خوردنی های ضد اشتها
به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از صاحب نیوز، زیتون، چای سبز، پودر کاکائو، زردچوبه، کلم پیچ، پیاز و جعفری از جمله خوراکیهایی هستند که اشتها را سرکوب میکنند.
مدارکی وجود دارد که نشان میدهد فعال کنندههای پروتیینی به نام سیرتوین (sirtuin) فواید سلامتی زیادی مانند ساخت ماهیچه و ضد اشتها دارند.
از دیگر فواید فعال کردن این پروتیین میتواند به تقویت حافظه،کمک به کنترل بهتر سطح قند خون و پاکسازی آسیب ناشی از مولکولهای رادیکال اشاره کرد.
پروفسور «فرانک هو» کارشناس تغذیه و اپیدمیولوژی در دانشگاه هاروارد آمریکا در مقالهای در مجله Advances In Nutrition نوشته است، شواهد تجربی قابل توجهی در زمینه اثرات مفید مصرف مواد غذایی و نوشیدنیهای غنی از فعال کنندههای سیرتوین در کاهش خطرات ابتلا به بیماری مزمن وجود دارد.
اگرچه فعالکننده سیرتوین در تمام گیاهان یافت میشود اما برخی از میوهها و سبزیجات دارای مقادیر زیادی از این پروتئین هستند که به عنوان غذاهای مملو از سیرتوین (sirtfoods)شناخته میشوند.
این خوراکیها عبارتند از چای سبز، پودر کاکائو، زردچوبه، کلم پیچ، پیاز، زیتون و جعفری.
اما بسیاری از میوهها و سبزیجات مانند گوجه فرنگی، آوکادو، موز، کاهو، کیوی، هویچ و خیار دارای مقادیر کمی از فعال کنندههای سیرتوین هستند؛ با این حال این بدان معنی نیست که این میوهها و سبزیجات ارزش مصرف ندارند زیرا آنها فواید دیگری بسیاری دارند.
اهمیت مصرف یک رژیم غذایی مملو از خوراکیهای سیرتویندار این است آنها از سایر رژیمها و مکملهای غذایی با صرفه ترهستند.
فعال کنندههای سیرتوین برای علم تغذیه بسیار جدید هستند زیرا ویتامینها بیش از ۱۰۰ سال پیش، آنتی اکسیدانها ۵۰ سال پیش کشف شدند اما فعال کنندههای سیرتوین فقط ۱۰ سال پیش شناخته شدند.
اولین فعالکننده سیرتوین که مشخص شد، رسوراترول (resveratrol) بود که در پوست انگور قرمز،انار و هفت بند ژاپنی وجود دارد.
از دیگر فعال کنندههای سیرتوین، کاتچین است که در چای سبز یافت میشود و گفته میشود که با سلولهای سرطانی مبارزه میکند و دیگری اپیکاتچینز (epicatechins) است که در پودر کاکائو وجود دارد و عامل فوایدی است که ادعا میشود شکلات تلخ دارد.