک‌های دیگر این نهاد، این طور می‌توان گفت که 3500 خانواده معادل 20 درصد از جمعیت شهرستان فریدونشهر به طور مستقیم تحت پوشش کمیته امداد هستند که از این تعداد 80 درصد ساکن روستاها هستند. بر همین اساس می‌توانیم بگوییم در بین کمیته‌های امداد سطح استان، شهرستان فریدونشهر گسترده‌ترین وسعت کاری را دارد.

– پونه زار: بر چه اساسی تشخیص می‌دهید کدام خانواده نیاز به کمک مالی دارد؟

– بعد از درخواست تحت پوشش قرار گرفتن توسط متقاضی، کارشناسان ما به تحقیق راجع به وضعیت مالی متقاضی پرداخته و بعد از مشخص شدن نیاز وی به کمک، متقاضی را تحت پوشش کمیته قرار می‌دهیم و بعد از تحت پوشش قرار گرفتن هم این کارشناسان مرتب بر روند استقلال فرد نظارت دارند و هر موقع تشخیص دهند که فرد می‌تواند خودش از پس مشکلاتش برآید ارتباط کمیته امداد با او را قطع می‌کنیم.

– پونه زار: آیا همه فعالیت کمیته امداد به دادن مستمری به این خانواده‌ها ختم می‌شود؟

– خیر، با توجه به این که مستمری ماهیانه برای یک خانواده پنج نفره تحت پوشش تنها صد هزار تومان است، خدمات کمیته امداد تنها به پرداخت مستمری ماهیانه ختم نمی‌شود و خدماتی چون تهیه جهیزیه، خدمات فرهنگی، تسهیلات قرض الحسنه، کمک‌های موردی، کمک‌های درمانی، مشاوره خانواده و مشاوره اشتغال زایی را نیز شامل می‌شود.

کمیته امداد فریدونشهر در سال جاری پنج باب منزل مسکونی برای افراد نیازمند ساخته و 80 باب منزل مسکونی را مقاوم سازی کرده است. نزدیک به 50 جهیزیه توسط خیرین آماده و در اختیار افراد نیازمند گذاشته است. همچنین پنج مددکار اجتماعی افراد تحت پوشش این کمیته را در تمام سطح شهرستان پوشش مشاوره‌ای می‌دهند.

Emdad004

– پونه زار: خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد فریدونشهر علاوه بر مشکلات مالی چه مشکلات دیگری دارند؟

– خانواده‌های بی بضاعت و کم بضاعت از مشکلات عدیده‌ای رنج می‌برند. به عنوان مثال این که برای گرفتن تسهیلات باید یک ضامن کارمند داشته باشند باعث شده افرادی که عمدتا از یک قشر خاصی هم هستند به سودجویی از این نیازمندانی بپردازند که برای حفظ آبروی خود، تهیه معیشت خانواده و رفع مشکلاتشان درصدد هستند سرمایه‌ای کسب کنند. فقر فرهنگی در برخی روستاها در پی فقر مالی حکمفرمایی می‌کند که برای پوشش قرار دادن این مورد هم کارهای فرهنگی همچون اعزام مبلغ دینی به این روستاها، اعزام افراد تحت پوشش به سفر مشهد مقدس و از این قبیل را قرار داده‌ایم.

– پونه زار: حامیان از چه طرقی جذب کمیته امداد شده‌اند؟

– بسیاری از حامیان را ما دعوت کردیم تا به خانواده کمیته امداد بپیوندند و بسیاری نیز در طرح‌های اکرام ایتام که در حاشیه مراسماتی چون نماز عید فطر و مراسم شب قدر برقرار می‌شوند به جمع حامیان کمیته امداد پیوسته‌اند.

برنامه ماه عسل سال گذشته نیز با اجرای طرح محسنین با همکاری کمیته امداد باعث شد تا تعداد زیادی از مردم برای حمایت مالی محرومین اعلام آمادگی کنند. شهرستان فریدونشهر 180 مورد مشمول این طرح داشت لذا بخشی از هزاران شماره تلفن اعلام آمادگی کرده در اختیار کمیته امداد فریدونشهر قرار گرفت و ما بعد از تماس با این شماره‌ها توانستیم تعداد زیادی حامی برای افراد تحت پوشش خود از نقاط مختلف کشور همچون مشهد و کرمان جذب کنیم.

– پونه زار: خیرین از چه طریقی می‌توانند برای کمک به نیازمندان با شما همکاری کنند؟

– نیازمندان در کنار خانه‌های ما زندگی می‌کنند و عمده ایشان با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته‌اند لذا کرامت، حفظ حرمت و آبروی خانواده‌ها در اولویت کمیته امداد قرار دارد. بر همین اساس کسانی که تمایل دارند به نیازمندان کمک کنند بهتر است از کانال کمیته امداد، خیری عزتمندانه داشته باشند و این افراد می‌توانند از طریق تماس با تلفن‌های 57594585-031 و 57596155-031 آمادگی خود را اعلام کنند.

اشتغال‌زایی کمیته امداد و خودکفایی خانواده‌ها

اشتغال‌زایی کمیته امداد و خودکفایی خانواده‌ها

– پونه زار: راجع به تسهیلات اشتغال زایی کمیته امداد نیز بفرمایید.

– مسلما تسهیلات قرض الحسنه خوداشتغالی کمیته امداد، افراد نیازمند را تحت پوشش قرار می‌دهد. ما در این زمینه موفق شدیم 200 طرح اشتغال زایی را با سرانه پرداخت 150 میلیون ریال به اجرا برسانیم و تاکنون جمعا حدود 60 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه در اختیار افراد نیازمند برای طرح‌های اشتغال‌زا قرار داده‌ایم. از این بابت هم می‌توان گفت کمیته امداد فریدونشهر بالاترین میزان جذب اعتبار در تسهیلات اشتغال زایی در سطح استان را با جذب 100 درصدی به خود اختصاص داده است.

این تسهیلات از طریق خود کمیته امداد یا تعامل با بانک‌ها اعطا می‌‌شود و چهار ناظر هر دو ماه یک بار بر روند پیشرفت و فعالیت طرح‌ها نظارت می‌کنند. رویکرد کمیته امداد به سمت خودکفا کردن خانواده‌ها است و بر همین اساس موفق شدیم در سال گذشته 250 خانوار و در 9 ماهه اول سال جاری حدود 200 خانوار تحت پوشش را خودکفا کنیم و از زیر چتر حمایت کمیته امداد خارج کنیم.

– پونه زار: آیا تلاشتان برای خودکفایی خانواده‌ها، تنها دادن تسهیلات قرض الحسنه است؟

– خیر، کمیته امداد تعامل خوبی با سازمان فنی و حرفه‌ای دارد و ضمن ارائه مشاوره‌های شغلی به خانوارهای تحت پوشش، اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزشی منتهی به اشتغال می‌نماید و در این زمینه هم کمیته امداد فریدونشهر موفق شده است بالاترین میزان آموزش را در سطح استان به افراد تحت پوشش خود ارائه دهد.

در زمینه اشتغال زایی کمیته امداد باید اشاره کنیم به سبب نظارت‌های مستمر شهرستانی، استانی و کشوری این سازمان بر طرح‌های اشتغال زایی و به ثمر نشاندن این طرح‌ها، رتبه اول اشتغال زایی در کشور به کمیته امداد تعلق دارد که کلیه این طرح‌ها در راستای سیاست‌گذاری‌های اقتصاد مقاومتی قرار داشته و به همین خاطر می‌توان به نحوی کمیته امداد را اهرمی برای توسعه اقتصادی شهرستان دانست.

در راستای اشتغال زایی برای نیازمندان، کمیته امداد این خدمت را به کارگاه‌هایی که افراد تحت حمایت این کمیته را به کار بگیرند ارائه می‌دهد که تا دو سال بیمه کارگر را کمیته امداد متقبل می‌شود.

– پونه زار:‌ در جهت تحصیل افراد تحت حمایت، کمیته امداد فریدونشهر چه خدماتی ارائه داده است؟

– کمیته امداد فریدونشهر هم اکنون قریب به 180 دانش آموز و 120 دانشجو را تحت پوشش قرار دارد که از این بین موفق شده است دو دانشجو را به سطح دکترا برساند و این دو دانشجو به خاطر معدل بالا بدون کنکور در مقطع دکترا پذیرفته شده و در حال تحصیل هستند. بد نیست مردم بدانند در بین خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد در شهرستان فریدونشهر، خانوادهایی هستند که چهار فرزندشان در دانشگاه‌های برتر دولتی کشور در حال تحصیل هستند.

– پونه زار: چه مقدار در سال گذشته زکات جمع آوری شده است و چگونه به مصرف رسیده است؟

– در سال جاری حدود یک میلیارد ریال زکات مستحب سیب زمینی و 300 میلیون ریال زکات واجب گندم از روستاها جمع آوری کرده و همین پول را صرف خرید جهیزیه برای دختران خانواده‌های تحت پوشش در همین روستاها کردیم. در این بین روحانیت نقش بسزایی در فرهنگ سازی پرداخت زکات واجب و مستحب داشتند و می‌طلبد بیشتر در این مسیر همت کنند.

– پونه زار: اگر خاطره خاصی از خدمات کمیته امداد دارید بفرمایید.

– یک روز تصمیم گرفتیم 120 نفر از روستائیان تحت پوشش کمیته امداد را برای اولین بار راهی بارگاه ملکوتی علی بن موسی الرضا(ع) کنیم. تدارک این سفر را دیدیم و به سه میلیون تومان اعتبار احتیاج پیدا کردیم. به چند خیر برای این منظور زنگ زدیم. برایم خیلی جالب بود که روزی که قرار بود هزینه سفر را برای کاروان واریز کنیم، دقیقا سه میلیون و پنجاه هزار تومان از طرف خیرین به حسابمان واریز شده بود.

– پونه زار: در پایان اگر سخنی دارید بفرمایید.

– توجه داشته باشید کمیته امداد سرریز مشکلات کشور و سیاست‌های غلط اقتصادی است و نهادی است که مشکلات ناشی از تبعیض در جامعه و فاصله طبقاتی را بر دوش می‌کشد.

کمیته امداد روند استقلال و خودکفایی نیازمندان جامعه را در پیش گرفته است و در پی این است تا ماهی گیری را به نیازمندان بیاموزد لذا نیاز به حمایت و مشارکت مردم است و متاسفانه آمارها از فقر در شهرستان ما، بسیار بالاست به شکلی که به جرأت می‌توان گفت، تنها منبع درآمد 70 درصد از روستاییان تنها یارانه و کمیته امداد است.

شماره‌های 57594585 جهت شرکت در طرح اکرام ایتام و 57596155 جهت مشارکت‌های مردمی آماده پذیرش خیرینی است که می‌توانند باری را از دوش همشهری‌های مستمند خود بردارند و همشهریان عزیز می‌توانند حتی با ماهی 10 هزار تومان دل فقیری را شاد کنند.

شماره حساب امانی 0216643470009 نزد بانک ملی هم به منظور واریز مشارکت‌های مردمی به حساب کمیته امداد خدمت خوانندگان گرامی ارائه می‌گردد.

  1. اعتدال گفت:

    با شروع برجام 1 دیگر نیازی به خدمات کمیته امداد نیست و از اول سال آیند اثر این مشکلات ناپدید خواهد شد. و با باز گشایی مجلس اعتدال با بازگشت جوانان روستایی مواجه خواهیم شد و شروع کار و کشاورزی و تولید. به امید آنکه صدای نق زنان هرچه زودتر قطع شود و روسیاهی به ذغال بماند.

  2. ناشناس گفت:

    حالا متاسفانه هرکسی کاری ازش نیومد میگه 8سال قبل چی شد عرضه دارین بهترازاون باشین

  3. طبق آمار های موجود در کمیته امداد بیشترین خدمات به قشر محروم در 8 سال دولت احمدی نژاد بوده وبرای اولین بار محرومین طعم رفاه راچشیدند باور نمی کنید از مسولین مربوطه پیگیری کنید حالا با وجود برجام و به بهانه تحریمها 70 در صد بودجه ادارات حمایتی کم شد

  4. من از خانواده های تحت حمایت کمیته امداد وفاقد نعمت پدر می باشم به کمک کمیته امداد موفق به ادامه تحصیل شده ام وخانواده 4 نفره ما که تنها در آمدش یارانه و ماهیانه 80 هزارتومان مستمری کمیته امداد است امسال با کمک خیرین به زیارت امام رضا مشرف شدیم اگر کمیته امداد نبود خدا می داند چه بر سر من و خواهر و برادران ییتیمم می آمد خداوند به رهبر انقلاب و متصدیان این نهاد جزای خیر بدهد

  5. پرداخت وام اشتغال کمیته امداد خیلی جالب است من با اینکه تحت حمایت نبودم مراجعه کردم و جهت راه اندازی مغازه ام 15 میلیون وام اشتغال گرفتم بسیار هم راضی ام

  6. هُوَ اَنْشَاَکُمْ مِنَ الْاَرضِ وَاسْتَعْمَرَکُمْ فیها
    «عمران و آبادى زمین را به شما تفویض کرد، اشاره به این که وسائل از هر نظر آماده است، اما شما باید با کار و کوشش زمین را آباد سازید و منابع آن را به دست آورید و بدون کار و کوشش سهمى ندارید.»
    ما اگر بتوانیم اشتغال پایدار در شهرستان بوجود آوریم وزیر ساخت های توسعه پایداردر روستاها را فراهم کنیم واز منابع آبی به نحو احسن استفاده کنیم و از انتقال بیجا ی آن جلوگیری کنیم وسطح فرهنگ عمومی مردم را بالا ببریم وآموزش مشاغل خانگی راگسترش دهیم وکارخانجات تبدیلی احداث کنیم .
    انشاءالله بیشتر مشکلات حل خواهدشد.
    برو کار می‌کن، مگو چیست کار که سرمایه‌ی جاودانی است کار

  7. باسلام
    باید ازاین همه محبت واظهارنظرعاشقانه این برادربابا احمدی نهایت تشکررانمود به خاطر وطن دوستی وعلاقه به زادگاه خودش وپیشرفت منطقه .امیدوارم همه همشهریان ما همین علاقه مندی رانسبت به زادگاهشان نشان دهند.انشاءالله.(ونه مثل بعضی هاکه تارفتند بیرون اصالت خودراگم کردندودیگرکسی رانمی شناسندکه ماازاین مسئله خیلی رنج میبریم.)

  8. شاید باورتون نشه شهر اصفهان با وجود کارخانه های عریض و طویل شاید بالاترین نرخ بیکاری را داشته باشد با حضور کارخانه های بزرگ و کوچک افراد متخصص و غیر متخصص از سال 1348 و 50 به بعد در این شهر سرازیر شدند از استانهای همجوار و دورو نزدیک در شهرهای اطراف و اصفهان ساکن شدند گروههایی نیز جنگ زده دوران دفاع مقدس بوده که ساکن هستند در شاهین شهر فولادشهر مبارکه و نجف اباد و ………. اینها درطول این سه دهه زاد و ولد کرده و نسل سوم انها نیز نوجوان شده اند . حالا تصور کنیم در شهرستان فریدونشهر با زمینه سازی برای توسعه پایدار و ایجاد کارخانه ای مثل پتروشیمی و غیره که سنگ ان را مسئولین به سینه می زدند و وعده های پوشالی به مردم رنج کشیده این منطقه دادند و به فرض اینکه این شهر هم دارای یک چنین کارخانه ای باشد چند نفر متخصص دراین زمینه داریم که بتوانند بار و مسئولیت ان را به دوش بکشند ؟ لاجرم باید متخصصین را از شهرهای دیگر مرکز استان و استانهای دیگر وارد کرد و مشاغل زیردستی برای همشهریان باقی می ماند . از اینها گذشته تمام اکوسیستم طبیعت اسمان ابی و… هرچه هست را فدای یک پروژه غلط خواهند کرد و نسل این مردم بومی به انقراض می رود .به نظر من تنها راه چاره این است که مشاغلی را در این شهر توسعه داد که با اکوسیستم شهر همخوانی داشته باشه و با تولید محصولات بومی محلی و صادرات انها به استانها و شهرهای همجوار درامدزایی کرد. البته متاسفانه مردم شهرستان ما به دردتنبلی بیشتر و بی تفاوتی گرفتار شده اند و با اعتمادی چاشنی راحت طلبی انها شده وگر نه میتوان با تاسیس تعاونی ها مشاغلی را ایجاد کرد که نیازی به کمیته امداد و این گونه امداد های نداشته باشد و لازمه این کار اعتماد و همبستگی مردم است علی رغم اینکه مردم ارام و خوبی داریم ………….

  9. چندنفربه یه نفر 8ساله ای های عزیز کمی انصاف هم لازمه از خواب بیدارشیدبسه ادعا…………..

    • عزیز بابایی شمانفست ازجای گرم بلند میشه ،مثل من بیکار،مستاجر،بدهکاروتنهاامیدواربه یارانه ومستمری کمیته امداد نیستی ،دخترم روزی 1500تومان کارگری میکنه و……دیگه بگم برات ……
      بازهم دولت قبل که خونه های مهرراداد کاش من هم یه خونه مهر فقط داشتم دیگه چیزی نمی خواستم.
      البته شماها ماها رادرهیچ زمانی درک نخواهید کرد.

  10. سلام
    دردا که راز پنهان خواهد شد آشکارا
    شهرستان فریدونشهر بخاطر محرومیت ،هرساله از سهمیه مناطق محروم استفاده کرده وتعداد زیادی دانشجو به دانشگاهافرستادند که بعداز اتمام تحصیلات با کوله باری از علم وفن آوری به شهرستان برگردندوچهره محرومیت را از شهرستان بزدایند اما جزءعده محدود به شهرستان برنگشتند.
    چون هیچ تحول اساسی در شهرستان رخ نداده وشهر ستان از نخبگان خالی شد ه است وتوده مردم دلشان خوش است که ما شهرستان محرومی داریم وهمین خالی بودن نخبگان باعث شد تامنابع آبی خوبی را درمنطقه از دست بدهیم ونگذاشتند روی رودخانه چشمه لنگان سد زدشود وشهر ستان را به قولی به سوییس تبدیل کنیم. شاید شهرستان ظرفیت جذب این همه نیروهای تحصیلکرده ونخبه نداشته باشدولی حداقل آنها در مسؤلیتهای کشوری واستانی از توان ،فکر ،اندیشه وحمایت می توانستنددین خود را نسبت به شهرستان اداءکنند وشهرستان رابه بام پیشرفت برسانند.
    اما سخن ما با تحصیلکردگان ونخبگان خارج از شهرستان:
    کدامین همایش راجهت بالا بردن سطح فرهنگ عمومی مردم انجام دادید؟
    کدامین را هکارهای راجهت محرومیت زدایی ارائه دادید؟
    کدامین کار تحقیقاتی علمی را برای پیشرفت اقتصادی در شهر ستان انجام دادید؟
    کدامین مدیریت را درمسؤلیتهای بعهده گرفتید تا تحول چشمگیری در شهرستان انجام بوجود آید؟
    باید منتظر چه کسانی بمانیم تا اوضاع ما ن ر ا دگرگون بسازند؟

    • احمدی جان خوب فرمایش میکنی ولی کی وکیا گذاشتندکه فریدونشهر وفریدونشهری ها تصمیم بگیرند مگر ندیدی شیخ تهران نشین بعد ازچندین (16سال نمایندگی بیهوده مجلس )سال تلف کردن وقت مناسب کشوربازهم آمده بود برای این مردم دربدر تصمیم نماینده بگیرد ودلسوزشده بودوعده ایهم هنوز درخواب غفلت.

      • همشهری گفت:

        قَدْ خَلَتْ مِن قَبْلِكُمْ سُنَنٌ فَسِيرُواْ فِي الأَرْضِ فَانْظُرُواْ كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذَّبِينَ ﴿۱۳۷﴾
        قطعا پيش از شما سنتهايى [بوده و] سپرى شده است پس در زمين بگرديد و بنگريد كه فرجام تكذيب‏كنندگان چگونه بوده است (۱۳۷)

Go to TOP