چاپ خبــر
پژوهشکده اقلیم شناسی سازمان هواشناسی:

کاهش 20 درصدی بارندگی در کشور

بر اساس این گزارش، در سه ماه آینده برای میانگین دمای کشور افزایش نیم تا یک درجه بیش از میانگین بلند مدت و برای بارش کشور کاهش ده تا بیست درصد کمتر از میانگین بلند مدت پیش‌بینی شده است.

به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از مهر، پژوهشکده اقلیم شناسی سازمان هواشناسی در پیش‌بینی فصلی کشور که هفته اول هر ماه به روز می‌شود، گزارشی از وضعیت میانگین بارش استانی کشور از ابتدای سال جاری زراعی تا ششم بهمن ماه و پیش‌بینی بارش و دمای کشور طی سه ماه آینده را ارائه کرده است.

افزایش یک درجه ای دما در ۳ ماه آینده

بر اساس این گزارش، در سه ماه آینده برای میانگین دمای کشور افزایش نیم تا یک درجه بیش از میانگین بلند مدت و برای بارش کشور کاهش ده تا بیست درصد کمتر از میانگین بلند مدت پیش‌بینی شده است.

خشکسالی خفیف تا شدید در غرب و شمال کشور

پهنه بندی خشکسالی دی ماه سال جاری نشان از درجات مختلف خشکسالی از خفیف تا شدید در اکثر مناطق نیمه غربی و نیمه شمالی کشور دارد.

هرمزگان کم بارش ترین استان در سال زراعی جاری

میانگین ارتفاع بارش استانی کشور از ابتدای سال زراعی جاری تا ششم بهمن ماه نسبت به دوره بلندمدت ۱۸.۵ درصد کاهش یافته است که استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بوشهر به ترتیب با ۶۴.۶، ۵۸ و ۵۵.۳ درصد کاهش، مناطقی هستند که بارش آن‌ها نسبت به دوره بلندمدت بیش از پنجاه درصد کاهش داشته است.

آذربایجان شرقی پر بارش ترین آستان در سال زراعی جاری

در این مدت استان آذربایجان شرقی با ۶۰.۹ درصد افزایش نسبت به دوره بلندمدت، بیشترین افزایش بارش کشور را داشته است.

کاهش ۲۰ درصدی بارندگی در سه ماه آینده

در سه ماه آینده (تا نیمه اردیبهشت ۱۳۹۴) در بخش عمده ای از کشور بارش حدود ده تا بیست درصد کمتر از میانگین بلند مدت پیش بینی می شود.

بارش نرمال در یک ماه آینده در بیشتر نقاط کشور

در یک ماه آینده نیز (تا نیمه اسفند ۱۳۹۳ – معادل فوریه ۲۰۱۵) شرایط نرمال بارشی در اکثر مناطق کشور حاکم خواهد بود.

میانگین دمای کشور در سه ماه آینده بین نیم تا یک درجه بیش از میانگین بلند مدت خواهد بود. با توجه به این‌که میانگین دما در دهه اخیر در مقایسه با دوره بلندمدت افزایش یافته است، ناهنجاری مذکور رخدادی کم و بیش طبیعی است.

تقویت بارش در کشور طی دو هفته آینده

ناهنجاری دمای رویه اقیانوسی در منطقه جنوب شرق آرام حاره ای (نینو ۳.۴) تا اردیبهشت ۱۳۹۴ به گونه ای است که پدیده انسو در فاز خنثی پیش بینی می شود. بر اساس پیش‌بینی مرکز NCEP،‌ پدیده MJO در دو هفته آینده در فاز ۷ خواهد بود که می تواند موجب تقویت بارش در کشورمان شود.

بر اساس آخرین ارزیابی، صحت پیش بینی های فصلی این پژوهشکده حدود ۷۰ درصد است.

Go to TOP