چاپ خبــر
درآمدی بر آبرسانی به روستاهای فریدونشهر؛

دستاورد مدیر فریدونشهری که کارشناسان استان را به تعجب واداشت/عرضه اوراق قرضه به جای بودجه دردسر جدید ادارات

مدیر آبفار روستایی فریدونشهر از رفع مشکل نیتراته شدن آب روستای سروشجان سخن گفت و با تذکر نسبت به هدر رفت 50 درصدی آب در اثر فرسوده بودن شبکه لوله کشی آب روستاهای شهرستان فریدونشهر، خواستار توجه اعتباری بیشتر دولت به این مناطق شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری پونه زار، در حالی امروزه تأمین آب شرب روستاها به یکی از دغدغه های مسئولان شهرستان تبدیل شده است و تلاش شده به آن جامه عمل پوشانده شود که تا پیش از انقلاب، در همین شهرستان و در بسیاری از نقاط دیگر کشور، مراکز شهرستان ها و شهرها از آب بهداشتی برخوردار نبودند.

قانون تشکیل شرکت های آب و فاضلاب روستایی 12 آذر 1374 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و وظیفه تأمین آب بهداشتی روستاها به جهادسازندگی محول شد. از همان موقع جهاد سازندگی اقدام به لوله کشی روستاهای شهرستان نمود؛ حرکتی جهادی که با وجود دشواری های خاص شهرستان توانست ظرف مدت کوتاهی تعداد زیادی از روستاهای فریدونشهر را برای تأمین آب بهداشتی سالم لوله کشی کند.

امروز از آن سال ها حدود 20 سال می گذرد و اکنون شبکه لوله کشی این روستاها که با علم و تجربه محدود آن زمان احداث شده اند، به شدت دچار فرسودگی شده است تا جایی که هدر رفت آب در شبکه های روستایی اکثر روستاهای شهرستان بالای 50 درصد است.

 

*عرضه اوراق قرضه به جای پول نقد، موجب خوابیدن کارها و شکست پیمانکاران می شود

محمدرضا یبلویی، مدیر امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان فریدونشهر اما در حالی این مشکلات را مطرح می کند که در سال جاری هیچ اعتباری به این اداره تخصیص داده نشده است و اکنون که سخن از تخصیص اعتبارات است، سیاست های کلی اعتباری دولت بر این قرار گرفته که به جای بودجه نقدی، اوراق قرضه در اختیار ادارات قرار بگیرد.

abfaresf001

یبلویی معتقد است این اوراق برای پیمانکاران بزرگ و اداراتی که کارهای کلان پیمانی دارند مناسب است اما با توجه به این که این اوراق در بازار خریداری ندارند، برای شهرستان های کوچک و اداره ای چون آب و فاضلاب روستایی فریدونشهر که مخارج آن شامل هزینه های خرد همچون پول گازوئیل و از این قبیل است و از طرفی پیمانکاران این اداره از توانایی مالی بالایی نیز برخوردار نیستند، خیلی به کار نمی آید.

وی با بیان این که این اداره هم اکنون نیاز به شش میلیارد و 333 میلیون تومان بودجه بابت طرح های انجام شده و یا تعهدات کاری خود نیاز دارد، گفت: این شیوه پرداخت دولت، کمر پیمانکاران را شکسته و کارها را می خواباند.

 

*در همه روستاها منابع جایگزین داریم

مدیر آبفار فریدونشهر در رابطه با کمبود بارش ها در سال جاری اظهار کرد: تلاش کردیم برای همه روستاهای شهرستان منابع آب شرب جایگزین در نظر بگیریم لذا در مجتمع روستایی قلعه سرخ، علاوه بر لوله کشی آب از چشمه لنگان، چشمه ها و چاه هایی که تا پیش از این به عنوان منبع آب شرب مورد بهره برداری روستائیان قرار می گرفت، را برای مواقع اضطراری آماده به کار قرار داده ایم.

ABFARFR001

یبلویی در رابطه با منابع جایگزین در مجتمع روستایی برف انبار خاطرنشان کرد: در روستای میلاگرد سکوی برداشت آب ایجاد کردیم تا هر یک از روستاهای اطراف با مشکل کمبود آب مواجه شد، آب مورد نیاز را در کمترین زمان ممکن از آن طریق تأمین کنیم و همچنین با ایجاد سکوی برداشت آب در اسلام آباد به عنوان منبع جایگزین مجتمع روستایی پیشکوه و ایجاد سکوی برداشت آب در سیبک به عنوان منبع جایگزین روستاهای سیبک، نهضت آباد و چغیورت تدابیر لازم برای مواقع اضطراری را اندیشیده ایم.

وی با بیان این که قبل از بارش های اخیر با کم آبی شدیدی در سطح شهرستان روبرو بودیم، تصریح کرد: پیش بینی های لازم برای شرایط سخت انجام شده است و 10 دستگاه تانکر برای آبرسانی به روستاها در بدترین شرایط آماده است تا جایی که موفق شدیم خشکسالی ماه های گذشته را  به شکلی مدیریت کنیم که در هیچ روستایی قطعی 24 ساعته نداشته باشیم.

 

*رفع مشکل نیتراته بودن آب سروشجان

مدیر آبفای روستایی فریدونشهر عامل اصلی نیتراته شدن آب روستاهای شهرستان را دفع فاضلاب در شهرستان به طور جذبی و تزریق شدن آن در سفره های آب زیرزمینی می داند و معتقد است بالا بودن سنگ بستر برخی روستاها، موجب نیتراته شدن آب آن ها شده است.

nitrates-in-water

یبلویی با اشاره به نیتراته شدن منبع سابق آبی روستای سروشجان در مجتمع روستایی برف انبار گفت: با پایش آبی که در این منطقه انجام دادیم و به کمک اطلاعاتی که از منطقه و از چاه های آب آن روستا جمع آوری و تهیه کردیم، موفق شدیم منطقه سبزی را پیدا کنیم که در ماه گذشته که آب چاه ها و چشمه های شهرستان به کمترین حد خود رسیده بود، نیترات آن حتی از نیترات آب معدنی هم کمتر بود.

وی با بیان این که کشف این مسأله تعجب کارشناسان استان را که پیش از این منطقه سروشجان را مورد رصد آبی قرار داده و معتقد بودند در این محدوده منطقه سبز آبی وجود ندارد، برانگیخت تا این که این اداره بابت این موضوع از طرف اداره کل استان مورد تشویق قرار گرفت. این کارشناس ارشد ژئوتکنیک از نقش تحصیلات تکمیلی خود در کشف این موضوع با بررسی سنگ بستر و لایه نفوذناپذیر روستای سروشجان سخن گفت.

در رابطه با بهره برداری آب سروشجان از محدوده آبی کشف شده بیان کرد: زمین مورد نظر تملک شده است و پرونده مجوز برداشت آب در سازمان آب منطقه ای تشکیل و هزینه های لازم برای این سازمان واریز شده است و به محض این که مجوز حفاری چاه صادر شود، عملیات حفاری آغاز می شود.

انتهای پیام/

  1. حسین گفت:

    این * چیه نوشتی
    چرا شعور مردم را نادیده میگیرین
    سکوها ده پانزده ساله مستقر هستن
    نقاط سبز!!!! شناسایی شده به چه کاری امده؟
    مگه چاهی جدید حفر شده و آزمایش شده و وارد مدار شده؟
    مگه قرار نیست تصفیه خانه زده بشه؟؟؟؟

    • پونه زار گفت:

      دوست عزیز می توانید یک بار دیگر خبر را به طور کامل بخوانید و پاسخ سوالات خود را دریافت کنید

      • حسین گفت:

        خوندم
        لطفا دلیل نقایص بی شمار تعویض شبکه روستای خویشان از جمله نداشتن شیر انشعاب عمق نامناسب لوله ها یخ زدگی های مکرر انشعاب های غیر استاندارد و… را هم بنویسید
        چرا اخبار متناقض نشر میکنید
        مگه خود پونه زار از قول این مدیر یا بهتر بگم رفیق ننوشته بود که قراره تصفیه خانه زده بشه تا از چشمه لنگان آبدار بشن؟؟؟؟؟؟؟
        بررسی سنگ بستر با چه تجهیزات یا روشی بوده؟؟؟؟
        شاهد هم هست آیا؟؟؟؟

  2. حسین گفت:

    از استان کی ایشون رو تشویق کرده؟؟؟؟
    اگه مستند داره ارائه کنه !!!!!!
    عرضه اوراق یکی از سیاست های خوب دولت در این شرایط اقتصادی و همسو با تحقق اقتصاد مقاومتی مد نظر مقام معظم رهبری و دولت تدبیر و نامیده
    یک دانش آموز پنجم ابتدایی هم با شناختی که از وضعیت اقتصادی داره چنین اظهار نظری نمیکنه

  3. حسین گفت:

    روستای خویگان
    تدبیر و امید
    اشتباهات تایپی اصلاح میگردد

  4. علیرضا گفت:

    مگر هزینه گازوییل از اعتبارات عمرانی تامین میشه که اوراق مشکل آفرین هست؟؟؟؟؟
    هزینه های جاری که جداگانه و بصورت تنخواه داده میشه
    ضمنا نه تنها کمر ادارات نشکسته بلکه خیلی از مشکلات حل شده است
    گفته که با تدابیر…. اندیشیده شده!!!! هیچ روستایی 24 ساعت قطعی نداشته
    مگر بیست سال اخیر روستایی را سراغ دارین در شهرستان که 24 ساعت آب قطع باشد؟؟؟

  5. M گفت:

    مدیرموفق ازکی تاحالابردن آب با تانکر از فاصله ی کیلومترها، جایگزین منبع مناسب برای روستاییان میباشد؟درصورتی که این کار چندین سال میباشد که در این شهرستان انجام میشود.

  6. وظیفه شما اینه ک به عنوان مسئول یه سایتی ک تقریبا همه ی مردم از اون بازدید میکنن
    بسیار حرفه ای عمل کنید تیتر این خبر بسیار غیر حرفه ای و نامناسب می باشد
    دستاورد های مدیر کافی بود
    اگه کارشناسان به این تعجب کنن خدا بهمون رحم کنه
    ولی در کل سایت خوبی است نمیگ100درصد خوبیه میشه گفت 60درصدش عالی 10درصد نامناسب
    و30 درصدش اضافی و اصلا نیازی نیست ک تو سایت بزاری
    و همچنین سایت حرفه ای با این بازدید بالا نباید از سایت های دیگه کبی کنه ک اخبار خارج از شهرستان و مطالب صددرصد کبی شده است

    • سلام بله دوست عزیز سالها بود که مجموعه دهستان عشایری بدجوری درمذیقه آب بودند یک روز قطعی آب که هیچ بلکه هفته هاودها روز هم آب نبود واقعا ماتشکر میکنیم ازمدیر جوان ،دربخش ابرسانی به این مجموعه واقعا حماسه آفریدند. البته ناگفته نماند ازناحیه فرمانداری هم پیگیری شد که ازاون بزرگواران نیز تشکر می کنیم . بدرود………………………………………………………………………………………..

      • سروستان گفت:

        عشایری زیر مجموعه امور عشایر شهرستان و مدیر آن آقای مهندس دویستی میباشد
        ابفار فقط متولی تامین آب روستا هاست!!!

  7. ایستا گفت:

    جالبه
    بیشترین انتقاد از دولت تدبیر و امید از طرف مدیری که این اواخر منصوب شده جای تعجب دارد
    اقای فرماندار لطفا در انتصابات دقت بیشتری بفرمایید

  8. ببخشید تاانجا که ما اطلاع داریم تامین آب شرب امور عشایر از طریقه آبفای شهری صورت میگرد و محل برداشت هم از علمک جنب اداره منابع طبیعی میباشد.

Go to TOP