آجیل بخورید، اما کم نمک و محدود!
به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از ایمنا، در تعطیلات نوروزی بسر می بریم و ایام دید و بازدیدهای نوروزی داغ است. دید و بازدیدهای ما ایرانیان با مصرف آجیل همراه است. انواع آجیل اگرچه سرشار از چربی های سالم است و برای کمک به کلسترول بالا و مبارزه با بیماری های قلبی می تواند بسیار سودمند باشد، اما محققان دانشگاه هاروارد اعلام کرده اند که مصرف بیش از حد آجیل می تواند عوارض جانبی منفی برای بدن داشته باشد.
در ادامه چهار عارضه ناشی از پرخوری آجیل را معرفی می کنیم:
افزایش وزن: آجیل ها سرشار از چربی هستند اگرچه بیشتر این چربی ها غیر اشباعند و در کاهش کلسترول می توانند مفید واقع شوند، اما چربی بالا همیشه به معنای کالری بالا است. محققان دانشگاه هاروارد توصیه می کنند اگر شما اضافه وزن دارید و آجیل را به رژیم غذایی خود اضافه کرده اید، منابع پرکالری دیگر را محدود کنید در غیر این صورت این میان وعده سالم می تواند برای شما خطرناک باشد. جالب است بدانید که یک اونس بادام 163 کالری دارد در حالیکه همان وزن در ماکارونی پخته شده تنها 37 کالری است.
فشار خون بالا: آجیل ها اغلب برای اضافه کردن طعم و مزه با نمک آغشته می شوند و نمک زیاد می تواند به افزایش میزان فشار خون کمک کند. پس سعی کنید در انتخاب آجیل نوع کم نمک آن را انتخاب کنید.
مشکلات گوارشی: آجیل حاوی فیبر بالا است. فیبر برای بهبود فرایند هضم می تواند مفید باشد اما اگر شما به مقدار بسیار زیاد فیبر دریافت کنید، می تواند منجر به بروز نفخ، و اسهال شود. برای جلوگیری از بروز این مشکلات گوارشی توصیه می شود بزرگسالان بین 20 تا 35 گرم فیبر در روز مصرف کنند. این در حالی است که یک مشت بادام چهار گرم فیبر دارد.
ریزش مو و شکنندگی ناخن ها: اینها نشانه های مسمومیت با سلنیوم است که یک بیماری نادر اما جدی بشمار می آید که از مصرف بیش از حد آجیل برزیلی حاصل می شود. یک وعده از این آجیل 10 برابر مقدار توصیه شده در روز سلنیوم دارد. محققان توصیه می کنند که بیش از چهار عدد از این نوع آجیل را در روز مصرف نکنید و حتی معتقدند که این نوع از آجیل هر روز مصرف نشود بهتر است.