بودجه یک میلیارد و ۸۳۳ میلیون دلاری آمریکا برای «جنگ نرم» علیه ایران و دیگرکشورهای جهان +سند
در جدیدترین گزارش «کمیسیون مشورتی دیپلماسی عمومی آمریکا» (ACPD)، در مورد دیپلماسی عمومی و برنامههای رسانهای (پخش تلویزیونی و ماهوارهای) در سطح بینالمللی، نحوه چگونگی اختصاص بودجه یک میلیارد و ۸۳۳ میلیون دلاری ارائه شده است. در این گزارش، دیپلماسی عمومی هیئت مدیره بنگاه سخنپراکنی آمریکا (Broadcasting Board of Governors) و وزارت خارجه شامل برنامههای تبادل امور فرهنگی و شورای آموزش به صورت جزء به جزء بیان شده است.
کمیسیون مشورتی دیپلماسی عمومی آمریکا یک گروه دوحزبی است که در سال ۱۹۴۸ از سوی کنگره آمریکا تاسیس شد
کمیسیون مشورتی دیپلماسی عمومی آمریکا یک گروه دوحزبی است که در سال ۱۹۴۸ از سوی کنگره آمریکا تاسیس شد و وظیفه آن، طراحی، تدوین و پیشنهاد سیاستها و برنامههای مورد نیاز دستگاههای دولتی آمریکا در حوزه دیپلماسی عمومی و افزایش اثربخشی سیاستهای مورد استفاده آنها در این حوزه است. در ابتدای سال ۲۰۱۳ وظیفه دیگری به کمیسیون مشورتی دیپلماسی عمومی آمریکا محول شد و این کمیسیون موظف شد گزارش سالانه جامعی درباره فعالیتهای دیپلماسی عمومی و اطلاعرسانی بینالمللی تهیه کند.
هماکنون استراتژی دیپلماسی عمومی آمریکا و اجرای آن خیلی بیشتر در سیاست خارجی این کشور ادغام شده است. این دیپلماسی، با ادعای دفاع از حقوق بشر و مبارزه با خشونت، تمرکز بر روی تغییر بافت سیاسی، وارونهسازی ارزشهای اجتماعی و خلق فرصتها و جنبشهای فکری، فرهنگی، اجتماعی، و سیاسی در دستور کار دیپلماسی عمومی آمریکا قرار دارد.
بخشی از این گزارش به ایران مربوط میشود؛ جایی که تمرکز آمریکاییها بر روی تغییر ارزشها و سبک زندگی مردم ایران (جنگ نرم) استوار شده است. طبق گزارش «کمیسیون مشورتی دیپلماسی عمومی آمریکا»، سه شبکه رادیویی-تلویزیونی این وظیفه مهم و استراتژیک را بر عهده دارند:
طبق این گزارش بخش فارسی صدای آمریکا بودجه مالی ۱۵ میلیون و ۱۳۳ هزار دلاری دارد و روش ارائه برنامه آن به شکل تلویزیون ماهوارهای، رادیو ماهوارهای، وبسایت و موبایل سایت، و رسانه اجتماعی است. مجموع پخش برنامههای رادیویی این سرویس، ۱۴ ساعت و مجموع پخش برنامههای تلویزیونی آن، ۱۶۸ ساعت در هفته را در بر میگیرد.
به ادعای گزارش مذکور، بخش فارسی صدای آمریکا با هدف ارتباط مستقیم برقرار کردن با مردم داخل ایران ایجاد شد. طبق ادعای بنگاه سخنپراکنی آمریکا، ۲۴ درصد از بزرگسالان ایرانی بخش فارسی صدای آمریکا را دنبال میکنند. این سرویس، از تمامی ابزار ممکن شامل ماهواره، شبکههای اجتماعی، وبسایت و وبلاگ، تجهیزات چند رسانهای برای ارتباط برقرار کردن با مخاطب خود بهره میبرد. در این شبکه، تمامی اخبار مربوط به ایران مورد رصد و بررسی قرار میگیرد. همچنین به مباحث هنری، فرهنگی، و علمی نیز پرداخته میشود. بخش قابل توجهی نیز به بیان ارزشهای آمریکایی و تبلیغ سبک زندگی آمریکایی اختصاص دارد. از دیگر برنامههای میتوان به اخبار بامدادی و شبانگاهی و شوی جوانان ایرانی اشاره کرد.
این گزارش سپس “رادیو فردا” را مورد بحث قرار میدهد که بودجه مالی ۶ میلیون و ۹۶۷ هزار دلاری دارد و روش ارائه برنامه آن از طریق رادیو، تلویزیون، وبسایت و موبایل سایت، و رسانه اجتماعی و دارای مجموع پخش رادیویی ۱۶۸ ساعت در هفته است.
تخصیص بودجه به «رادیو فردا» و «صدای آمریکا» فقط بخشی از جنگ نرم آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران است
به ادعای این گزارش، رادیو فردا، تنها رادیوی فارسی زبان ۲۴ ساعته قابل دسترس ایرانیان از طریق ماهواره است. برنامههای اصلی این رادیو، شامل اخبار، تحلیل و گزارش حوادث جاری در داخل ایران است و البته خبرهای مربوط به خاورمیانه و دیگر نقاط جهان را تحت پوشش قرار میدهد. همچنین بخش موسیقی پاپ دارد و با هنرمندان فراری و سیاستمداران و اپوزیسیون جمهوری اسلامی مصاحبه میکند. میانگین ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار صفحه متن در سال ۲۰۱۴ در وبسایت رادیو فردا وجود داشت و صفحه فیسبوک این رادیو، هم اکنون دارای ۱ میلیون و ۳۰ هزار طرفدار است. در ادامه این گزارش ادعا میکند که بیش از دو سوم طرفداران وبسایت این رادیو، از داخل ایران هستند و یکی از برجستهترین برنامههای رادیو فردا، برنامه «پس فردا» با اجرای فرشید منافی است. همچنین برنامههای دیگر به بحثهای چالشی در مورد سیاست روز ایران میپردازد در دستور کار این رادیو قرار دارند.
رادیو فردا، رادیوی تلویزیونی مجله خبری بامدادی خود به نام “صبحانه با اخبار” را علاوه بر کانال ماهوارهای خود، از طریق کانالهای ماهوارهای صدای آمریکا نیز پخش میکند. این سرویس، تولید تلویزیونی خود را در سال ۲۰۱۵ با ۷ عنوان خبری ۵ دقیقهای که راس هر ساعت از ۸ بامداد تا ۱ بعد از ظهر طول میکشد، بیشتر کرد.
اختصاص بودجه به بیان «ارزشهای آمریکایی» و تبلیغ «سبک زندگی آمریکایی» از اولویتهای دیپلماسی عمومی ایالات متحده است
یکی از نقاط قابل توجه در این گزارش موضوع اختلاف افکنی میان ایرانیهای آذریزبان با پخش برنامههایی از سرویس صدای آمریکا (VOA) در آذربایجان که بودجه سالانه ۶۴۶ هزار دلاری دارد.
روش ارائه برنامه آن از طریق رادیو، تلویزیون، وبسایت و موبایل سایت، و رسانه اجتماعی صورت میگیرد و مجموع پخش برنامههای رادیویی آن ۲ ساعت و ۲۰ دقیقه و مجموع پخش برنامههای تلویزیونی آن ۴ ساعت و ۲۰ دقیقه در هفته است.
این گزارش تاکید میکند: این سرویس، خود را به عنوان یک آژانس خبری چند رسانهای در عرصه رسانههای آذربایجانی مطرح کرده است. صدای آمریکا در آذربایجان اخبار سیاسی، اقتصادی، تکنولوژیکی، پزشکی، اجتماعی، و فرهنگی را تحت پوشش قرار میدهد. این شبکه، بخشهایی همچون “بررسی آمریکایی” و “دیدگاه جهانی” است که دیدگاه آمریکایی خود نسبت به مسائل روز را به مخاطبان مینمایاند. VOA آذربایجان، همچنین برای ایرانیهای آذریزبان منبع خبری محسوب میشود. بستههای خبر صوتی روزانه این سرویس، شامل ۲ مصاحبه و گزارش و خلاصه خبرهای روز است. برنامههای خبری تصویری هفته شامل ۵ الی ۶ دقیقه زمان است و شوی تلویزیونی دارای ۶ ال ۸ دقیقه زمان.
بر طبق این گزارش، برای بودجه دیپلماسی عمومی آمریکا در سال ۲۰۱۵ مبلغ یک میلیارد و ۸۳۳ میلیون دلار اختصاص یافته که این بودجه برای سال ۲۰۱۶ به مبلغ یک میلیارد و ۹۰۶ میلیون دلار افزایش پیدا میکند
این در حالی است که مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای سازمان صدا و سیما فرمودند که جنگ نرم فقط مخصوص ایران نیست اما در موضوع ایران، هدف اصلی از این جنگ نرمِ فکر شده و حساب شده، استحاله جمهوری اسلامی ایران و تغییر باطن و سیرت، با حفظ صورت و ظاهر آن است.
رهبر انقلاب فرمودند: «در همه تولیدات و فراوردههای صوتی، تصویری و مکتوب جبهه مقابل ملت ایران، مقاصد و اهداف جنگ نرم، البته عمدتاً بهطور غیرمستقیم، پیگیری و القا میشود»
*فهرست گزارش ۲۰۱۵ کمیسیون مشورتی دیپلماسی عمومی آمریکا
بررسی فهرست این گزارش مشخص میکند که آمریکاییها بر روی جوانان حساب ویژهای باز کردند؛ وجود برنامههایی مانند طرح رهبران جوان، برنامه زبان انگلیسی، برنامههای دانشگاهی، برنامههای ورزشی، برنامههای مربوط به جوانان و سایر نشان میدهد که سرمایهگذاری برای نفوذ نرم در جوانان اثر بیشتری خواهد داشت.
فهرست این گزارش که دیپلماسی عمومی در سایر نقاط جهان را نیز در برمیگیرد و حجم آن نشاندهنده میل آمریکا به نفوذ در این مناطق است را جهت استحضار و اطلاع بیشتر خوانندگان محترم ارائه گردیده است:
مقدمه
دیپلماسی عمومی آمریکا در سال ۲۰۱۴/۱۵
دیپلماسی عمومی و بودجه تخصیصی پخش بینالمللی
۱۰ مورد برتر ACPD
فهرست توصیهها
توصیههای خاص وزارت خارجه آمریکا
توصیههای خاص هیئت مدیره بنگاه سخنپراکنی
دیپلماسی عمومی و مبارزه با افراطگرایی خشونتآمیز
مبارزه با تاثیر منفی روسیه در اروپا و آسیای مرکزی
طرحهای ابداعی رهبران جوان: آفریقا، آسیای جنوب شرقی، و قاره آمریکا
طرح رهبران جوان آسیای مرکزی (YSEALI)
طرح رهبران جوان قاره آمریکا (YLAI)
پژوهش و ارزیابی دیپلماسی عمومی و نمایش بینالمللی
تحکیم پرسنل دیپلماسی عمومی در وزارت خارجه آمریکا
باز نگاهداشتن فضاهای آمریکایی و قابل دسترس بودن آنها برای تبعههای خارجی
صدای آمریکا در آفریقا
فعالیتهای مرتبط به واشنگتن
سیاست، برنامهریزی، و دفتر منابع معاون وزیر در زمینه دیپلماسی و امور عمومی
شورای امور فرهنگی و آموزشی
دفتر سیاست
مرکز میراث فرهنگی
دفتر برنامههای دانشگاهی
برنامه فولبرایت
برنامه زبان انگلیسی
دفتر تبادلات فرهنگی و حرفهای
بخش برنامههای مربوط به جوانان
بخش متخصصین حرفهای
بخش برنامههای فرهنگی
بخش برنامههای ورزشی موسوم به اسپورتز یونایتد
برنامه مدیریت بازدید بینالمللی (IVLP)
تبادلات بخش خصوصی
شورای امور عمومی
اداره مشارکت رسانهای بینالمللی (IME)
اداره مشارکت دیجیتال (ODE)
واحد پاسخگویی سریع (RRU)
مراکز جراید خارجی (FPCs)
اداره خدمات تصویری (OVS)
اداره سخنگو (SPOX)
اداره مناسبات مطبوعاتی (PRS)
اداره برنامهریزی استراتژیک (OSP)
شورای برنامههای اطلاعاتی بینالمللی (IIP)
برنامهها
تولیدیها
جایگاهها
مرکز ازتباطات استراتژیک ضد تروریسم
دفاتر دیپلماسی عمومی ادارت کاربردی
شورای عملیاتهای ثبات و مناقشه (CSO)
شورای ضد تروریسم (CT)
شورای دموکراسی، حقوق بشر، و کار (DRL)
شورای امور تجاری و اقتصادی (EB)
شورای اعمال قانون و مبارزه بینالمللی با مواد مخدر (INL)
شورای پژوهش و اطلاعات (INR)
شورای سازمانهای بینالمللی (IO)
شورای امنیت بینالمللی و بازداری (ISN)
شورای اقیانوسها و امور بینالمللی علمی و محیطی (OES)
شورای امور نظامی-سیاسی (PM)
شورای آلودگی، پناهندگی، و مهاجرت (PRM)
هیئت مدیره بنگاه سخنپراکنی (BBG)
بودجه سال مالی ۲۰۱۴
تحقیق و ارزیابی
تلاشهای ضد سانسور
صندوق تکنولوژی (منبع) باز رادیو آزاد آسیا
فعالیتهای زمینهدار
دیپلماسی عمومی آمریکا در منطقه آفریقا
پخش بینالمللی در آفریقای دارای صحراهای متعدد
پروفایل کشو ربه کشور منطقه آفریقا
کشور هدف: کنیا
کشور هدف: افریقای جنوبی
دیپلماسی عمومی آمریکا در آسیای شرقی و منطقه اقیانوسیه
پخش بینالمللی در آسیای شرقی و اقیانوسیه
پروفایل کشور به کشور منطقه آسیای شرقی و اقیانوسیه
دیپلماسی عمومی آمریکا در منطقه اروپا و اوراسیا
پخش بینالمللی در اروپا
پروفایل کشور به کشور منطقه اروپا و اوراسیا
کشور هدف: مجارستان
کشور هدف: مولداوی
دیپلماسی عمومی آمریکا در منطقه آسیای خاور نزدیک
پخش بینالمللی در منطقه آسیای خاور نزدیک
پروفایل کشور به کشور منطقه خاور نزدیک
کشور هدف: الجزیره
دیپلماسی عمومی آمریکا در منطقه آسیای مرکزی و جنوبی
پخش بینالمللی در منطقه آسیای مرکزی و جنوبی
پروفایل کشور به کشور منطقه آسیای مرکزی و جنوبی
دیپلماسی عمومی آمریکا در منطقه نیمکره غربی
پخش بینالمللی در نیمکره غربی
پروفایل کشور به کشور منطقه نیمکره غربی