چاپ خبــر
استاندار اصفهان:

مناطقی از استان اصفهان وارد فاز خشکسالی بسیار شدید شده است

استاندار اصفهان گفت: با توجه به کمبود شدید بارش‌ها از ۴۰ روز پیش مناطقی از استان اصفهان وارد فاز خشکسالی بسیار شدید شده است.

به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به‌ نقل از روابط عمومی استانداری اصفهان، رسول زرگرپور در ششمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان اظهار داشت:‌ صنعت، کشاورزی و شرب به عنوان 3 مصرف‌کننده اصلی آب هستند و این مصرف‌کننده‌ها باید به صورت روزانه از وضعیت آب استان باخبر شوند.

وی با بیان اینکه در مواقعی که وضعیت آب منفی است باید به مصرف‌کنندگان برای آماده شدن در شرایط پیش‌رو هشدار داده شود، افزود: متاسفانه دستگاه‌های ذی‌ربط وضعیت بارش‌ها را به مردم اطلاع‌رسانی نکرده‌اند و باید مردم اطلاع دقیقی از وضعیت آبی استان داشته باشند.

استاندار اصفهان این شرایط را بسیار مهم و اساسی خواند و بیان کرد: امیدما به تفضل الهی است ولی باید توجه داشت که از 40 روز پیش مناطقی از استان اصفهان وارد فاز خشکسالی بسیار شدید شده است.

وی با اشاره به اینکه در سرشاخه‌های زاینده‌رود 200 میلی‌متر کاهش بارش نسبت به بلند‌مدت گزارش شده است، تصریح کرد:‌ در حال حاضر 150 میلیون متر‌مکعب آب از برنامه عقب هستیم.

زرگرپور گفت: در شهر اصفهان 70 درصد بارش‌های نرمال کاهش داشته و حدود 200 میلی‌متر کاهش بارش گزارش شده است و با توجه به کاهش شدید بارش‌ها در سرشاخه‌ها، مسئولان ذی‌ربط در زمینه توزیع آب مدیریت کنند و همچنین مردم استان نسبت به صرفه‌جویی در مصرف آب شرب همکاری کنند.

وی با اشاره به برنامه تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی خاطرنشان کرد:‌ براساس گزارش‌های ارسال شده، استان اصفهان در زمینه مسدود کردن چاه‌های غیر‌مجاز اقدامات خوبی انجام داده و تاکنون 705 چاه مسدود شده و 3 هزار و 683 کنتور هوشمند نیز نصب شده است.

  1. علت خشکسالی در استان به چند دلیل است .
    1-نداشتن مدیریت دلسوز وکاردان در استان اصفهان (با ایجاد تفرقه با بوجودآوردن گروه های چپ وراست)
    2-گرمای زیاد ناشی از اتومبیلهای زیاد ( که می توانست با ایجاد مترو در اصفهان وشهرستان های نزدیک مشکل حل می شد)گرمای کارخانه ها ومنازل مسکونی در اصفهان . که حتی گرما روی شهرستان های بارش زا اصفهان هم اثر گذاشته است.
    3-مردم اصفهان بخاطر کسب در آمد وجمع کردن ثروت حتی زمینهای کشاورزی را تغییر کاربری دادند وبه برج تبدیل کردند با قیمتهای زیاد فروختندوباعث هجوم روستائیان به شهر ها شدند
    4-بی توجه ای به شهرستان ها وروستاها، ندادن امکانات به آنها ومهاجرت به شهرها
    5-ایجاد کارخانه ها زیادی اطراف شهر زیبای اصفهان
    6- احداث بیش از حد چاه وبرداشت آب که چند صباحی سرمایه دار شوند وبه فکر آیندگان نباشند
    که اینها همه ناشی از مدیریت نا کارآمد در استان نصف جهان می باشد.صنعت شهر اصفهان می بایست صنعت توریست باشد . می بایست برج سازی بیشتر از چهار طبقه ممنوع باشد وبه این برج هاهم فضای عالی میدادند. اینقدر دور از استان اصفهان زمینهایی جهت احداث شهرکها وکارخانه وجود داشت ودارد.
    که باید مدیرانی تربیت کرد وبه کشور های دیگر فرستادتا الگو برداری کنند .
    بنظر می آید هرکسی فقط فکر خودش است که به نان ونوای برسد.نه برنامه ای ،نه آیندگانی،نه طبیعتی، نه ………

    • سلام با تقدیر وتشکر از مدیریت سایت پونه زار
      چند وقتی است این سایت را دنبال می کنم وتفکرات جالبی از بردار بابا احمدی جهت توسعه وپیشرفت شهرستان فریدونشهر واستان اصفهان ارائه می دهد .
      حق والانصاف اگر این تفکرات در مسؤلین استان وشهرستان ما وجودداشته باشد اوضاع کنونی استان ما خیلی بهتر بود.باید کسی را مسؤل قرار دهیم که نسبت به مردم حریص باشند واز جانشان برای مردم مایه بگذارند ونه در حال ساختن مسجدضرار باشند.

  2. اصفهانی گفت:

    «دعاى امام سجاد به وقت طلب باران پس از خشكسالى»
    بارخدايا، ما را به باران سيراب ساز، و رحمتت را بر ما بگستران به باران بسيار از ابرى كه براى رويانيدن گياه شگفت‏ انگيز در همه آفاق روان گشته، و بر بندگان خود با به‏ بار آمدن ميوه منّت گذار، و سرزمين‏هاى مرده را
    با شكفتن شكوفه‏ ها زنده كن، و فرشتگان بزرگوار خود را به بارانى سودمند گواه گير، بارانى بسيار و انبوه، و پيوسته با بركات گسترده، بارانى تند و سريع و شتابان، تا هر چه مرده است به آن زنده نمايى، و آنچه از ميان رفته به ما بازگردانى، و آنچه آمدنى است بيرون آورى، و به سبب آن روزى‏ها را وسعت بخشى، ابرى درهم فشرده، كام‏بخش و گوارا و فراگيرنده و خروشان كه بارانش دائمِ ويران كننده، و برقش فريبنده (بدون باران) نباشد. بارخدايا ما را به بارانى فريادرس و برطرف كننده قحطى سيراب كن، بارانى روياننده گياه، سبز كننده دشت و دَمَن، وسيع و پرمايه، كه به سبب آن گياه روئيده پژمرده را خرم كنى، و آن را براى گياه شكسته موميايى قرار دهى. بارخدايا بر ما بارانى فرست كه به آن از تپه‏ ها آب سرازير گردانى، و چاهها را لبريز كنى، و نهرها را روان سازى، و درختان را برويانى، و قيمت‏ها را در همه شهرها ارزان كنى، و چهارپايان را قوّت دهى و خلايق را زنده‏ دل و نكوحال فرمايى، و روزيهاى پاكيزه را براى ما كامل گردانى، و كشت و زرع ما را برويانى، و پستانها را پرشير سازى، و نيرويى بر نيروى ما بيفزايى. بارخدايا، سايه آن ابر را بر ما باد گرم و زهرآگين مساز، و سردى آن را بر ما شوم و ناخجسته منما، و باريدنش را بر ما باران عذاب قرار مده، و آبش را در كام ما تلخ و ناگوار مگردان. بارالها بر محمد و آلش درود فرست، و از بركات آسمانها و زمين روزى ما ساز، كه تو بر هر چيز توانايى.

Go to TOP