بازدید رئیس سازمان امور عشایری از بزرگترین طرح عمرانی عشایر کشور در فریدونشهر
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری پونه زار،رئیس سازمان امور عشایری کشور، دیروز با سفر به فریدونشهر ضمن بازدید از بزرگترین طرح عمرانی عشایری کشور، چند طرح عمرانی برای عشایر این شهرستان را کلنگزنی کرد.
*بازدید از بزرگترین طرح عمرانی سازمان عشایری کشور
قندالی در این سفر از بزرگترین طرح عمرانی عشایری کشور یعنی سد گاوخفت واقع در محدوده روستای قلعه سرخ بازدید کرد. با احداث این سد خاکی یک و نیم میلیون متر مکعبی، آب شرب و کشاورزی ۵۰ خانوار عشایری منطقه تأمین شده و ۳۰۰ هکتار از اراضی مستثنیات و ملی زیردست سد قابل کشت خواهد شد که اشتغال پایدار را در این منطقه محروم به همراه خواهد داشت.
عملیات احداث سد گاوخفت در سال ۹۴ با پیشرفتی ناچیز و تخمین اعتباری بالغ بر هفت میلیارد تومان به امور عشایری واگذار شد ولی با وجود پیشرفت ۷۰ درصدی، احداث آن در سال ۹۶ به علت نبود بودجه متوقف شد. در سال 97 با بازدید قندالی و رئیس خزانه کل کشور از این سد، عملیات اجرایی آن از سر گرفته شد.
مختار اسفندیاری، مدیر کل امور عشایری استان اصفهان، در گفتگو با پونه زار ضمن تشریح ابعاد این سفر، از پیشرفت فیزیکی 99 درصدی این طرح عمرانی بزرگ خبر داد و گفت: با اتمام عملیات عمرانی، این طرح به زودی از طریق ویدئو کنفرانس توسط رئیس جمهور افتتاح خواهد شد.
*کلنگزنی پنج طرح عمرانی عشایری
رئیس سازمان امور عشایری کشور دیروز با حضور در شهرستان فریدونشهر سه طرح مجتمع آبرسانی دره میلگان، میدانک و دره گنگ برای پوشش 200 خانوار عشایری با اعتباری بالغ بر 13 میلیارد ریال و همچنین طرح پرواربندی دام به صورت تعلیف در فضای بسته بدون ورود دام به مرتع و طرح احداث جایگاه توزیع سیلندر گاز مایع را برای جامعه عشایری کلنگ زنی کرد.
عالیترین مقام مسئول در حوزه عشایری کشور در رابطه با دغدغههای فرهنگی عشایر، خواستار تجمیع و همسویی فعالیتهای ارگانهای فرهنگی به منظور اثرگذاری هرچه بیشتر شد.
قندالی در این بازدید با بیان این که تخصیص اعتبارات ارزش افزوده برای اجرای طرحهای عمرانی روستایی و عشایری باعث ارائه خدمات بیسابقهای در نطام جمهوری اسلامی شده است، از همکاری فرمانداری فریدونشهر در تأمین سهم عشایر و اجرای پروژههای عمرانی عشایری قدردانی کرد.
وی توجه به اجرای طرحهای اشتغالزا با رویکرد کاهش فشار دام بر روی مراتع و تغییر سبک زندگی برای حفظ محیط زیست را از اصلیترین رویکردهای دولت دانست و پرداخت تسهیلات بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان به عشایر کشور را اقدامی بیسابقه توسط دولت عنوان کرد.
رئیس سازمان امور عشایری کشور افزود: هم اکنون 96 درصد از سامانه عرفی عشایر با احداث 66 هزار کیلومتر جاده، از راه دسترسی برخوردارند و حدود 58 درصد از ایشان به شبکه آب شرب دسترسی دارند و مابقی توسط 600 تانکر حمل آب، آبرسانی میشوند.
*موافقت رهبر انقلاب با تخصیص 253 میلیارد تومان اعتبار از صندوق توسعه ملی به عمران عشایری
قندالی تصریح کرد: با موافقت رهبر معظم انقلاب 253 میلیارد تومان بودجه از صندوق توسعه ملی به طرحهای عمرانی عشایری اختصاص یافت که ماحصل این طرحها اجرای 413 طرح عمرانی و برخوردار شدن 17 هزار خانوار عشایری از آب شرب سالم بود.
رضا صفری، فرماندار فریدونشهر، نیز در این بازدید با اشاره به این که عشایر به عنوان قشر مولّد جامعه مستحق دریافت خدمات مطلوب هستند از توجه دولت به عشایر کوچرو با تخصیص اعتبارات قابل توجه قدردانی و خواستار توجه بیشتر به مباحث مرتبط با تأمین آب شرب، بهداشت و جاده عشایری شد.
در این بازدید علی رحمانی، مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری اصفهان، و مختار اسفندیاری، مدیر کل امور عشایری استان، رئیس سازمان امور عشایری کشور را همراهی میکردند.
استان اصفهان 53 هزار نفر عشایر کوچنده دارد که از این تعداد 27 هزار نفر از ایل قشقایی در شهرستانهای شهرضا، دهاقان و سمیرم واقع در جنوب استان، 24 هزار نفر ایل بختیاری در شهرستانهای فریدونشهر و چادگان در غرب استان و چهار هزار نفر ایل عرب در نصرآباد و محمد آباد جرقویه در شرق استان ییلاق و قشلاق خود را میگذرانند.
انتهای پیام/