ارتفاع بالا، فریدونشهر را برای بهرهگیری از انرژی خورشیدی ایده آل کرده است
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری پونه زار، اولین همایش انرژیهای تجدیدپذیر در فریدونشهر با رویکرد ترویج استفاده مشترکین برق از پنلهای خورشیدی با توجه به کاهش تولید برق توربینهای آبی کشور به علت کم آبی برگزار شد.
قائم مقام شرکت توزیع برق استان اصفهان در این همایش با بیان این که میزان بارشهای کشور در سال آبی کنونی با کاهش چشمگیری روبه رو بوده و آب ذخیره شده در پشت سدها بسیار کاهش یافته است، گفت: این مسأله موجب کاهش تولید برق حاصل از عملکرد توربینهای برق آبی شده که برق تولیدی در شبکه توزیع را به میزان شش هزار مگاوات کاهش داده است.
رحمت اله حمامیان تصریح کرد: این مقدار معادل 20 درصد از برق تولیدی کشور است که میتواند به ویژه در ماههای آینده با گرمتر شدن هوا و استفاده بیشتر مردم از دستگاههای برودتی، شبکه توزیع برق را با کمبود مواجه کند.
وی استفاده از مولدهای جایگزین را یکی از راههای جبران این کمبود عنوان و تصریح کرد: طرح شرکت توزیع برق مبنی بر فروش و نصب سلولهای خورشیدی خانگی میتواند تا حد زیادی مشکل کمبود برق را رفع کند.
قائم مقام شرکت توزیع برق استان همچنین بر لزوم صرفه جویی خانوارها تأکید و اظهار کرد: اگر هر مشترک برق تا پایان سال، روزانه به اندازه خاموش کردن 40 دقیقهای یک لامپ صد وات در مصرف برق صرفه جویی کند، مشکل کمبود برق حل خواهد شد.
حمامیان با اشاره به تأمین برق روستای گوکان شهرستان فریدونشهر با استفاده از انرژی خورشیدی، این روستا را اولین روستای خورشیدی استان معرفی کرده و گفت: برق رسانی به این روستا به صورت کابلی و به روش قدیمی بالغ بر 900 میلیون تومان هزینه دربرداشت اما این کار با استفاده از سلولهای خورشیدی تنها با هزینه 250 میلیون تومان انجام شد و این یعنی صرفه جویی چشمگیر 650 میلیون تومانی در هزینه برق رسانی به این روستا.
تشریح مباحث فنی و اجرایی پنلهای خورشیدی و الزامات آن بخش دیگری از همایش بود که توسط مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق استان ارائه شد. مهدی ثقفی به بیان جزئیات طرح سامانههای خورشیدی پرداخت و با بیان این که عمومی شدن استفاده از انرژی خورشیدی در جهان به دهه 1930 برمیگردد، گفت: تاکنون استفاده از مولدهای خورشیدی در کشور، 180 مگاوات معادل نیم درصد از کل مقدار مورد نیاز کشور بوده است.
وی اظهار کرد: کشور آلمان به عنوان کشور پیشگام در استفاده از انرژی خورشیدی، هدف گذاری خود برای مولدهای خورشیدی را اختصاص سهم 30 درصدی از تولید برق کشور تا سال 2020 میلادی قرار داده است.
این کارشناس شرکت توزیع برق استان اصفهان ضمن اشاره به قرار گرفتن ایران در مناطق پرآفتاب کره زمین با شدت تابش مناسب و همچنین وجود حداقل 300 روز آفتابی در بیش از دو سوم ایران، کشور ما را یکی بهترین مناطق کره زمین برای استفاده از انرژی خورشیدی و تأمین برق از طریقاین نیروگاهها دانست و با توجه به ارتباط مستقیم افزایش ارتفاع از سطح دریا و افزایش تولید برق خورشیدی، فریدونشهر را یکی از بهترین مناطق برای گسترش این نوع از نیروگاهها عنوان کرد.
ثقفی تصریح کرد: هم اکنون تعداد نیروگاههای خورشیدی کوچک احداث شده در استان اصفهان، 195 فقره شامل 55 فقره نیروگاه خانگی، 134 فقره نیروگاه در اماکن عمومی و دولتی و شش فقره نیروگاه در کارخانجات صنعتی است که مجموع ظرفیت این نیروگاههای خورشیدی 9.1 مگاوات است.
وی در خصوص طرحهای تشویقی خرید برق از مشترکین هم گفت: مشترکین برق میتوانند طبق قانون عوارض برق به مدت 20 سال برق تولیدی خود از طریق نیروگاههای خورشیدی نصب شده در بام منازل را با مبلغ 800 تومان برای هرکیلووات برای نیروگاههای کمتر 20 کیلوواتی و 700 تومان برای نیروگاه های بین 21 تا 100 کیلوواتی به شرکت توزیع برق استان بفروشند.
انتهای پیام/