آقای آخوندی؛ فاجعه این است: ساخت مسکن نصف شد+نمودار
به گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار به نقل از راه دانا، عباس آخوندی در تازهترین موضعگیری خود نسبت به مسکن مهر، این طرح را فاجعهآفرین خواند؛ اما به نظر میرسد فاجعه اصلی را باید در سه سال اخیر جست که طبق گزارش مرکز آمار، ساخت مسکن نصف دولت قبل شده است.
آخوندی تاکنون مسکن مهر را اینطور توصیف کرده است:
1. خلاف سیاستهای ابلاغی امام و رهبری
2. طرح شهربرانداز
3. عامل گران شدن 9 برابری قیمت مسکن
4. عاجز کردن 4 دولت بعدی
5. قفسهای انسانی
6. طرح پوپولیستی
7. طرحی که اقتصاد ایران را از ریل خارج کرد
8. طرح مزخرف
9. طرح فاجعآفرین
اگر فرض کنیم که تمامی توصیفاتی که آخوندی از مسکن مهر داشته درست باشد، به هر حال از وزیر راه دولت یازدهم انتظار میرفت در سه سالی که در مصدر کار بوده، سیاستهایی برای رونق مسکن و خانهدار شدن مردم اجرا کند که ایرادات مسکن مهر را نداشته باشد.
اما همانطور که همه مطلعند، دستان آخوندی در ارائه برنامه و سیاست برای بخش مسکن در سه سال اخیر، کاملا خالی بوده است.
اتفاقا آمارهای رسمی دولت نیز کارکرد به شدت ضعیف آخوندی در حوزه مسکن را به خوبی نشان میدهد.
بر اساس دادههای مرکز آمار، روند ساخت مسکن در کشور در دولت یازدهم به شدت سقوط کرده است.
در حالی که در دولت قبل آمار صدور پروانه احداث ساختمان به بالای 200 هزار پروانه در سال افزایش یافته بود، در دولت یازدهم این آمار به طرز عجیبی کاهش یافته است. در سال 1393 پروانههای احداث ساختمان به 135 هزار واحد و در 9 ماهه سال گذشته به 93 هزار واحد سقوط کرد. به عبارتی میتوان گفت حجم احداث ساختمان در دولت یازدهم نسبت به دولت قبل، تقریبا نصف شده است.
آمار مهمتری که گویای فاجعه در بخش مسکن کشور است، تعداد واحدهای مسکونی در پروانههای احداث ساختمان جدید است.
بر اساس دادههای مرکز آمار، در دولت قبل همه ساله کلنگ احداث 700 تا 800 هزار واحد مسکونی جدید زده میشد که این رقم در دولت جدید به کمتر از نصف سقوط کرده است. در سال 1393 فقط ساخت 366 هزار واحد مسکونی جدید آغاز شده و این رقم در 9 ماهه سال گذشته به 248 هزار واحد سقوط کرده است.
سقوط وحشتناک ساخت مسکن در کشور، در شرایطی که میلیونها نفر مستاجرند و چشمانتظار خانهدار شدن هستند، به زودی گریبانگیر اقتصاد کشور خواهد شد و تبعات اجتماعی و امنیتی شدیدی هم خواهد داشت.
کاش مسکن ساخته بشه نه مثل گذشته لونه موش بسازن تحویل مردم بدن…
کمیت هنر نیست.کیفیت مهمه…
مسکن مهر، به واسطه احداث در نقاطی که پیشتر مسکونی نبودهاند، از دو جهت میتوانند تبعات منفی اجتماعی ایجاد کنند؛ اولاً احداث مسکن مهر، بدون توجه به مسائل شهری و شهرسازی، میتواند تأثیر اجتماعی منفی داشته باشد. احداث مسکن بدون توجه به سرانهی فرهنگی و اجتماعی، مثل احداث مدرسه، مسجد، فرهنگسرا، کتابخانه و… منجر به افزایش بزهکاری و ناهنجاریهای اجتماعی در میانمدت میگردد. ثانیاً در کنار هم قرار دادن افرادی که سابقه همزیستی و اشتراک فرهنگی و اجتماعی با هم ندارد و به طور کلی، هویت محلهای آنها متفاوت است، میتواند به افت سطح اجتماعی و فرهنگی منجر شود. مجموع این عوامل میتواند با اثرگذاری بر سطح سرمایهی اجتماعی و انسانی، تبعات منفی اقتصادی به همراه داشته باشد.