چاپ خبــر

ایران رتبه دهم دنیا در آموزش تحصیلات تکمیلی را دارد

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران در سال 2016 رتبه دهم دنیا را در شاخص آموزش عالی در مقاطع تحصیلات تکمیلی در بین دانشگاه های مختلف کسب کرده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری پونه زار به نقل از ایرنا، باقر لاریجانی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در همایش «بین المللی سازی آموزش علوم پزشکی» در اصفهان افزود: ایران در یک دهه اخیر رشد چشمگیری در زمینه علم و فناوری داشته بطوریکه تعداد دانشمندان ایرانی که جزو یک درصد دانشمندان برتر دنیا قرار دارند در این مدت پنج برابر شده است.

وی با اشاره به شاخص نوآوری جهانی (global inovation index) نیز اظهار کرد: رتبه ایران در سال 2014 در این شاخص 106 در میان 143 کشور بود اما در سالجاری میلادی به رتبه 78 ارتقا یافته است.

لاریجانی به ظرفیت های دانشگاه های پزشکی کشور اشاره و تصریح کرد: سهم این دانشگاه ها در میان 20 دانشگاه برتر کشور بالاست.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حوزه پزشکی کشورمان بدلیل رشد رشته های تخصصی، پی اچ دی و فلوشیپ ها می تواند به عنوان مرجع علمی در منطقه مطرح شود.

وی افزود: ایران می تواند محل مناسبی برای تعلیم دانشجویان کشورهای همسایه باشد تا دانشجویان و استادان آنها تردد بیشتری به کشورمان داشته باشند و در رتبه های بین المللی، حضور بیشتری داشته باشیم.

لاریجانی با بیان اینکه تعداد قابل توجهی از دانشگاه های علوم پزشکی ایران در این زمینه قدم برداشته اند، خاطرنشان کرد: ما علاوه بر اعتبار بخشی ملی به همه دانشگاه ها، کار اعتبار بخشی بین المللی را در برخی دانشگاه های پزشکی را سال گذشته و امسال دنبال کرده ایم.

وی تاکید کرد: اعتبار بخشی بین المللی باعث می شود تا شناخت بیشتری نسبت به دانشگاه های کشور ایجاد شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی افزود: اگر همه ظرفیت هایمان را کنار هم بگذاریم، با حرکت شبکه ای، اقدام های خود را جدی تر کنیم و از مواردی که ممکن است در برخی نقاط چالش هایی ایجاد کند، مراقبت کنیم، پیشرفت بیشتری در حوزه علم و فناوری خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت مجموعه اقدام هایی را برای بین المللی کردن آموزش پزشکی در دست اقدام دارد، گفت: در گذشته ای نه چندان دور برخی دانشگاه های ما وب سایت های انگلیسی زبان برای معرفی خود نداشتند اما اکنون همه آنها دارای این امکان شده اند.

وی افزود: سایتی با نام «آموزش ایران» (EducationIRAN) راه اندازی شده که ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی ایران در آن معرفی شده و امکان ثبت نام دانشجویان خارجی وجود دارد.

وی با اشاره به مشارکت بیشتر دانشگاه های علوم پزشکی کشور در رتبه بندی های بین المللی گفت: کار اعتباربخشی دانشگاه ها در حال پیشرفت است و آزمون های ما در سطح استانداردهای بین المللی برگزار می شود.

لاریجانی با تاکید بر اینکه لازم است برخی قوانین و اختیارهای ویژه به دانشگاه ها داده شود، توضیح داد: به عنوان مثال اگر دانش آموخته خارج از کشور قصد انجام تحصیلات رزیدنتی در کشور را داشته باشند اجازه محدود به برخی دانشگاه ها داده ایم که این کار در بیمارستان ها زیر نظر اساتید مجرب انجام شود و مدارک خاصی برای آنها جهت ارائه خدمات تخصصی در خارج کشور صادر خواهد شد.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا درباره تعداد ظرفیت دانشگاه های پزشکی کشور برای جذب دانشجوی خارجی گفت: تعداد دانشجویان در حوزه پزشکی در سال های اخیر افزایش یافته و ظرفیت ما طوری نیست که صندلی خالی باقی مانده باشد.

لاریجانی افزود: اما با توجه به اهمیتی که برای دانشجویان خارجی قائلیم و با توجه به اینکه جذب دانشجوی خارجی، ساختار دانشگاه های ما را ارتقا می دهد به دانشگاه های پزشکی اعلام کردیم تا ظرفیت های جدید را برای این منظور باز کنند.

وی تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور را 20 هزار تن اعلام و تصریح کرد: اگر بخواهیم شرایط خوبی برای استادان فراهم کنیم، باید تعداد قابل توجهی استاد جدید در کشور جذب کنیم.

حدود 250 هزار دانشجوی پزشکی در کشور در حال تحصیلند که حدود 200 هزار تن در دانشگاه های دولتی و 50 تن در دانشگاه های غیر دولتی هستند.
یکهزار و 400 دانشجوی خارجی از 41 ملیت در 34 دانشگاه علوم پزشکی کشورمان تحصیل می کنند که 60 درصد آنها در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند.

همایش «بین المللی سازی آموزش علوم پزشکی» روز چهارشنبه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.
این همایش برای نخستین بار در کشور با همکاری معاونت آموزشی وزارت بهداشت و شورای سیاستگذاری و مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مدت یک روز برگزار شد.

Go to TOP