طرز تهیه بریانی اصفهان (بریونی)
مواد اولیه :
برای 3 نفر
فلفل به میزان لازم
نمك به میزان لازم
نعنا به میزان لازم (خشك)
خلال پسته به میزان لازم
خلال بادام به میزان لازم
گردو به میزان لازم
زعفران 1قاشق غذاخوری (آبكرده و غلیظ)
دارچین 1قاشق غذاخوری
پیاز 2دد
دنبه 50گرم
جگر سفید 100گرم (گوسفندی)
گوشت 250گرم (سردست یا قلوه گاه گوسفندی)
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
نارنج به میزان لازم
برگ بو 8عدد
طرز تهیه :
ابتدا گوشت را شسته و با كمی از دنبه تفت دهید.سپس باقی مانده دنبه ، 1 عدد پیاز ، 4عدد برگ بو،چند قاشق روغن و 4 لیوان آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا گوشت بپزد و نرم شود طوری كه مقداری از آب گوشت در ظرف باقی بماند.
جگر سفید را شسته و خرد کنید و با 2 لیوان آب ، 1 عدد پیاز خرد شده ، چند قاشق روغن ، مقداری نمک و فلفل داخل قابلمه ای بریزید و با حرارت متوسط بپزید ، پس از اینکه پخت و آب آن تمام شد کمی با روغن یا كره تفت دهید سپس چرخ کنید و کنار بگذارید.
مخلوط گوشت گوسفند و دنبه را نیز پس از پخت چرخ کنید سپس با زعفران دم کرده ، مقداری نعنای خشک ، نمک و فلفل سیاه و سایر ادویه ها مخلوط و بار دیگر چرخ نمایید.
مایه بریانی را با دست به شکل همبرگر شکل دهید و روی آن مقداری پودر دارچین ، خلال پسته یا بادام بگذارید و داخل قابلمه ای که چرب کرده اید قرار دهید تا کباب شود سپس برگردانید تا طرف دیگر نیز برشته و کبابی شود ، مقداری آب گوشت باقی مانده را روی نان بپاشید و بریانی را روی نان قرار دهید و با جگر سفید چرخ شده ، گردوی خرد شده ، جعفری و … تزیین و سرو کنید.
نكات:
1)بریانی یا همان بریونی غذایی اصفهانی است كه معمولا با نان سنگك و نارنج سرو میشود.
2)در صورت تمایل خلال پسته و بادام و گردو را از شب قبل داخل آب و گلاب و كمی شكر خیس كنید و بعد آن را داخل مواد آماده ریخته و بعد سرخ كنید.
3)بهتر است بریانی را با كره درست كنید.
4)بهتر است همه ادویه ها را ابتدا كمی سرخ كنید و بعد به غذا اضافه كنید.
5)در صورت تمایل جگر را هم با گوشت مخلوط كرده و بعد با هم چرخ كنید.