امام جواد چه حدیثی درباره ماهواره گفته است؟
وَ قالَ الْجَوادُ عليه السلام: مَنْ اَصْـغى اِلى نـاطِـقٍ فَقَدْ عَبَـدَهُ، فَإنْ كانَ النـّاطِقُ عَنِ اللّه ِ فَقـَدْ عَبَدَاللّه َ، وَاِنْ كانَ النّاطِقُ يَنْطِقُ عَنْ لِسانِ إبْلِيسَ فَـقَـدْ عَبَـدَ إبْـليـسَ.
امام محمد تقى عليه السلام فرمود: هركس به گوينده اى گوش دهد بنده ی او شده است، پس اگر گوينده سخن از خدا بگويد، او نيز خدا را عبادت كرده است و اگر از شيطان بـگويد، او هم بنده شيطان شده است.
مستدرک الوسائل: ج ۱۷، ص ۳۰۸، ح ۵٫
امام جواد (ع) در مورد افراد و اشخاص بیان فرمودند. در ضمن شنونده باید عاقل باشد ما هم شاید موافق نباشیم اما در همه ضمینه ها نباید احادیث این عزیزان را تفسیر کرد که دو نفر ادم بی جنبه نتواند مطلب را هضم کند و این جمله را مختص به ماهواره بداند . همان گونه که رهبر عزیز نیز در جمع مدا حان و شاعران انها را از تفسیر از خود و بیان مطالب را بدون استناد به منبع مو سخ بر حضر داشت . وگرنه همه علما بر این واقفند که از امکانات روز دنیا هم میتوان مثبت استفاده نمود هم منفی ولی نمی توان جلو ان ایستاد بلکه فرهنگ استفاده از ان را باید بیاموزیم .
برادر عزیز علی جان کسی نباید با علم روز مخالف باشد ونیست آدم عاقل خودش باید تشخیص دهد که آنجه را میشنود درست است یا غلط البته گاهی اوقات هم همه اشخاص توان این شناخت را ندارند همانطور که دراین چند جمله شما چند غلط املایی داری باید از کسی که میداند بپرسی که پرسیدن هم عیب نیست البته با عرض معذرت این را به شوخی گفتم که بدانی همه آنهایی که از ماهواره استفاده می کنند اطلاعات کافی ندارند که از طریق ماهواره چه به خوردشان داده می شودوتقلید کورکورانه می کنندواین بدبختی جهان سوم است بدانید
برادران عزیز اگر سخنان ماهواره ها سخن شیطان است پس چرا کشور ما بیش از 70 کانال تلویز یونی خود را از طریقه ماهواره به زبانهای مختلف به اقضی نقاط دنیامیفرستد واگرشبکه ماهواره ای به علت تحریم از پخش کانالهای تلویزیونی ایران ممانعت کند صدای اعتراض صدا وسیما بلند میشود. مردم فریدونشهر از سیستم دیجیتال اسفاده میکنند وبا کیفیت عالی نزدیک به بیست کانال تلویزیون رامیگیرند چند کیلومتر دورتر روستاهای شهرستان بعلت نداشتن سیستم دیجیتال حداکثر از 3 یا 4 کانال انهم در تابستان وفصل گرما میتوانند با کیفیت تاقص استفاده کنند وبا کوچکترین تغییرات جوی انهم قطع میشود. پس سیستم دیجیتال وماهواره وسایر تکنولوز یها صرفا جهت پیشرفت و راحتی بشر استفاده میگردند وبه خودی خود نه میتوانند سخن خدا یا سخن شیطان را پخش کنند
در حال حاضر ۲۹ دستگاه ماهواره در فضای ایران اسلامی، اقدام به پخش برنامههای گوناگون تلویزیونی در قالب نزدیک دو هزار شبکه میکنن با حذف کانالهای تکراری که مهمترین این ماهوارهها به لحاظ تعداد شبکه و شمار مخاطبین در ایران عبارتند از: هات بیرد، نیل ست، ترک ست و عرب ست. این ماهوارهها اکنون با حدود ۱۲۰ شبکه ویژه مخاطبین ایرانی فارسی زبان ودیگر اقوام ایرانی (کرد، ترک، عرب و…) اقدام به تولید و پخش برنامههای گوناگون میکنن.
واقعا چه چیز موجب شده تا مردم تا این حد نسبت به تماشای برنامههای ماهواره ای از خود علاقه نشون بدن؟
به نظر من دلیل اصلی، این که :
عدم برنامه ریزی صحیح و اصولی مسئولان فرهنگی کشور در انتقال ارزشها و مبانی فرهنگی بومی به نسلهای مختلف.این موضوع تازه ای نیست و بارها و بارها درباره این موضوع بحث و سخن بوده اما تاثیر محسوس این امر به ندرت دیده شده و اقدام عملی موثری نشده .
اگر اقدامی هم صورت گرفته یا در سطح محدود یا به طور مقطعی بوده
مسئله بسیار مهم در این رابطه به عملکرد صدا سیما مربوط میشه که به نظر میرسه در سالهای اخیر نواقص بسیاری در این بخش وجود داشته و همین امر موجب ایجاد نوعی احساس بی رقبتی نسبت به ان شده است و از طرف دیگر انگار نگاه مردم نسبت به رسانه ملی کمرنگ شده و رغبتی برای تماشای برنامههای کسل کننده و تکراری و توأم با اندوه و غم ندارن و برخی اگه هم تماشا می کنن چاره ای ندارن
فراموش نکنیم که تنوع طلبی خصلت ذاتی انسانهاست و تکنولوژی ماهواره با امکان پخش برنامههای متنوع از صدها شبکه تلویزیونی به طور همزمان، این حس را به راحتی در مخاطبین ارضا میکنه. این قابلیت آنچنان مهمه که امکان رقابت با آن عملا بسیار مشکل به نظر میرسه.
یکه مخاطب به راحتی و تنها با داشتن یه رسیور ارزان، میتواند صدها شبکه تخصصی علمی، فرهنگی، هنری، مستند، ورزشی، فیلم و سریال و… را با کیفیت بسیار بالا دریافت کنه، حال آنکه اینچنین امکانی به هیچ عنوان برای مخاطبانی که میخوان تنها از برنامههای رسانه ملی استفاده کنن، وجود نداره.
به عنوان یه مخاطب از پونه زار می خوام واقع بینانه و به طور علمی به این موضوع بپردازه تا بدونیم بالاخره تو این زمینه چکار باید بکنیم.
اقای دلسوخته دل جنابعالی برای که سوخته . منظور علی چیز دیکری بود شما جور دیگری تعریف و تفسیر میکنید همچنان که حسین اقا و هنر پرواز نیز بسیار منطقی تفسیر بیان کردند . حرف ما و این اقایان تایید و تبلیغ ماهواره نیست بلکه ضعف این کار در جای دیگریست و همان طور که پیش بینی کرده اند تا دو سه سال اینده بدون بشقاب و تجهیزات دیگر مستقیما شبکه های ماهوار ه ای قابل دیدن میباشند و انگاه چکار باید کرد . چاره کار با لا بردن کیفیت برنامه ها و فیلمهای اموزنده و سریالهای طنز میباشد که متاسفانه چند سالی است که صدا و سیما انرا به فرامو شی سپرده است . پس عزیز من دلت برای خودت بسوزد…
شنیدن با پیروی کردن دو تا مطلب متفاوته بعد اینکه چرا هر جا گیر می کنیم و مخصوصا تو تکنولوژی های روز می ریم زمانهای قدیما کاوش می کنیم که کی چی گفته تا جاییکه خودشونم میگن به مطلب گفته شده توجه کنید و کاری نداشته باشین چه کسی گفته ، عقل یا پیامبر درونیا چرا تعطیلش می کنیم تا جاییکه مطلب گفته شده می تونه درست باشه اما القای رفتار غلط بکنه یا حتی بر عکس پس میشه حرف همون دوستی که گفت شنونده باید عاقل باشه شما به جای حذف ماهواره رو عقلانیت شنونده کار کنید و آیا رو این مصداق دولتها کار کردن ؟؟؟( و تاوان این خوابزدگی دولتها تو این بحث میشه همراهی بدون چون و چرای مردم با ماهواره )
اینکه ماهواره چیز مثبت نداره کاملادرسته حتی شبکه های مذهبی آن هم متاسفانه فعالیت هایی میکنند که نتیجه اش مثلا وبه عنوان نمونه ترور برخی از شیعیان در جاهایی مثل زاهدان هست یعنی افراط …ولی بایدبرای اینگونه مسایل فرهنگ درست یا جایگزینی مناسب قرار داد واز روی جبر وومثل آن نتیجه عکس دارد..الان شبکه های دیجیتال به علت بی محتوا وبی کیفیت بودن در برخی از جاها نتوانسته جایگزین مناسبی باشد که مثلا شخصی که ماهواره دارد آن را بخواهد با مبدل دیجیتال عوض کند..واین حدیث راهم میتوان بر ماهواره منطبق کرد ولی با توضیحات نه اینکه با متن و ترجمه بخواهیم برای آن مصداق پیدا کنیم.
انشا الله که در جهت ترویج اسلام ناب محمدی موفق باشید