بهترین شربتها برای رفع تشنگی در ماه رمضان
به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار، نیما سعیدی اقدم، کارشناس تولید وبهره برداری از گیاهان دارویی، در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: متخصصان طب سنتی برخی دمنوشها و شربتهای مناسب حال روزهداران را معرفی کرده اند که عبارتند از : آب انواع میوهها مانند انار، سیب، به و گلابی برای کاهش عطش در ماه رمضان توصیه میشوند.
بهترین شربتها برای رفع تشنگی در ماه رمضان ماءالشعیر، شربت لیمو، شربت نارنج یا بالنگ و شربت سکنجبین است.
همچنین آب انواع میوهها مانند انار، سیب، به و گلابی علاوه بر تقویت معده برای رفع تشنگی توصیه میشوند.
دمنوشهای گیاهی نیز از دیدگاه طب سنتی برای ایام روزهداری مفید هستند و بیشتر از نوشیدنیهای گازدار و قندی توصیه میشوند.
به عنوان مثال دمنوش شیر بادام برای روزهداران مناسب است و میتوان بادام را با عسل و آب سرد مخلوط و مصرف کرد.
شیر خرما نیز نوشیدنی مناسب دیگری برای رفع عطش است که بادام به همراه عسل و خرما و شیر میتواند معجونی برای رفع خستگی و عطش باشد.
خوردن شیر با مغز بادام خام، مغز گردو، مغز پسته خام، کنجد و پودر نارگیل نیز نوشیدنی مناسب دیگری برای این ایام است.
دمنوش شیر بادام برای روزهداران مناسب است و میتوان بادام را با عسل و آب سرد مخلوط و مصرف کرد
شربت زرشک،خاکشیر و لیمو برای رفع عطش روزهداران توصیه میشود.
وی افزود؛ ماءالشعیر طبی نیز نسخهای در طب سنتی است که گفته میشود بهتر از هر نوشیدنی دیگری میتواند در برابر استرس گرمائی و تشنگی و تحلیل رطوبت، فرد را محافظت کند.
روش تهیهی آن بدین ترتیب است: ۵۰ گرم جوی پوستکندهی سالم (نه پرک و نه نیمکوب) با چهار لیوان آب (یک لیتر) با حرارت ملایم به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه آهسته جوشانده شود تا وقتیکه جوها به حالت شکفته و کاملاً پخته برسند.
سپس تا قبل از سرد شدن آن را صاف کرده و در جای خنک قرار دهید. این نوشیدنی حداکثر دو روز در یخچال قابل نگهداری است.
میتوان در هر لیوان از این نوشیدنی یک قاشق مرباخوری عسل اضافه نمود.
وی در پایان افزود لازم به ذکر است که ماءالشعیر طبی نباید غلیظ و ژلهای شود در غیر این صورت تأثیر آن معکوس خواهد شد.