انتخابات در فریدونشهر؛ از تبلیغ لژیونر بسکتبالیست و مدیرکل دوران اصلاحات تا استراتژی «فقط تخریب کن»
به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار، این روزها شهرستان فریدونشهر عرصه رقابت انتخاباتی 18 کاندیدا برای کسب کرسی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی است و بحث اول هر اجتماعی تقریبا انتخابات است. رقابتی که آمیخته با روشهای سنتی یا جدید تبلیغات بود روشهای اخلاقی و گاه غیراخلاقی.
در این نوشتار آنچه در این روزها بر این انتخابات در منطقه گذشت را بیان میکنیم.
کمتر از 24 ساعت به آغاز انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری زمان باقی است و فرصت تبلیغات کاندیداها به پایان رسیده است. در کمتر از دو روز دیگر نتیجه این انتخابات هم مشخص میشود. انتخاباتی که نه تنها شب عید اکثر مردم را تحت الشعاع قرار داد بلکه عدهای را از دو سال پیش مشغول خود کرده بود.
در اکثر معابر پوسترهای نامزدهای انتخاباتی مشاهده میشود و بسیاری از این نامزدها برخلاف آنچه قانون تعیین کرده است اقدام به نصب پوسترها در غیر از محلهای تعیین شده نمودهاند. بسیاری از خودروها پوسترهای کاندیداها را پشت شیشه خود نصب کردهاند و کارناوالهای تبلیغاتی در رفت و آمد بین روستاها و شهرهای مختلف هستند.
*استراتژی «فقط تخریب کن»
برخی کاندیداها در این شیوه غیراخلاقی به جای مطرح کردن عملکرد گذشته و برنامههای آینده خود تنها به تخریب دیگران پرداختند و این مساله را تا جایی پیش بردند که مشاهده شد کاندیدایی تمام طول مهمترین سخنرانی تبلیغاتی خود را به تخریب کاندیداها و جریانات دیگر اختصاص داد. استراتژی تخریب معمولا در روزهای نزدیک به انتخابات با رویکردی ساختارشکنانه شدت گرفت.
برخی از کاندیداها با این استراتژی غیراخلاقی انتخاباتی از بستن تهمت و افترا به دیگران پرهیز نکردند و با سخنان تحریک آمیز، در غیاب عدهای، آنها را بدون دلیل و مدرک و تنها به قصد بهرهگیری از این شیوه نادرست تبلیغاتی مورد هجمه قرار دادند.
*استفاده از چهره های معروف
استفاده از چهره های معروف مانند بازیگران و چهرههای ورزشی در بسیاری از مناطق دیگر کشور مرسوم بود اما در فریدونشهر این شیوه خیلی مورد استفاده قرار نگرفته بود که طی روزهای گذشته پای این مدل چهرهها هم به فریدونشهر باز شد و یکی از لژیونرهای بسکنبال و یکی دیگر از لژیونرهای هندبال کشورمان به منظور تبلیغ یکی از کاندیداها به شهرستان آمده و در جلسات تبلیغاتی وی حاضر شدند.
کاندیدای دیگری هم برای تبلیغ خود از چهرهای دیگر استفاده نمود؛ یکی از مدیران کل استان در دوران اصلاحات. همچنین برخی چهرههای مشهور احزاب و جریانات نیز رنج سفر را تحمل نمودند و قدم به عرصه انتخابات فریدونشهر گذاشته و هر یک به حمایت از کاندیدایی پرداختند. در این میان نمایندگان ادوار گذشته فریدونشهر نیز به چشم میخوردند.
*خرید رای
در این انتخابات افرادی به حمایت از کاندیدایی برخاستند که در وارد کردن پولهای کثیف به انتخابات، سابقه بلندی دارند. کسانی که توانستند با هزینه کردن به نوعی آرای مردم را خریده و نظر ایشان را جلب کنند.
*دامن زدن به اختلافات قومی
سخنرانی برخی کاندیداها و طرفداران ایشان، سیاست استعمار پیر، انگلیس، را پیگیری میکرد. عدهای که با انتشار شایعات علیه شهر یا قوم دیگر، تلاش میکردند با اختلافافکنی بین اقوام و شهرها و با ایجاد حس بدبینی نسبت به دیگران از این آب گل آلود ماهی بگیرند. این عده حتی خرابکاریهای خود را هم گردن کاندیدایی دیگر میانداختند تا بتوانند با یک تیر دو نشان بزنند.
*حرمت فاطمیه
با افزایش سطح هیجانات انتخاباتی و شدت گرفتن احساسات، خرابکاریها در این انتخابات هم مشاهده شد. از سیاه کردن بنر کاندیدایی با اسپری تا به آتش کشیدن بنر کاندیدای دیگر و پاره کردن لاستیک خودروهای حامیان یک کاندیدا و اغتشاش در سخنرانی کاندیدایی دیگر. اما به هم زدن روضه حضرت زهرا(س) در سالروز شهادت دردانه رسول الله(ص) شاید بدترین حرکت از طرف هوادارن یک کاندیدا میتوانست باشد که با نام بردن از کاندیدای خود وسط روضه حضرت زهرا(س) به این کار دست زدند. توهین به مقدسات و اعتقادات مردم گناهی بزرگ است و این حرمت شکنی توسط حامیان کاندیدایی دیگر با زدن کف و سوت در مجلس سخنرانی وی تکرار شد.
*شبکههای اجتماعی تلفن همراه
حدود 35 کانال و گروه در نرم افزار تلگرام با موضوع انتخابات تنها قسمتی از فعالیتهای انتخاباتی مردم فریدونشهر در فضای مجازی بود. گروهها و کانالهایی که در آن افرادی با هویت واقعی یا غیرواقعی به بیان مطالب واقع یا کذب پرداختند. در این گروهها گاه مباحث کاملا منطقی دنبال میشد و گاه با احساس در میآمیخت و گاهی نیز به فحاشی و تهدید هم کشیده میشد. پخش شایعات در این شبکهها هم از تخلفات این دوره از انتخابات بود که برخی بدون هیچ گونه مانعی دست به این کار زدند و تلاش کردند آراء کاندیدایی را از بین ببرند.
*به چه کسی رای بدهیم؟
در میان انبوه تبلیغات و هیجان حاکم بر جامعه این سوالی است که هر خردمندی ممکن است از خود بپرسد. البته رهبر معظم انقلاب ملاکهایی برای اصلح بودن تعیین کردهاند مانند شجاعت، تعهد، رعایت اصول اسلامی و … ولی انسان گاه در تشخیص این ملاکها میماند که اتفاقا رهبری این جا هم راه را برای همگان روشن کردهاند و فرمودهاند در جایی که فردی نتوانست فرد اصلح را تشخیص دهد ببیند چه کسانی از چه کاندیدایی حمایت میکنند و چه کاندیدایی در کدام لیست قرار دارد.
*انتخابات
فرمانداری فریدونشهر در هفته جاری بیشتر از هر کار دیگری در حال تدارک مقدمات برگزاری انتخاباتی باشکوه است. رفت و آمدها در فرمانداری به عنوان محل استقرار هیات اجرایی انتخابات و دفتر شورای نگهان به عنوان محل استقرار هیات نظارت بر انتخابات شهرستان زیاد شده است. برگزاری انتخابات در شهرستان فریدونشهر با این وسعت و پراکندگی بالا و جادههای کوهستانی و صعب العبور آن هم در فصل زمستان کار سخت و دقیقی را می طلبد.
به گفته فرماندار فریدونشهر بیش از هزار نفر دست اندر کار انتخابات در فریدونشهر هستند تا از ساعت 8 صبح فردا اقدام به اخذ آراء 25 هزار نفر واجد شرایط رای دادن در شهرستان نمایند. کسانی که گاه مجبورند برای دریافت آراء مردم دورافتادهترین روستاهای شهرستان از خطرناکترین تنگهها و گردنهها عبور کنند و آن جا که اتومبیلها عاجز میمانند با پای پیاده در میان برف و یخ و سنگ صندوق و تعرفههای اخذ رای را حمل کنند.
اخبار مرتبط
- باز هم پیروزی نصیب ملت ایران شد/تصاویر
- تدارک برگزاری یک روز ملی/تصاویر
- فردا 41 صندوق آماده اخذ رأی از 25 هزار فریدونشهری واجد شرایط/1300 رأی اولی فردا پای صندوقها حاضر میشوند
- کاندیداهای حوزه انتخابیه فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت توسط کدام لیستها انتخاب شدهاند؟
- آخرین لیست نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت
گزارش کامل و خوبی است ممنون از انعکاس واقعیت ها در دنیای مجازی
*…اگر به خدا ایمان داری یک جانبه نگر نباشین که تو اون دنیا مسولیت سنگین این همه تهمت گریبانگیر شما خواهد بود.