چاپ خبــر
گندم‌زارهای فریدونشهر؛

آخرین نقطه کشور که در آن گندم برداشت می‌شود/تصاویر

در حالی که در برخی نقاط کشور، کشاورزان برای چندمین بار در سال جاری گندم زمین کشاورزی خود را برداشت می کنند در مرتفع ترین شهر کشور اکنون فصل اولین و آخرین برداشت گندم فرا رسیده است.

  1. بی نام گفت:

    سر به تیغ می سپارد گندمزار…
    تا پاس دارد قداستش را بر سر سفره ای که
    سهمی غیر نان ندارد…
    چه سرنوشت باشکوهی… ..

  2. بنه کمری گفت:

    امسال خوشبختانه در روستاهای بنه کمر وشیخ فاضل ازسطح 50هکتار اراضی آن، خوشه های طلایی برداشت شد

  3. مصونيّت غلات در مقابل آفات، در صورت نگهدارى در خوشه هاى آن:
    .قَالَ تَزْرَعُونَ سَبْعَ سِنِينَ دَأَبًا فَمَا حَصَدْتُمْ فَذَرُوهُ فِي سُنْبُلِهِ إِلَّا قَلِيلًا مِمَّا تَأْكُلُونَ
    باید هفت سال متوالی زراعت کنید و هر خرمن را که درو کنید جز کمی که قوت خود می‌سازید همه را با خوشه در انبار ذخیره کنید.

    آرد سبوس دار حاوی الیاف گیاهی وموادمغذی است ومصرف غذایی حاوی سبوس نظیرانواع نان های سبوس دار درسلامت انسان بسیارموثراست.سبوس گندم، علاوه بر این که منبع خوبی براي فیبر می باشد ،از نظر دارا بودن املاح و مواد معدنی هم حائز اهمیت است . براي سبوس گندم، خواص تغذیه اي فراوانی برشمرده شده است . از جمله این که مصرف طولانی مدت سبوس گندم، خطر ابتلاء به بیماري هاي متابولیکی، قندي، دیابت ها، سرطان ها و چاقی ها را کاهش می دهد.
    در۱۰۰گرم «سبوس»موادزیروجوددارد:
    · آب۵/۱۱درصد
    · پروتئین۱۶درصد
    · چربی۴درصد
    · کربوهیدارت۶۰درصد
    · کلسیم۱۱۹میلی گرم
    · فسفر۱۲۷۶میلی گرم
    · آهن۱۴ میلی گرم
    · سدیم۹میلی گرم
    · پتاسیم۱۱۲۱میلی گرم
    · ویتامین b۱(تیامین)۷۲/۰میلی گرم
    · ویتامینb۲(ریبوفلاوین)۳۵/۰میلی گرم
    · ویتامینb۳(نیاسین)۲۱میلی گرم
    هر۱۰گرم سبوس ،۲۱۳کالری انرژی دارد

  4. چه خوش است دروگری بنشینی و بنگری

  5. همیشه از همه صنف عکس و خبر تهیه میکنید چه عجب این اولین بار است که یادی از گندم و گندم کار کردید ( به دل نگیر ) ظاهرا” چند روزی بود مطلبی نداشتید که روی سایت بگذارید والا این کار را نمیکردید .

  6. ذره بین گفت:

    سلام علیکم…
    طعم خوش نان های خانگی را به یاد دارید؟ ( بَلیشی – پوری _ تازبریزَ – چَسمولَه ) مادرهایی که از صبح علی الطلوع تا موقع خواب کار می کردند. و کله ی سحر بیدار می شدند نان می پختند… نان و پنیر محلی و شیر و دیگر محصولاتی که تولید خود خانواده های کشاورز و دامدار بود…
    کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی با ابتدایی ترین ابزار و با مشقت فراوان … شخم با گاو نر و برداشت با داس و فرآوری در خرمن با ابزار ساده و الی آخر …
    ما دام نداشتیم و طبعا کشاورزی هم نداشتیم اما می دیدم که همکلاسی های من در کنار درس خواندن مرتب درگیر فعالیت های کشاورزی و دامداری و کمک حال پدر و مادرشان بودند… بچه هایی که وقتی با آن ها دست می دادم زبری دستشان حکایت از مرد بودنشان داشت…
    همه چیز را کم کم از دست دادیم و شدیم مصرف کننده ی صرف… سبد تولید کالای خانواده ها کوچک و کوچک تر شد و سبد مصرف ها بزرگ و بزرگ تر شد… وقتی کاروان حامل گندم و جو و کشک و روغن حیوانی و پشم و پوست و بافته های پشمی و دیگر محصولات فریدونشهر به نزدیکی نجف آباد و اصفهان می رسید تجار این شهرها می دویدند تا زودتر از همکاران خود این محصولات از ازآن خود کنند. اما امروز هرچیزی می خواهیم از فروشگاه ها می خریم … از شیر و پنیر آمل و بابل گرفته تا نان و دیگر محصولات…
    چه بر سر ما رفت که از آنجا به اینجا رسیدیم؟
    و باز همین اندک نفسی که در کشاورزان باقی مانده هست و هنوز خوشه های طلایی گندم رنگ زرین به خاک شهرمان می دهند بیایید دست بوس این قشر زحمتکش و بی ادعا باشیم و قدردان تولیدات این عزیزان.
    کشاورزان و دامداران عزیز فریدونشهر خدا قوت دست مریزاد … خدا برکت و سفره تان پر روزی…

    • عزیز من مردم از فقر چیزی غیر نون گیرشون نیماد که بخورن وگرنه کی از غذاهای لذیذ بدش میاد و گرنه چرا اگه نون این همه مواد و فایده داره برا اغنیا نداره ضمنا این همه مواد مال اون گندمی بود که قدیما می کاشتن نه الان که پر از انواع کود شیمیایی و سموم می باشد.

  7. سلام
    اگر سایت هنگام اوقات شرعی قرآن، اذان و نیایش پخش کنه جالب میشه

  8. سلام
    پاتوق نخلستان تهران رو دیدی؟
    یک مکان مناسب جوانان و دانشمندان جوان برای مطالعه، تفکر، همفکری، تفریح و…
    ایده جالبیه تو این همه مظاهر دنیایی محیط سالمی برای جمع شدن ایجاد کرده اند

  9. باسلام
    باید عرض نمایم که دلمان خوش است که سایت محلی داریم آقای جدیدی هرده روزیک خبر که فایده ای ندارد روزنامه که نداریم شماهم نمی گذارید شهرومسئول هم که نداریم لااقل شما فعال باشید ممنون

Go to TOP