چاپ خبــر

در هفته انتخاباتی فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت چه گذشت؟

از ابتدای هفته گذشته یعنی ۲۸ آذر تا ۴ دی ماه با ثبت نام کاندیداهای مجلس به گونه ای آغاز انتخابات مجلس سال ۹۴ در فریدن بزرگ رقم خورد، که در ادامه گزارشی از اتفاقات انتخاباتی در حوزه انتخابیه فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت را از نظر می گذرانیم.

به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از  فریدن نیوز، اسفندیار تاجمیری فرماندار شهرستان فریدن با اشاره به برگزاری سه انتخابات مجلس (در قالب حوزه اصلی) و خبرگان رهبری و ارامنه جنوب ( در قالب حوزه های فرعی) در شهرستان فریدن اظهار داشت: اقدامات و پیش بینی های لازم متناسب با زمانبندی اجرایی انتخابات های آتی از جمله ایجاد آمادگی لازم در بین ادارات و ارگان های شهرستان ، تشکیل ستاد انتخابات و هیات های اجرایی خبرگان و مجلس و ارامنه جنوب و ثبت نام از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی انجام شده است و سایر اقدامات متناسب با روز شمار اجرایی انتخابات در دست اقدام می باشد .
تاجمیری در زمینه چگونگی و تعداد ثبت نام داوطلبین نمایندگی مجلس شورای اسلامی گفت: قبل از آغاز فرایند ثبت نام مکان مناسبی بعنوان ستاد انتخابات شهرستان در محل فرمانداری مشخص و تجهیز گردید و دبیر و عوامل اجرایی ستاد ، نماینده هیأت نظارت شهرستان و مسئول دفتر خبری صدا و سیما و برخی خبرنگاران در آن استقرار یافتند .

فرایند ثبت نام و پذیرش داوطلبین و همراهان آنان بخوبی و با نگاه یکسان و متفاوت از دوره های قبل انجام شد که موجبات ابراز رضایتمندی همه مراجعین را فراهم نمود و از این بابت خوشحال هستیم.

*افزایش ۱۱۶ درصدی تعداد کاندیداها

تاجمیری در ادامه به ارائه آمار و تحلیل وضعیت ثبت نام کنندگان پرداخت و گفت : در مدت زمان قانونی ثبت نام تعداد ۳۷ نفر ( ۳۶ نفر با مراجعه به ستاد انتخابات شهرستان و ۱ نفر در ستاد انتخابات وزارت کشور ) داوطلبی خود را در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی این حوزه به ثبت رسانیده اند که افزایش ۱۱۶ درصدی را نسبت به داوطلبان دوره قبل مجلس شورای اسلامی نشان می دهد . از این تعداد ۳۴ نفر مرد و ۳ نفر زن هستند .

*مدرک تحصیلی داوطلبان

۳ نفر دارای مدرک تحصیلی دکترا ، ۳۱ نفر کارشناسی ارشد ، ۲ نفر کارشناسی و ۱ نفر سطح ۳ حوزوی می باشند.

*جوان ترین و مسن ترین داوطلب

جوانترین داوطلب ۳۰ ساله و مسن ترین آنان ۵۷ ساله است ، ۱۹ نفر در محدوده سنی ۴۰-۳۰ سال ، ۱۱ نفر دانشگاهی ، ۴ نفر بازنشسته و ۴ نفر دارای شغل آزاد می باشند.

*تعداد شعبه های اخذ رای در حوزه انتخابیه فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت
فرماندار مرکز حوزه انتخابیه فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت در رابطه با تعداد شعب اخذ رأی این دوره انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی گفت : بر اساس سوابق انتخابات قبل تعداد ۱۷۱ شعبه شامل ۵۶ شعبه شهری و ۱۱۵ شعبه روستایی در کل حوزه انتخابیه شامل شهرستان های فریدن ، فریدونشهر ، چادگان و بویین میاندشت وجود داشته که با توجه به اختیارات هیأت های اجرایی تقریباً در همین حدود برای این دوره انتخابات نیز پیش بینی خواهد شد ضمن اینکه تصمیمات هیأت های اجرایی حوزه های فرعی منطقه شامل ۶ حوزه می بایست در هیأت اجرایی مرکز حوزه مطرح و تأیید شوند.

*تعداد افراد حاضر در هیأت اجرایی انتخابات

رئیس هیأت اجرایی انتخابات شهرستان در مورد تعداد افراد مشارکت کننده در اجرای انتخابات و جمع آوری آراء مردم گفت: با توجه به ترکیب منبعث از هیأت های اجرایی ، بازرسی و نظارت و بخش های انتظامی و پشتیبانی شعب اخذ رأی تعداد تقریبی بیش از ۲۵۰۰ نفر در کل حوزه انتخابیه در فرایند اخذ رأی و برگزاری انتخابات های آتی مشارکت و همکاری خواهند داشت که از طریق هیأت ها و مراجع بالادستی برنامه های آموزشی و توجیهی برای آنان در نظر گرفته خواهد شد.

وی در همین زمینه به نقش نمایندگان فرماندار در شعب اخذ رأی به عنوان مسئولان اصلی شعب در روز اخذ رأی اشاره و تأکید نمود: این نمایندگان در مرکز حوزه و حوزه های فرعی – که احتمالاً از طریق تفویض اختیار توسط بنده به فرمانداران و بخشداران حوزه های فرعی انتخابات خواهند شد – می بایست واجد شرایط لازم از جمله تجربه ، توانایی و اقتدار کافی برای اجرای انتخابات و صیانت از آرای مردم باشند که لیست این افراد در مرکز و حوزه فرعی شهرستان در حال نهایی شدن می باشد.

*صندوق مجزا برای اخذ آراء ارامنه ساکن در منطقه در انتخابات خبرگان رهبری
تاجمیری در زمینه انتخابات ارامنه جنوب در مجلس شورای اسلامی گفت: شهرستان فریدن در کنار شهرستان های شاهین شهر و میمه ، شیراز و اهواز به عنوان حوزه فرعی ارامنه جنوب کشور تلقی می شود که مرکز حوزه آن در شهرستان اصفهان مرکز استان قرار دارد . هیأت اجرایی این انتخابات با حضور معتمدین این اقلیت در منطقه تشکیل و اعضاء اصلی و علی البدل آن مشخص شدند. این هیأت برنامه ریزی مربوط به اخذ رأی ساکنین ارمنی روستاههای منطقه در شهرستان های فریدن ، فریدونشهر و بویین میاندشت را انجام می دهند که بر اساس سوابق قبلی یک شعبه اخذ رأی سیار برای این مهم در نظر گرفته می شود ضمن اینکه برای اولین بار در کشور صندوق مجزا برای اخذ آراء ارامنه ساکن در منطقه در انتخابات خبرگان رهبری نیز پیش بینی و منظور خواهد شد.

*چرایی طولانی شدن تشکیل هئیت اجرایی در شهرستان فریدن

تاجمیری در حاشیه این گزارش در پاسخ به سئوال علت طولانی شدن روند تشکیل هیأت اجرایی انتخابات شهرستان و بازتاب های اجتماعی و رسانه ای موضوع اظهار داشت : این موضوع در چهارچوب موازین قانونی و عرفی از جمله تعامل اولیه و رایزنی با هیأت محترم نظارت بر انتخابات شهرستان پیگیری و پس از تأیید نشدن تعداد ۲۵ نفر از لیست ۳۰ نفر معتمدین معرفی شده ، لیست ۲۵ نفر دوم ارائه شد که مورد تأیید هیات مذکور قرار نگرفت و بر اساس مفاد قانونی مراتب جهت تعیین تکلیف به استان اعلام شد و پس از تشکیل جلسات استانی و ارائه لیست های جدید و طی دو مرحله تصمیم گیری در سطح استان و فراز و فرودهای سپری شده نهایتاً هیأت اجرایی البته پس از زمان مقرر و با ترکیب ۲۸ نفر از افراد توافق شده تشکیل و ترکیب اصلی و علی البدل آن مشخص شد.

وی با اشاره به ایجاد برخی حواشی در این زمینه بویژه در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی ضمن ابراز ناخرسندی از این مسأله بر اختیارات قانونی مجریان انتخابات بویژه تشخیص انتخاب و معرفی معتمدین شهرستان توسط فرماندار و همچنین اختیارات قانونی هیأت نظارت شهرستان تأکید نمود و اظهار داشت: آنچه در این فرایند بویژه انتخاب و پیشنهاد معتمدین انجام داده ایم در راستای حفظ شأن و منزلت این جایگاه و کسوت سابقه و موقعیت اجتماعی و اداری افراد و مجموعاً در چهارچوب اختیارات قانونی بوده است . به هر حال هیأت اجرایی انتخابات شهرستان امروز شکل گرفته و با پیگیری اختیارات و مسئولیت های قانونی خود و در تعامل سازنده با هیأت نظارت شهرستان به وظایف خود عمل خواهد کرد.

*علت حضور فرماندار در ستاد انتخاباتی و استقبال از کاندیداها
نماینده دولت در خصوص حضور در محل ستاد انتخابات شهرستان و دیدار و گفتگو با همه داوطلبان گفت: این رفتار با همه سختی ها و مشکلاتی که ناشی از تراکم کارها و مسئولیت در این ایام داشت بخوبی و دقت لازم انجام شد به نحوی که پس از حضور هر داوطلب بنده با حضور در محل ثبت نام به فرد یا افراد مراجعه کننده به صورت فردی یا جمعی خیر مقدم گفته و از اینکه خود را در معرض انتخاب و اقبال مردم قرار داده و زمینه حضور و مشارکت آنان را فراهم می نمایند تقدیر و تشکر نموده و به آنان اطمینان می دادم که مجریان انتخابات صرفاً به دنبال اجرای قانون و امانتداری و رعایت حقوق انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان هستند و آنچه که اراده مردم باشد خروجی صندوق های رأی خواهد بود. به نظر می رسید این اقدام با استقبال افراد مواجه می شد و در خلال آن نظرات و دیدگاههای خود را راجع به امر انتخابات و نحوه ثبت نام و… مطرح می کردند و تقریباً همه داوطلبین به استناد فیلم های موجود از فرایند ثبت نام و برخورد یکسان عوامل اجرایی و رویکرد قانونی مد نظر نمایندگی دولت ابراز رضایت داشته اند.

فرماندار مرکز حوزه انتخابیه فریدن ، فریدونشهر، چادگان و بویین میاندشت در پایان ضمن اشاره به فضای آرام و تحرک و امیدواری مردم و وجود آمادگی های لازم در حوزه اجرایی انتخابات ، بر قانونمندی و اجرای مرّ قانون در فرایندهای اجرایی و بررسی صلاحیت کاندیداهای مجلس در هیأت اجرایی تأکید نمود و اظهار داشت نمایندگی دولت پیروزی و موفقیت خود را در انجام انتخابات سالم ، با شکوه ، رقابتی ، قانونمند و همراه با شور و نشاط و مشارکت گسترده مردم می داند و ضمن تعامل لازم و احترام به جایگاه و اختیارات سایر ارکان موثر در امر انتخابات از تمامی ظرفیت ها و اختیارات قانونی خود در این زمینه استفاده خواهد کرد.

  1. متاسفانه اعضای هیئت اجرایی فرمانداری ها از یک جناح خاص بوده و بر اساس قانون افراد از همه اقشار و جناحها نیستند. به طوری که در برخی شهرستانها کل اعضای ستاد برخی کاندیداها به غیر از خود کاندیدا هیئت را تشکیل داده اند!!!

Go to TOP