کباب را با چه بخوریم؟
به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از جام جم، ما به شما توصیه میکنیم اگر هوس کباب خوردن دارید در یکی از همین روزهای مفرح بهاری به دل طبیعت بزنید و با رعایت نکات ایمنی در مکانهای تفریحی که مجهز به منقل و سایر سور و سات کبابپزی است با توجه به توصیههای زیر خودتان کباب بپزید.
هر گوشتی برای کباب مناسب نیست
هر قسمت از گوشت دام برای تهیه یک غذای خاص کاربرد دارد؛ مثلا گوشت سینه و دنده برای آبگوشت، ران برای خورش، سردست برای چرخ کردن و فیله و راسته که لطیفتر بوده و بافت تردتری دارد برای کباب انتخاب میشود.
توجه به این نکته ضروری است، تعدادی از رستورانها بخصوص رستورانهای بینراهی برای کاهش هزینه گوشت کبابی از قسمتهایی از گوشت که بافت پیوندی ضخیمی دارد، استفاده میکنند.
در نتیجه کبابی همچون برگ سفت و غیرقابل جویدن میشود. برای نرم شدن کباب کوبیده هم مقداری چربیهای بدن دام همچون پیه و دنبه و گاهی احشای چرخ شده مرغ را به آن اضافه میکنند. برای ترد و پفکی شدن کوبیده از جوش شیرین یا پودرهای تجزیهکننده بافت پروتئین استفاده و برای راحتتر به سیخکشیدن کباب نیز آن را با آرد نان خشک مخلوط میکنند.
باید بدانید جوش شیرین قدرت جذب آهن و کلسیم را کاهش میدهد و گوشت را به غذایی بیخاصیت تبدیل میکند و استفاده از پیه و دنبه موجب افزایش کلسترول و تریگلیسیرید و در نهایت بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی میشود. در نتیجه بهتر است کباب به صورت خانگی تهیه و تا حد امکان چربیهای ظاهری از گوشت جدا شود.
بد نیست بدانید یک سیخ کباب کوبیده 270 کالری، یک سیخ کباب برگ 200 کالری و یک پرس چلو کباب همراه کره حدود 1200 کالری انرژی دارد. برای کاهش این کالری بهتر است کباب را همراه نان یا نصف چلو میل کنید و از مصرف قسمتهای سوخته گوشت و گوجه کبابی اجتناب کنید.
کباب را با چه بخوریم؟
برای نفع بیشتر از آهن مواد گوشتی، انواع کباب را میتوانید با آب نارنج، سالاد، سبزیجات تازه، گوجه فرنگی کبابی، پیاز، فلفل سیاه یا سماق میل کنید تا بهواسطه ویتامین C این مواد، جذب آهن گوشت بیشتر شود.
مصرف ماست، دوغ و کفیر همراه غذاهای گوشتی توصیه نمیشود، چون کلسیم این فرآوردهها میتواند از جذب آهن گوشت بکاهد. اما میتوانید نیم تا یک ساعت پس از صرف غذای گوشتی ماست و دوغ بخورید.
اما اگر مجبور به استفاده از کباب رستورانهای بینراهی شدید حتما همراه غذا دوغ و ماست کاکوتیدار، نعنادار یا موسیردار بخورید. چرا؟ چون این چند سبزی ضدعفونیکننده قوی مجاری گوارشی هستند و تا حدود زیادی از خطرات احتمالی گوشت مسموم و فاسد میکاهند. در ضمن برای اطمینان از مغزپخت بودن انواع کباب همیشه مرکز آن را رویت کنید، اگر صورتی یا قرمز رنگ بود بدانید کباب بخوبی نپخته است.
پونه زاردلت خوشه ،ها . . که حرف ازکباب می زنی.کو کباب؟ .ها .کو کباب؟ کجاگیر ما میاد .باشه توهم مارامسخره خودت کردی .توکه میدونی بیکاریم ،این حرفها رابزن،اگه وقتش رسید منهم میگم .یکی طلب ما.
مطلب جالبی بود خیلی ها به این نکات توجه ندارند.آموزنده بود اگر طرز درست کردن کباب کوبیده را هم بفرمایید ممنون می شوم
با تشکر.مطلب خوبی بود.فقط خواستم یه نکته رو ذکر کنم.یادتونه قدیما کلی تبلیغ میکردن که بعد غذا نوشابه نخورین و به جاش دوغ بخورین که طبیعیه و کلی خاصیت داره؟الان هرجا مطالب تغذیه ای میخونم میگن لبنیات و گوشت رو باهم مصرف نکنید چون علاوه بر کاهش جذب آهن برای معده هم ضرر داره.پس اونایی که مثل من اطلاعات غلط بهشون داده شده بود حواسشون باشه نوشابه که بدیش ثابت شدس.دوغ هم همچین آش دهن سوزی نیست.یخورده بعد غذا صبر کنید بعد میل کنید.