ستاد کرونای فریدونشهر تابع ستاد ملی کرونا باشد؛ فریدونشهر مملکت جداگانهای نیست
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری پونه زار، امروز پنجمین روز ماه محرم است و همچنان ابلاغیههای جدید دولت در رابطه با نحوه عزاداری مردم به گوش میرسد و مشخص نیست تا کی این دولت میخواهد به این روال بیتدبیری ادامه دهد.
یک بار دولت دو روز مانده به آغاز محرم و شروع هیئات عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین -علیهالسّلام- با تغییر دستورالعملها و اعلام دستورات جدید که اتفاقاً مصوبه ستاد ملی کرونا هم نبود، برنامه همه هیئات را بهم زد در حالی که از 10 روز قبل شرایط دیگری اعلام شده بود و هیئات بر اساس آن شرایط خود را برای برگزاری مراسم محرم آماده کرده بودند.
در شرایط کنونی که جامعه درگیر چالش کرونا در کنار مشکلات اقتصادی و فشارهای دشمنان است، مهمترین نسخهای که باید برای جامعه پیچیده شود، قدرتمند کردن جامعه است.
در باب اهمیت عزاداری برای اهل بیت امام خمینی -رحمةاللهعلیه- میفرمایند: اهل بیت از اول نقشه داشتند که جامعه اسلامی را قدرتمند کنند، یکی از فواید همین روضهها قدرتمند ساختن جامعه است. ایشان در جای دیگری میفرمایند: اگر روشنفکرها میدانستند روضه چه فوایدی دارد خودشان مجالس روضه برقرار میکردند.
دیروز زمانی که عدهای از جوانان فریدونشهری برنامه هیئت خود را برای عزاداری ماه محرم در شهر فریدونشهر به اطلاع عموم مردم رساند، حجتالاسلام محمدتقی گلی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی فریدونشهر، با ایشان تماس گرفته و عنوان کرده ستاد کروتای شهرستان فریدونشهر تصمیم گرفته است برنامه هیئات عزاداری از ساعت 21 الی 23 باشد و این هیئت نمیتواند برنامه خود را که اعلام شده است ساعت 18 برگزار میکند، به اجرا درآورد. در این رابطه باید به چند نکته اشاره کرد:
ابتدا این که «دستورالعمل ضوابط برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم و صفر سال 1399» در قالب بخشنامه 15 صفحهای توسط دبیرخانه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا پیش از این اعلام و ابلاغ شده و به اطلاع عموم مردم رسیده است و شکی نیست که همه مردم و مسئولان همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند باید تابع این دستورالعملها باشند. ولی فریدونشهر یک مملکتی غیر از جمهوری اسلامی ایران نیست که ستاد کرونای این شهرستان بخواهد علاوه بر آن دستورالعملها، مجدداً محدودیتهای دیگری وضع کند.
مسأله دیگر این است که اصلاً آیا ستاد کرونای شهرستان چنین اختیاراتی دارد که بتواند چنین تصمیماتی فراتر از تصمیمات قانونی ستاد ملی کرونا اتخاذ کند!؟ هر شنبه که این ستاد ترتیب جلسه میدهد و تصمیماتی اتخاذ میکند در صورت لزوم در همان جلسه عنوان میدارد ستادهای استانی (و نه شهرستانی) مدیریت کرونا در این محدوده اختیار تعیین محدودیت دارند ولی در موضوع عزاداری محرم نیز آیا چنین اختیاری داده شده است؟
اکنون فرض کنیم چنین موضوعی هرچند به غلط در این ستاد به تصویب رسیده است، زمانی که این مصوبات مانند مصوبات ستاد ملی کرونا، به اطلاع عموم مردم نرسیده است، مردم از کجا باید پی به وجود چنین مصوبهای ببرند؟ ستاد ملی کرونا، فرمانداری، سازمان تبلیغات کی و کجا به عموم مردم اعلام کردهاند که چنین موضوعی وضع شده است؟
چرا مسئولان امسال تلاش دارند هر طور شده بیتدبیریهای خود را به مردم و به ویژه به هیئات مذهبی غالب کنند. این همه محدودیت و فشار برای برگزاری مراسم محرم آن هم توسط طیفی که در برگزاری نمازهای جماعت، مراسم لیالی قدر و نماز عید فطر با رعایت دستورالعملهای بهداشتی با بالاترین سطح حساسیت سربلند بیرون آمدهاند برای چیست؟
آیا بهتر نیست دولت به نظر کارشناسان بهداشت و اپیدمیولوژیستها گوش دهد و بخشی از این همه فشاری که برای برگزاری مراسم محرم وارد میکند را برای کنترل مراسمات ختم و ترحیم و غیره چند صد نفری که هر روزه در سطح شهرستان شاهد آن هستیم، جشنهای مفصّل تولد که هر روز تصاویر آن در اینستاگرام منتشر میشود و مسافرتها خرج کند!؟
در شرایطی که به واسطه محدودیتهای به وجود آمده مراسم عزاداری سیدالشهدا -علیه السّلام- که این قدر بر وجوب برپایی آن سفارش شده، کم رنگ شده است، اکنون که عدهای از جوانان شیوهای کاملاً منطبق بر دستورات بهداشتی و مصوبه ستاد ملی کرونا برای اقامه عزای حسینی انتخاب کردهاند چرا باید از طرف مسئولان و به ویژه رئیس سازمان تبلیغات اسلامی که خود باید مروج فرهنگ حسینی و اسلامی باشد با مخالفت روبرو شود؟
در پایان این روایت از کتاب صد نکته از هزاران تألیف آیت الله حاج شیخ علی رضائی تهرانی را متذکر میشویم:
«روز عاشورایی، مرحوم شیخ انصاری -رحمت الله علیه- جلوی در ورودی صحن مطهر امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب -علیهما السّلام- ایستاده بود و از دستهجات سینه زنی استقبال میکرد و در کنار او، أفندی که از طرف حکومت عثمانی حاکم عراق بود، ایستاده بود.
أفندی از شیخ انصاری پرسید: ای شیخ، ما هم قبول داریم ک حسین بن علی -علیهم السلام- مظلوم شهید شده و یزید انسان پست و خونخواری بود و ما هم در عزای آن بزرگوار غمگین هستیم، اما پرسش من این است که این مراسم یعنی چه؟ سینه زنی، زنجیر زنی، دسته راه انداختن، گِل به سر مالیدن و … اینها چه هدفی رادنبال میکنند؟
مرحوم شیخ انصاری فرمودند: سِرّ مطلب این است که ما شیعیان یک بار سرمان کلاه رفت و با این مراسم تلاش میکنیم دوباره چنین نشود. أفندی پرسید: یعنی چه؟!
شیخ انصاری فرمود: در جریان غدیر، پیامبر مکرم -صلی الله علیه و آله- در برابر صد هزار نفر، علی -علیه السّلام- را با صراحت به وصایت خود برگزید و شما انکار کردید و گفتید غدیر نبوده یا اگر بوده چیز مهمی نبوده است، فقط سفارش به دوستی با علی -علیه السلام- بوده است. اشکال از ما بود که ما عید غدیر خم را با سر و صدا و شعار، بزرگ نداشتیم و این چنین شد.
ترسیدیم که اگر عاشورا را هم بزرگ نشماریم و با شعار و تظاهر برگزار نکنیم، شما انکار کنید و بگویید اصلا حسین -علیه السّلام- شهید نشد یا حسین -علیه السّلام- را راهزنان میان راه کشتند و یزید -لعنت الله علیه- انسان باتقوایی است!!»
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
- تصاویر| برگزاری جشن گلریزان آزادی زندانیان جرایم غیرعمد فریدونشهر
- تصاویر| برگزاری موکب هنری-ادبی کنگره شهدای استان اصفهان در روستای نهضت آباد
- فریدونشهر همچنان رکورددار بیشترین بارش استان اصفهان
- تصاویر| برگزاری یادواره شهدای دانش آموز در فریدونشهر
- تصاویر| تزریق واکسن کرونا در بین عشایر شهرستان فریدونشهر
دقیقا مثل برگزاری عروسی ها که همه جای استان برگزار میشد غیر از فریدونشهر که بصورت غیر قابل باور میگفتن باید با تعداد بیست نفر جشن بگیرند. از خودشون قانون در میارن.
اگر کسی عزادار حسین باید تابع قانون باشد حسین در راه حق شهید شد نه در راه لج بازی وکج روی .عقد داداش که جمع شدید یادتون نیس برا مردم فقط عیب هست
خسته نباشید
حجت الاسلام محمد تقی گلی لطفا اسم را کامل بنویسید .
بر اساس مصوبه جلسه هیئت های مذهبی شهر فریدونشهر برنامه عزاداری داخل شهر از ساعت 21 الی 23 اعلام شده است
مقام معظم رهبری فرمودند هر چه که ستاد ملی کرونا در خصوص شیوه عزاداری محرم تصمیم گرفت من هم تابع آن هستم پس لطف کنید تابع قوانین باشیم و از انتشار این اخبار حاشیه ساز و اظهار نظرهای بی منطق خوداری کنیم حفظ سلامتی مهم است.