راهکار مسئولان برای رونق بازار فریدونشهر
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری پونه زار، در هفته گذشته اتفاق مهمی در اتاق اصناف فریدونشهر افتاد. اتاق اصناف که به صورت خودگردان بدون بودجه دولتی اداره می شود بعد از 17 سال از تشکیل آن با کمک ویژه شهرداری توانست ساختمانی در خور اصناف در دو قسمت اداری و ساختمان جلسات در مساحتی به زیربنای 280 مترمربع را با اعتباری بالغ بر 250 میلیون تومان افتتاح کند. این موضوع بهانه ای شد تا نقش اصناف در اقتصاد شهرستان را از نظر مسئولان جویا شویم.
1396 واحدصنفی دارای مجوز در قالب 10 اتحادیه در اتاق اصناف شهرستان فریدونشهر به ثبت رسیده است که در مجموع اشتغال سه هزار و 490 نفر را دربر دارد. اکنون اگر به طور میانگین هر نفر را تنها مسئول اداره یک خانواده سه نفره بدانیم، پی خواهیم برد ده هزار و 470 نفر یعنی حدود 30 درصد از جمعیت 35 هزار و 654 نفری شهرستان فقط به طور مستقیم از طریق اصناف امرار معاش می کنند. به عبارتی می توان گفت رشد اقتصادی شهرستان با رونق اصناف گره خورده است.
* عرضه نشدن محصولات ارگانیک فریدونشهر با نام تجاری و به ارزش واقعی
فرماندار فریدونشهر درباره این موضوع با نگاه توسعه ای سخن می گوید. ناصر اسدی فوج گردشگران را فرصت مغتنمی برای اصناف عنوان می کند که می توانند خریدار محصولات ارگانیک شهرستان با ارزش واقعی باشند.
وی با مثال زدن گوشت و عسل تولیدی شهرستان به عنوان دو محصول کاملا ارگانیک فریدونشهر از نشان تجاری نداشتن این دو محصول منطقه ابراز تأسف کرد و گفت: هم اکنون محصولات شهرستان بدون توجه به ارزش غذایی و ارگانیک بودنشان، در کنار دیگر محصولات با قیمتی بسیار کمتر از آن چه باید باشد عرضه می شود و این در حالی است که برای تهیه این محصولات بیشتر از محصولات غیرارگانیک زمان و سرمایه مصرف شده است.
مقام عالی دولت در فریدونشهر موقعیت اقتصادی و جغرافیایی این منطقه را خاص دانست و تصریح کرد: اصناف باید با درک این موقعیت، به مقتضای این شرایط فعالیت کنند.
فرماندار فریدونشهر با اشاره به کم توجهی تعداد زیادی از مردم فریدونشهر به برخی اتحادیه های شهرستانی و خرید از بازارهایی همچون نجف آباد و اصفهان، از اتاق اصناف خواست با آسیب شناسی این موضوع، اقدامات لازم برای رفع این مسأله را انجام دهد. اسدی گفت: علت هایی همچون گرانی، چینش بد دکوراسیون فروشگاه، برخورد فروشنده و این قبیل می تواند موجب مشتری گریزی شود.
* غفلت از «ترین» های فریدونشهر
شهردار فریدونشهر هم استفاده از فرصت ها را راه پیشرفت اقتصاد شهرستان می داند. ابراهیم گوگونانی اظهار کرد: فریدونشهر واژه های «ترین»های بسیاری را با خود به یدک می کشد اما تاکنون به دلایلی که مهمترین آن ها ضعف انسانی بوده است نتوانسته از این همه موقعیت استفاده کند؛ واژه هایی همچون سالم ترین محصولات، پاک ترین و خنک ترین آب و هوا، مرتفع ترین منطقه و غیره.
وی تسهیل در حضور گردشگران و کار کردن روی نام های تجاری محصولات شهرستان را قدم های لازم برای حرکت شهرستان به سمت رشد اقتصادی عنوان کرد.
*اصناف باید به روز شوند
رئیس اتاق اصناف فریدونشهر اما با نگاه صنفی به موضوع پرداخت و گفت: این بازار است که هزینه کالا و خدمات را قبل از خرید توسط مصرف کننده، تأمین می کند و بنابراین سرمایه در گردش بازار موجب چرخیدن چرخ کارخانجات می شود اما از طرفی همین بازار سهم برخورداری کمتر از دیگران را از فروش محصولات دارد.
علی دهقان با برشمردن اقداماتی نظیر تشکیل کمیته رسیدگی به شکایات، تعامل بهتر با دستگاه ها و ارگان ها، بازرسی های منظم، تدوین حق عضویت ها با مطرح شدن در کمیسیون نظارت و بر اساس پارامترهای مشخص، ساماندهی کارمندان اتاق اصناف و تضمین امنیت شغلی ایشان از تلاش های اتاق اصناف برای بهبود وضعیت کسب و کار در شهرستان سخن گفت.
وی به شیوه های نوین تجارت از جمله تجارت الکترونیکی اشاره کرد و از لزوم به روز کردن سبک فروش و محل کسب و کار سخن به میان آورد و هشدار داد: کسبه ای که نتوانند خود را با پیشرفت ها و شرایط جامعه به روز کنند دچار مشکل جدی خواهند شد.
رئیس اتاق اصناف فریدونشهر خواستار انعطاف در اخذ مالیات کسبه شد و قوانین مالیاتی را در شرایط رکود کنونی بازار شهرستان موجب در تنگنا قرار گرفتن و سختی کسبه دانست.
*لزوم اختصاص منابع برای افزایش سرمایه درگردش اصناف
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت فریدونشهر هم در اظهارنظر در مورد اصناف به دفاع از کسبه پرداخت و با بیان این که سازمان های صنفی، سازمان دهنده قشری هستند که بیشترین نقش را در عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارند، نبض اقتصاد را در دست بازار و نبض بازار را در دست اتاق اصناف عنوان کرد.
حبیب عنایتی افزود: در سال گذشته از 135 اشتغال ایجاد شده در شهرستان نزدیک به 85 واحد در حوزه اصناف بوده و 50 مورد در حوزه صنعت و مشاغل خانگی.
وی با اشاره به این که اتاق اصناف فریدونشهر با کمترین آمار واحدهای بدون پروانه کسب در سطح استان مواجه است، خواستار اختصاص منابع و تسهیلات به عنوان سرمایه ثابت و سرمایه در گردش اصناف و همکاری دیگر ارگان ها و دستگاه ها با اصناف به ویژه برای جلوگیری از دست فروشی و تعطیلی واحدهای بدون پروانه شد.
مسئولان از فرصت هایی در شهرستان سخن گفتند که می تواند موجب رونق بازار فریدونشهر شود اما موارد دیگری نیز می توان به این لیست افزود از جمله موقعیت جغرافیایی ویژه شهرستان برای رشد گیاهان دارویی، فرآوری، بسته بندی و عرضه آن و یا قرار گرفتن فریدونشهر در مرکز کشور که موقعیت متوازنی برای توزیع محصولات به نقاط مختلف کشور فراهم می کند.
انتهای پیام/
تصاویر افتتاحیه اتاق اصناف فریدونشهر
نشستند و گفتند و برخاستند!